Friday, 14 June 2013

Dan Sebenarnya

Assalamualaikum

G7 (Girls-7), time ni darjah 4.
Wootwooott.. Ni lah geng2 ChicNa masa sekolah rendah. Cer teka ChicNa yg mana?
Masa darjah 6, geng kami boleh dikatakan geng perempuan yg nakal & femes di sekolah. Senior lah katakan. Tapi cikgu2 tak nampak kenakalan kami ni sebab salah seorang ahlinya 'budak tu' memegang jawatan penolong ketua pengawas. So 'budak tu' selalu jadi pengcover line geng G7, ahli2 lain lak semuanya pustakawan ke wati eh?? Dalam 7 orang ni semuanya bekerja dalam government sector kecuali 'budak tu' and semua geng G7 dah berkahwin & beranak-pinak kecuali 'budak tu'. Kesian 'budak tu'. Nampak sangat kontra bukan? Sobsob..
Eh eh sebenarnya nak citer pasal orang lain bukan citer pasal 'budak tu'. Dia (3 dari kanan), she used to be my bestie sejak darjah 4 kot. Walaupun masa sekolah menengah kami sekolah lain2 tapi tetap berhubung. Habis sekolah masa tunggu result SPM tak tau nak buat ape, kami join kelas Bahasa Inggeris sama2. Bila masuk IPTA masing2 busy so dah renggang sikit tp still contact & jumpa gak kadang2.
Then aritu masa PRU13 ChicNa terjumpa dia masa tengah beratur tunggu turn mengundi. Dia beratur selang 3@4 orang dibelakang ChicNa dan dia yg tegur ChicNa dulu sedangkan ChicNa yg nampak dia dulu. Lepas bersalam & bersembang sikit masing2 diam. Lama kami beratur dekat 45 minit, kalau bersembang tentu dah banyak topik keluar kot. Tapi tu lah, ChicNa sebenarnya segaaaaaan sangat3 dgn dia. Kalau ikutkan ChicNa nak je peluk2 & tukar tempat beratur sebelah dia so that kami boleh sembang panjang2. Sepatutnya la kan sebab ChicNa beratur depan dia. Tapi tak boleh. ChicNa rasa macam ada gap besar antara kami yg menghalang ChicNa utk buat camtu. At the same time rasa diri sendiri teruk giler. Damn loser!
Sebenarnya.. antara geng kami dia yg paling berjaya & ChicNa sangat kagum dgn dia. Perjalanan hidup dia nampak sangat perfect & well-organized. Dia pegang Master & jadi lecturer diusia yg muda, dia yg paling awal kawen, paling ramai anak & sangat menjaga auratnya. Atas sebab2 tu lah ChicNa jadi bertambah2 segan dgn dia even dia tak pernah berubah, tetap baik macam dulu. Rasa kecik je kalau nak dibandingkan dgn dia. I've lost my self confidence. Sebelum ni kami ada gak jumpa kalau balik bercuti. Rumah parents kami sekampung. Kadang2 dia datang rumah, kadang2 ChicNa ke rumah dia. Tapi dah lama la, last time kami jumpa 3 tahun lepas. Masa tu dia ada 2 princess. Now dah ada 3 orang anak comel yg soleh & solehah. ChicNa macam nak je contact dia & mintak maaf tapi errr tak tau lah. Sampai sekarang masih ingat lagi kejadian tu & rasa serba salah. ChicNa sayang persahabatan kami.
Tsskk.. Sedihnya tp tak tau nak buat apa. (T_T)

48 comments:

Cik Nur™ said... [Reply]

1st kan...??

Cikna hujung belah kanan...
betul x..?

okay, sambung baca....
^_^

Cik Nur™ said... [Reply]

@Cik Penasihat : Apa kata, nanti bila2 free cikna Mesej je dia, minta maaf kedaian hari tu, cikna bgtahu la xsempat nak borak lama2...

gap yg besar cikna ckp tu, tak wujud sebenarnya, tapi perasaan cikna yg mwujudkannya. Nur percaya, dia juga rindukan cikna.Dan mungkin dia nampak cikna segan, sebab tu dia pun segan.

Kalau cikna anggap dia terbaik, nur pasti dia pun anggap cikna terbaik dari dia...

Dan, jgn sedih2...bagi Nur cikna mmg kawan yg terbaik.. ^_^

nea lopah said... [Reply]

Persahabatan tak pandang pangkat @ wang ringgit, asalkan ikhlas dan tidak mengkhianati sahabat, itu yg paling penting.

Chic Na said... [Reply]

@Cik Nur™ errr jap jap nak fikir. cikna pun lupa cikna yg mana satu.. -_-

Chic Na said... [Reply]

@Cik Nur™ tak sempat tu nampak sangat tak logik. kitorang beratur dekat 45 minit kot. cikna pun tak faham knp cikna ada perasaan camtu, sebelum ni ok je. thanks nur atas nasihat yg sgt positif.. sebak membacanya.. T_T

Chic Na said... [Reply]

@nea lopah time kaseh kak..

Cik Nur™ said... [Reply]

@Chic Na Ehem..jgn sebak2...cuba ingat perkara yang tidak menyebakkan...

Likeee....heeeee....

MUahahahahaha.... :p

izan mama mia said... [Reply]

cikna belah kanan hujung sekali kan...

nak sokong sajalah usul cik nur tuu...ehe

Chic Na said... [Reply]

@Cik Nur™ ni yg nak marah ni. orang cakap hantu marah. mmg hantu la nur ni macam errr errrr.. kakaka..

Chic Na said... [Reply]

@izan mama mia salahhh kak.. cikna yg kt tgh baju merah tu. wiwiwi..

Nastyna said... [Reply]

ChicNa yang bawah ketiak cikgu belah kiri berskaf rambut tu? no? hehehe yang pasti ChicNa adalah "budak tu" :p:p

ChicNa jangan la susah hati, saya yakin kawan ChicNa sangat ok, bestie ChicNa kan tu ;);)

PakcikLie PCL said... [Reply]

salam chic na, maaf yer...

rendah diri terlampau tu ego sebenarnya..., sebaiknya chic na contact je dia ..apa nak segan, orang tak kisah semua tu...yg penting persahabatan terjalin akrab seperti dulu...

Dayana Bahar said... [Reply]

Semua dalam gambar tu dah berjaya dalam bidang masing2 kan... Yang penting chic Na berjaya dengan coklatnya hehe...

mama_ka0ri said... [Reply]

Allah dah tentukan rezeki masing2 Chic Na..janji kita jangan benti berusaha..:)

rindu plak zaman sekolah tgk gamba lama2..huhu..

Sya Chot .. said... [Reply]

i love picture too..hehe gambar sya waktu sklh rendh tak ada,menegh ada la..hehe

trah zain said... [Reply]

hmm.. chicna, setiap org ada bahagian masing2, kalau ikut logic sy pn akan segan, tp cool la chic na (^___^)
Insha Allah, bahagian Chicna tgh on the way tu,,hehe

azizah :) said... [Reply]

chicna setiap org kan Allah dah tentukan rezeki masing3.. sabar la yer

aTieYusof Family said... [Reply]

Chicna yg hujung kanan..hehe..
takpe, masing2 ada rezeki...dah ditentukan oleh yg ESA..mgkin satu bab kita plg lemah tapi percayalah di satu bab yg lain msti kita ada kekuatan:)

ieda immi said... [Reply]

aduh dikk membaca ini akak pula menjadi speechless ..

kalau akak jadi chicna akak pun akak seperti chicna , insyaallah jadikan kejayaan dan keistimewaan kawan chicna tuu sebagai panduan utk chicna berubah dan menjadi terbaik ..

selalunya sekiranya kita melihatkan kesempurnaan org dgn hati nurani kita , allah akan membukakan jalan utk kita menjadi sebaik dia juga .. insyaallahh ;)

nik ros said... [Reply]

pernah rasa perasaan mcm tu jugak. rasa rendah diri kan.lagi2 kalu jumpa kwn lama yg berjaya..huhu

Cik Yaya said... [Reply]

salam..
hehe alorh..xtau yg mne..xnmpk sgt..
dah tu..xcam muke cik na ;p

Rosmiza Ali said... [Reply]

Comey2 jer masa kecik2 dulu kan? Hehe.. =)

Kalau dah lama tak jumpa even selalu contact2 walaupun memang besties dari zaman skolah, tetap rasa segan & janggal kan? Mieza pun dah lama tak jumpa kawan2 skolah lama.. Bila contact2 ni macam biasa jer leh sembang lawak2.. Tapi bila time jumpa tu mesti rasa janggal.. Huhu~~

MystoryPic said... [Reply]

masing2 dah ada kehidupan sendiri kan.... hemmm takpe la .. moga tak terputus hubungan silaturrahim

QasehnyaRania said... [Reply]

takmo la sedey2.

mmm, tak dapat nak carik ler.lain bebenor

CtAyue said... [Reply]

touching lak bc entri ni.. kisah kite hampir serupa. ayu kalau jumpe kwn lama yg pernah jd kwn baik..mmg segan sgt lagilah tgk kehidupan dia yg sgt perfect. chicna mtklah number fon dgn parents dia..maybe itu blh rapatkan hubungan chicna dan dia kembali..

Yana Libra said... [Reply]

saya pun ada perasaan mcm ape yg chic na rase tu..huhu..lg2 bila berdepan dengan kawan2 yg berjaya, kdg2 nak tegur pun mal~

Alyn Roslan said... [Reply]

emm, contact je la dia balik chic na, rasanya dia pun mungkin segan ..hehe

dya bunga said... [Reply]

Lepas ni contact lah mcm biaasa chic na. Yakin dgn diri sendiri ye!!!!

Deq's Qienz said... [Reply]

rezeki masing² kan,Allah dh letakkan..mana satu cikna nih.hehee

Deqla Manjew said... [Reply]

deqla rasa cikna yg yg tepi skali.. belah kanan... kan? cikna rindu dia ye? xpela contact la blk.. kalo slh sorg x mulakan dulu so smpai bila kan...huhu..

are_lin@yu said... [Reply]

wahh beznya ada gambar..sekolah rndah pn slh 1 tme bez..byk main ja..hihi..cikna yg ujung blah knan eh..tgk raut wjah nk sma tp xtau btul ka x.huhu

ros_reeza said... [Reply]

mengimbau kenangan ye CIKNA.. jangan sedih2 k..

Arina Shamsul said... [Reply]

tak pasti sangat mana satu cikna,tapi hujung belah kanan kot..ngeee~

masing2 ada kelebihan masing2,masing2 ada kejayaan masing2..adakalanya apa yang kita miliki belum tentu orang lain miliki :)so jangan pernah rasa rendah diri kerana kita boleh jadi yang lebih baik dari yang baik :)

Tinta Lana said... [Reply]

Assalamualaikum.

Cikna..kita faham rasa tu mcmna..

Disekolah dulu, kita ada kawan juga.. waktu tu, salunya dalam apa2 benda, lana salu atas dia.. means, better than her..

Masa berlalu.. skrg ni, terbalik. Lana salu rasa mcm rendah diri.. huhu, nak tepon dia pun, malu.. dia still mcm dulu.

Kesuma Angsana said... [Reply]

alala sweetnyer pic tu !

BaNu Syah said... [Reply]

comel dan sweetnyer...

Ain Dzaya said... [Reply]

tak tau nak teka mana satu..lain sangat muka..ehew

Deq's Qienz said... [Reply]

singgah rabu :)

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

Lain org lain journey nya chic na. Nani pun pernah rasa mc tu.. Hilang kjap confidence.. ;)

aisya said... [Reply]

budak tu = cikna lah kan?

cikna, semua org ade kekurangan dan kelebihan masing2. bila kita asyik pandang kelebihan org lain dan hanya nmpak kekurangan diri sendiri tu yg rasa down tu.. just be positive.. takde siapa yg sebaik diri kita melainkan diri sendiri.. cewah, ayat bukan main lagi. hahaha!

Mimi Azirah said... [Reply]

seronokkan bile teringat kisah zaman skla dulu......"budak tuh" cikna ke?

Cik Aini said... [Reply]

Renjang..
kita selalu sama tau..rs malu tu ngalahkan badan.kahkahkah opss Cikna xpe kecik :)
ai pun kdg2 malu rs mcm kerdil je tp nsb baek kwn2 suma otak gila2 even dah beranak pinak..
ermm yg pasal kejadian tu plak mmg stiasa mghantui kita kot tp x salah kalo twin tepon dia..rsnya dia pun mesti sama mcm twin jugakk :)

go..go,u can do it girl (^___^)

mama aryan said... [Reply]

ye la cikna kdg2 kita segan dgn kawan2 yg berjaya lebih drpd kita, tp kan itu mungkin perasaan kita je,sedangkan org tu tak kisah pun kan...sama la mcm akak jugak,segan kalu jumpa kawan2 yg berjya ni,akak ni apalah sgt...

Si Matatajam said... [Reply]

Alahai..Hidup Chic Na pun sukses gak dear..jgn la sedih2...

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

Rasanye bentuk muka chic na kot dpt detect chic na pling hujung tu :)

N.Aima K said... [Reply]

Alahai.. tak tau cerita disebalik kejayaan dia.. mungkin bnyk ranjau dan duri yg dia sembunyikan... semoga persahabatan korang berkekakalan

9n0L4 said... [Reply]

chicna, muke cekgu tu mcm someone la. mcm muke komposer lagu tu. lupe name ape. hehehe.

aku HaniAsyira said... [Reply]

budak tuh.. xper.. nanti idupmu pun perfect jugak.. eih2.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com