Friday, 17 June 2016

Uphill Rush

Assalamualaikum w.b.t.
Salam 12 Ramadhan 1437H
Sedar tak sedar dah masuk fasa ke-2 bulan Ramadhan. Cepat sangat masa berlalu. Minggu pertama puasa ChicNa busy dengan final exam lagi laa tak terasa. So dah habis exam ni boleh la nak merapu-rapu kat blog yang dah lama takde entry ni. Hehew..
Sebenarnya citer yang nak diceritakan ni pun dah lama basi. Tapi nak citer jugak untuk memori masa depan. Kira major punya throwback la ni. Kihkih..
Citernya takde la best sangat pun. Tapi sebab first time jejak kaki ke situ so excited dia lain macam. Hehh.. 
Haa.. Kitorang pegi Penang Hill jer.
Time pegi ni memang dah ada kat Penang untuk kursus intensif kat USM. Waktu kejadian bulan Feb 2016. So curi2 la pegi Penang Hill walaupun esoknya ada test. Dengan alasan kekonon tahun depan dah final year so akan busy dengan final project, viva bla bla bla pastu tak sempat jalan dah. Kalo nak berjalan tu ada saja alasan kan.
Best dapat naik cable car tengok view cantik2. Udara pun fresh sangat. Siap boleh feeling kat Korea lagi. Hikhik.. Kitorang pegi kejap je dalam kul 9 naik then kul 11 lebih camtu dah turun. Nak balik study pulak katanya. Realitinya balik membuta.
So.. Penang Hill checked!
Wassalam

13 comments:

♥ aiNa yaZiD ♥ said... [Reply]

Hi chic naa! Selamat berpuasa.
Rindu nak p Penang Hill lg! Area love lock tu cantik. Mmg aina keje nk selfie je hehehe.. =)

Athirah Zain said... [Reply]

cantiknya tempat tu, siap ada love love lagi,,haha..
chicna dah habis exam ea?
Selamat berpuasa chicna,,hee

Yana Libra said... [Reply]

best eh?
Insya'Allah thun depan nak g, tapi bulan ogos laaaa..huhu

Athirah Diyana said... [Reply]

salam chicna. lama didiey tak singgah sini. huhu...
selalu usha ig chicna aje. hehe
salam ramadhan. moga segala amalan diterima.

QasehnyaRania said... [Reply]

lamanya x p penang. last pergi tahn 2014 sbb ngidam nasi kandaq. padahal ramai sepupu kt sana. bila dh jumpa di kg maka x msk lah penang.

selamat berpuasa cikna ..

aku HaniAsyira said... [Reply]

atil penang penah g tapi tak penah g jalan2 pun lg..nak g gak

Atie Yusof said... [Reply]

lama nya tak update entry..ahahaha...
nasib akak pernah sampai dah Penang Hill ni, tu yg tak jeles sgt...hihi... tapi tgk pic macm dah byk berubah juga.. best nya outing dgn kengkwan :)

Mrs Velentine said... [Reply]

salam cikna selamat berpuasa lama tak singgah sini

LYAfrina said... [Reply]

as salam chicna..lama x tgk...

salam ramadhan..(walau bru smpt wish)..hehe


selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir & batin

Love,
Lya Afrina ;-)

nini said... [Reply]

Salam ramadhan...eh nak raya dah pon....hihi

Jna marcello said... [Reply]

peneng is always the best place to go to. tp Na belum sampai lagi ke Penang Hill. In sha allah Nanti Na pulak sampai ke sana ;)

Cik Yaya said... [Reply]

salam..hai..cik naaa..
SELAMAT HARI RAYA..
yaya ada masa sikit ni..tu yang sempat BW kt blog blogger2 jap..heee
apa khbar awk? =)
raya besh x sana..? yaya agk boring sbb xbnyk kua bjln . xde org nk bwa...huuu >,<

Cik Yaya said... [Reply]

salam cik na..
ap habaq?
hehe
lama xmlwat cik na..lama juga xmerasa coklat cikna >,<
still buat coklat lagi kannn ^o^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com