Wednesday, 13 March 2013

I Miss Her

Assalamualaikum

13 March, 2 years back..

 ..selang beberapa minit.. 

~Me >> Crying all day~
**Arwah Sha/alang: gf my brother. Boy: adik arwah. Kami bertiga sangat rapat**
Birthday wishes dibalas dengan berita kematian. Dia pergi camtu je. Rasa terkilan sangat sebab dapat tau pun lepas 5 bulan dia pergi. Sepanjang 5 bulan takde contact arwah langsung?? Ada.. banyak kali. Tapi tak dapat and memang tak syak yg bukan2 sebab arwah tinggal & keja oversea, memang jarang dapat contact ngan dia. My brother & Boy pulak langsung tak cakap apa2. Semuanya berkomplot.
Memang tau arwah sakit, agak kritikal. Tapi sebelum tu dia macam sihat lepas beberapa kali operation. Tak sangka sangat dia pergi jugak. Boy dah cerita everything "Alang memang tak nak Kak Na tau yang dia akan pegi, alang tak nak Kak Na sedih sebab alang tau Kak Na sayang dia sangat2". Alasan paling sangat susah nak diterima. Tapi redha je. Sejak dari tu langsung dah tak sebut pape tentang arwah depan adik. He went through hard times. But I know you're strong enough dear brother. 

Sad.. But true..

# Sha & Boy - they share the same birthday. :)

38 comments:

Cik Nur™ said... [Reply]

*sebak...

Al-fatihah buat arwah....
kalau cikna rindu dia, jgn lupa sedekahkan alfatihah ye..

Nur syg cikna jugak..

Cik Aini said... [Reply]

al.fatihah

mmg tekejut kalo dpt berita camtu..nape eh benda besar mcm tu dorang x inform Chikna?sedih mmg sedih tp lg sedih kot kalo tahu lps 5 bulan arwah dah xde..sekurangnya dlm tempoh 5 bulan tu dh byk kali kot kita boleh hadiahkan yasin untuk arwah..

syg kamu jugakk Renjong :)

Chipsmore said... [Reply]

:'(

sedihnye..

NinaAz said... [Reply]

Alfatihah untuk arwah....

QasehnyaRania said... [Reply]

innalillah..mac ni byk kenangan kan chic na..
sama2 kita doakan pada mereka yg telah tiada

nea lopah said... [Reply]

sedih nya...al-fatihah

nik ros said... [Reply]

Alfatihah untuk arwah.
moga dia tenang di sana

tapi naper oct 2010? ker 2012.

JungRara said... [Reply]

dari Dia kita datang, kepada Dia kita kembali. Panjangkan doa semoga rohnya dicucuri rahmat.amin..

Nastyna said... [Reply]

Al Fatihah to arwah..
What a story kan, I pun tak tau nak komen apa. Hope u, and your brother terus tabah. Hugs.

Deqla manjew said... [Reply]

uwaaaa.. sedihnyee... Al-fatihah buat arwah.. pasti la rasa terkilan kan dia pegi mcm tu je...

Misya Mialen said... [Reply]

alfatihah utk arwah cikna. sedih baca entri cik na. yala, kt x tau kan msti sedih. tp x apa. mudah2an rohnya ditempatkan bersama org2 yg berimana;) amin.

Mrs Velentine said... [Reply]

al-fatihah buat arwah...sedih pula baca entry ni

Si Matatajam said... [Reply]

Ya Allah Sebaknya rasa hati akak ni..hu hu hu.... Al Fatihah untuk Arwah Sha.

Kesuma Angsana said... [Reply]

sedihnyer... but sedekahkan Alfatihah bila ridnu tu dtg yer... sabar byk2 & redha

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

sedinyerrr...alfatihah

Che Rosliza Che Mat said... [Reply]

Inallillahhirrojium...Semoga rohnya di tempatkan orang2 yg beriman...

Miss Volvo said... [Reply]

sedihnya :'(

Miss Volvo said... [Reply]

tabah ye cikna :'(

are_lin@yu said... [Reply]

ya Allah sedihnya baca...klu jd kt ayu tak tau cmna nak ckp..moga rohnya tenang di sana..al fatihah..

ieda immi said... [Reply]

aduhh sedihnyaaa
semoga adik tabah ..
doakan buat arwah semoga tenang disana ..

[PCL] said... [Reply]

pengajaran, ..perkara2 mcm ni tak sepatutnya dirahsiakan..lambat laun akan tau jgk, sedih tetap sedih tp mungkin keadaanya tak sama...tapi terkilan itu suatu yg sangat ralat !

aTieYusof Family said... [Reply]

Sedih nya!
Al-Fatihah buat arwah..banyak kan doa buat arwah ya Chic Na..

Deq's Qienz said... [Reply]

ingatkan cikna windukan dq..hehee mmaf lama sudah tidak menjenguk cikna, byk kekangan y xdpt dielakkan. dan mgkin lama lg la xdpat mlawat cikna di sini..maaf ya..arap persahabatan alam maya kite berkekalan..insyallah.

mama aryan said... [Reply]

al-fatihah buat arwah..
buat cikna..sabar ye,mmg sedih bila dpt tau berita mcm ni kan..

Payeh Kuced said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
Payeh Kuced said... [Reply]

sabar ea...
jgn nangis...
nanti takde org nak buat coklat..

Cinta Misteri said... [Reply]

al-fatehah utk arwah. pstinya dia sudah tenang disana. 2thn dh berlalu,bgaimana abg chicna? psti dia
lg sedih, tk dpt ada dihari pengkebumian...

aisya said... [Reply]

pernah rasa ape yg cikna rasa.. arwah makcik dah berapa bulan meninggal baru parent bgtau.. alasan taknak study terganggu.. time tu mmg terkilan sgt2.. skrg yg kita mampu hanya sedekahkan alfatihah dan berdoa agar arwah ditempatkan dalam kalangan org2 yg beriman.. amin..

Nadia Elena said... [Reply]

moga rohnya ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman. al-fatihah..

jaakechik said... [Reply]

sedih pulak baca, btw moga arwah ditempatkan dikalangan org yg beriman...amin... al fatihah utk arwah.

wan nurul hezrina abd halim said... [Reply]

sedih=(

kalau paling sedih mmglah berita kematian..sungguh2 sedih..Al-Fatiah buat arwah sha

intanfirdaus247 said... [Reply]

Sedihnya baca entry n....dia gf adik cikna ke? Al fatihah

Cheq Kaq said... [Reply]

sedihnya..harap cik na tabah..doakan Al Fatihah buat arwah..moga roh tenang di sana..

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

Al-Fatihah.. Terkejut ble dibalas terima berita kematian..

Yana Libra said... [Reply]

Al-Fatihah..sedihnya baca..mgkn dia tak nak chic na sedih kan..

N.Aima K said... [Reply]

huhuhuhu mesti mcm x percaya je :(

alfatihah utk sha dear

Encik H said... [Reply]

kalau H yg sakit and nak 'pergi' pun, rasanya H akan buat benda yg sama..H takkan bgtau besfriend sbb xnak dia sedih..

perasaan bila dpt tau org yg baik dgn kita tu bersedih sebab kita, susah nak jelaskan..:)

aku HaniAsyira said... [Reply]

sedih je baca.. boy n sha kembar ke?? bukan ei..

moga arwah bahagia di sana kan..

jgn sedih ei cikna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com