Friday, 23 March 2012

Bonjour!


Assalamualaikum

Esok cuti kan kawan2. Seronoknya.. Apa plan kawan2? Kalo blum ada plan, ChicNa nak share ngn kawan2 satu tempat yg sgt menarik and best utk dijadikan port lepak, gathering or dating. :) 
ChicNa dah jatuh hati ngn tempat ni even baru 1st time pegi and it was accidentally spotted.

The small 'Green House'

Interior design nya sgt menarik. 
Dari luar pun dah nampak cambest kan?

Ape lagi kat dalam, confirm la best.
Makanan nya memang yummy. 
Bun and pastry ada, western food pun ada.

Tempat makan yg syiok, leisure & very nice

Oh time ChicNa pegi tu Nora Danish & Riezman Khuzaimi pun ada, tgh shooting kat situ.

Ok, nama tempat ni Bonjour Garden Bakery Café. Tengok nama pun dah tau kan mesti makanan kat sini ala2 France gitu. Café ni terletak di Kota Damansara, near the Sunway Giza Mall.

Waktu tu outing ngn kakak. Kami tak sempat lepak sini. Dah kesuntukan masa coz kami ada date dgn Julius & Pup. Itula tadi merayau tak tentu hala. Very disappointed!

nottie Julius and cutie Pup

So, my sis suggest utk take away je. Sgt2 la frust tak dapat lepak sini. Tp kakak janji next time lepak sini sampai pengsan. 
Terus setuju!

Tgk ape kita beli.

Cosy Sausage Roll dan Croque Monsieur camne nak sebut tu? Sedap!

Caramel Cheese Raisins 

Dan ini yg paling kita amazed. Makan sampai tak hengat nak suap org sebelah yg tgh drive. Huhu.. Kejam betul. Pict pun lupa nak snap. Dah tinggal seciput baru teringat.

Rasa cheese nya sgt superb.  Mmg cheesilicious lah. Ten thumbs up! Sampai sekarang dok teringat lagi camne nikmatnya bila cheese tu melt dlm mulut. Nyum nyum..

Kawan2 boleh la bersantai sambil try makanan2 yg ada kat sini ya. Ajak kawan2, family & org tersayang. :)

Have a nice weekend peeps!


p/s : Selain hantu coklat, ChicNa juga hantu cheese. Huhu.. 


19 comments:

~Sweet Honesty~ said... [Reply]

wahh..ne yg tak tahan neh bab2 mkn..trutamanya bab coklat n cheese.. jauh beno nk ke sana.. tggu cuti2 malaysia la kot..huhu..

Yana Libra said... [Reply]

sampai tak ingat nak amik gambar? cam sedap je..tempat dia pun nampak cam high class je..mahal tak??

Cik Nur said... [Reply]

sedapnyaaaaa.....!!!
nakk...hihihi

9n0L4 said... [Reply]

santekkkkknye tmpt ni. konfem la kan. siap ade shooting. ;)

Aine Ainun said... [Reply]

Wah...like....bestnya...

Alalalalalll..ntah bile nak mai..hihiksss

mzhany said... [Reply]

hany kureng sikit cheese nih...hihihi

dyabunga said... [Reply]

samalah kita..hantu cheese n coklat..sdpnye..

Chic Na said... [Reply]

mmg sgt best. harga standard je kot. cik na beli 3 mknn tu br rm10. western food pun ala2 secret recipe gak harganya. sesekali boleh la kan? huhu..
Hany: sedap tau cheese. :)
Dya: wahh kita geng rupanya. Five! ;p

Dieyna said... [Reply]

Jauh bebenor nak pi sana lalink.. tolong pergi untuk akak ye. hehe sedap doh nampak makanan tu.. terliur plak

Lara E'dayou said... [Reply]

aaawww. ! .jgn laa begitu .. malu kta tau .. hehehe .. :p

etuza said... [Reply]

Selamat bercuti..dah link ya

Cik Aini Lavender's said... [Reply]

ermm..nmpk tmp dia pun mmg mcm menarik n santai..bleh relax2 je,nice place =p

.........cP~ said... [Reply]

Salam...

Wah..saya paling suka bakery...! Bau kedai pun dah sedap...

lelamaisara said... [Reply]

Sedap nye chic na..nak cikit...nak la...hehe

Arina Shamsul said... [Reply]

hadoiiiii post ttg mamam je ye dear:) terliur je nengok...hihi.mesti sedap chese tu kan? ummm yummi ..hahah

Sis AI said... [Reply]

Waaah.. Kagum la. Ni mcm bru recently dtang blog ni n byk tips masak.. Hehe, jealous la dgn org reti msak ni! BTW, kdai tu serius taktau kwujudan dia.. Mcm sdap je, nk jgk try..

Chic Na said... [Reply]

jemput makan semua! hehe..
Sis Al: xdela reti masak pun cuma seronok mencuba je. jd atau tak blkg cerita. hehe..

jaakechik said... [Reply]

ingat tmpat ni kat kelate tadiii...

9n0L4 said... [Reply]

boleh tahan jugak ehhh harga die. tak mahal tak murah. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com