Tuesday, 31 December 2013

Four-Teen

Assalamualaikum

Cheerio 2013!
You made me laugh, made me cry..

Through all the ups and downs..

Thick & thin.. Joy and pain..

Thank you Allah for all the lessons..


p/s: Never stop dreaming. Just because it's not happening right now, doesn't mean it never will. (^_^)V

XOXO

Wednesday, 25 December 2013

Lapan Ringgit Jer

Assalamualaikum

Entri ni takde intro ye. Terus baca perenggan kedua. Haha..
Aritu kekonon pegi Popular nak beli buku untuk hadiahkan kat someone. Pusing punya pusing punya pusing tak jumpa2 buku yg dicari. Dan dan tu jugak teringat entri WW Aisya yg INI. Ape lagi kan. Terus la usha kat bahagian offer tu.
Great offer 'blockbuster price'. Berbaloi sangat harga yg di offer. Semua buku hanya berharga RM8 & RM12 sebijik. Normal price RM30++. Tapi buku2 nya agak limited. Tak la sebatalion macam kat BBW. Ni pun nasib baik ada tiga novel dari Sophie Kinsella yg belum ada dalam koleksi ChicNa. My favret author jugak ni. Novel2 ni re-issued dengan cover baru. So ChicNa rembat semuanya. Balas dendam tak dapat pegi BBW. Muehehe..
ChicNa tak sure offer ni sampai bila. Sila terjah Popular bookstore berhampiran ye. Offer ni valid untuk semua tak kisah la korang member ke non-member. 
Memang cari pasal dekat2 nak exam beli novel. Tak baca pun lagi, simpan dulu. Lepas bulan Februari baru baca, kononnya la. We'll see. Hekkk..
Err apa jadi dengan buku yg sepatutnya ChicNa cari? Sudahnya ChicNa beli online je & pos terus ke dia dengan harapan surprise itu menjadik. Lusa sampai la kot. ;)

Buku fixi memang takde eh kat Popular?

XOXO

Saturday, 21 December 2013

Night babbling

Assalamualaikum

Eh ChicNa update lagi. Rajin kan ChicNa. Ngee..
Actually kan tadi ChicNa sesaja belek TheCoklatBlog. Tetiba terpandang...
ChicNa tengok makin lama makin kurang entri ni. Pastu hujung2 dah tinggal 1, 1, 1. Gabra tau tak. Perasaan dia tu macam kita main game GTA pastu live tinggal satu je. Sekali kena tembak memang game over la kan. Tak nak la blog ni jadi camtu.  Sayang kot walaupun jarang2 jenguk. Plus, sayang sangat kawan2 kat dalam ni. Hee..

Pastu belek2 lagi terpandang pulak..
Zaman kegemilangan, la sangat. Hehe.. Kira banyak la tu bg ChicNa even tak sebanyak entri kengkawan lain. Macam pelik jugak bila tengok, cam tak caya je dulu ChicNa boleh update lebih dari 10 entri sebulan. Eh, tapi dulu ChicNa ada penyakit tido pukul 2 pagi kan. No wonder la. Sekarang jangan harap. Heheh..
From now on, ChicNa berazam kahkahkah untuk cuba update blog & blogwalking at least seminggu sekali. Cuba k. Hehe.. Tapi still, hanya mampu blogwalking dari comment box je. Ada ke orang berazam time hujung tahun?
Tak kisah la, apa yang penting..

화이팅~!! @ Fighting!!

p/s: Kekonon nak tukar background, sekali tengok template dah lain. Semacam je dia punya coding. Help me, anyone?? =_=

XOXO

Tuesday, 17 December 2013

Perasan tak?

Assalamualaikum

Actually ChicNa macam takut2 jugak nak buat entri ni. Tapi rasa nak buat jugak sebab rasa tak puas hati kalau tak buat. Hehe.. Nanti kalau salah ke ape mohon sesape yg lebih arif tegur & beri tunjuk ajar ye.

Mesti korang pernah tengok orang, Muslim especially post pict2 macam ni kat facebook, blog, instagram atau memane jelah social network yg boleh post pict.
Contoh pict:

Perasan tak ada something wrong dengan simbol pada crown dan ayat2 tu??

Okay, ChicNa ada search history pasal KEEP CALM posters tu. Ada tulis:
"With a bold colored background, the posters of Keep Calm were required to be similar in style and feature the symbolic crown of King George VI along with a simple yet effective font" Sumber: History - Keep calm posters

Ni lak citer pasal bentuk & simbol2 pada crown of King George VI:
"The present St Edward's Crown contains much of the crown made in 1661. It is constructed of solid gold. The design comprises a base, with four crosses pattée alternating with four fleurs-de-lis, above which rise two arches surmounted by a monde and cross, all set with 444 precious stones. Within this gold frame there is a velvet cap with an ermine border, which protrudes below the base. The stones were formerly hired for each coronation and then detached, leaving only the frame. However, in 1911 the jewels were set permanently. A number of changes were made for the coronations of King James II (a new monde) and King William III (the base being changed from its original circular form to a more natural oval one). The crown was also made slightly smaller to fit the head of King George V, the first monarch to be crowned with St. Edward's Crown in over two hundred years. The crown was, however, carried in procession at other coronations at which it was not actually worn.Queen Victoria and King Edward VII chose not to be crowned with St Edward's Crown because of its weight of 4 lb 12 oz (2.2 kg) and instead used the lighter Imperial State Crown. St. Edward's Crown was placed on the coffin of Edward VII for his lying in state and funeral in 1910, and was used for the coronation of his crowned successors; Kings George V in 1911 and George VI in 1937 and at the coronation of Queen Elizabeth II in 1953. On 4 June 2013, it was displayed on the altar in Westminster Abbey at the sixtieth anniversary service of the Queen's coronation—the first time it had left the Tower of London since 1953".
Sumber: Wikipedia

Baca & faham sendiri. Hehe.. Boleh klik kat words yg di 'bold & color' kan tu untuk baca lebih lanjut.

Pendapat ChicNa: Untuk non-Muslim memang takde masalah tp bagi orang Muslim, poster tu memang tak sesuai digunakan, nak2 lagi kalau buat ayat mcm kat pict atas tu. Tak sesuai hokey. Ok, takmo cakap banyak nanti banyak salah lak. Papai..

XOXO

Friday, 13 December 2013

Short Story About Life

Assalamualaikum

Firstly, nak gitau..

Secondly, ChicNa frust sebab tak dapat pegi BBW. Dah plan ngan bff nak drift ke sana this weekend tapiiii keadaan tak mengizinkan. Sob sob.. Tak baik ponteng kelas kan? Niat tu dah ada tapi tak sempat buat. Muehehe..

Thirdly, 29 Nov - 1 Dec aritu ChicNa ke USM Penang untuk practical classes. Perkara paling memalukan & tak leh lupa, kitorang boleh lak tiba2 tak reti guna microscope. Siap ada yg pecahkan slide. Padahal mostly keja lab & boleh dikatakan selalu guna microscope. Tetiba blur kan. Pastu memasing gelak kat diri sendiri. Heheh.. Nasib baik blur secara berjemaah tak la malu sangat. Kehkehkeh..

Fourthly, kepada kaki online shopping jemput singgah SINI. Kalau tak nak shopping, boleh window je. (^_^)V

Tu jelah. ChicNa nak jenjalan ke blog kawan2 lak. See ya!

p/s: Thanks so much awak for your help. Weee..

XOXO

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com