Friday, 26 July 2013

Hati Manis

Assalamualaikum
Salam Jumaat.. Salam 17 Ramadhan..
Cepat je kan, rasa cam baru je dengar pengumuman puasa aritu.. Huhu..
Dah lama tak citer pasal potet kesayangan ChicNa ni. Sejak dah tak dok sama so tak banyak citer la. ChicNa pun dah lama tak jumpa dia since cuti sekolah bulan May haritu. Raya nanti baru dia balik. Rindu memang rindu la. Terkenang2 lagi-lagi bila tengok mainan dia yang ada kat rumah ni. Wuuuu..
Random: pict masa cuti yg lepas & pict dari abang ngah
WeChat jelah jadi penghubung kami. Dia pun dah makin petah bercakap. Seronok la bersembang. Dua patah ChicNa tanya, dua puluh sembilan patah dia jawab. Ada talent jadi lawyer cam abi dia agaknya. Makin banyak akai. Setiap kali kita tanya soalan, hujung2 jawapan mesti dia tambah "Hanif kan dah besar". Erhhh..

Nama saya Hanif. Umur saya tiga tahun..
Kalau buat peace dah tak up dua jari dah sekarang. Mesti up tiga atau empat jari. 
Tak sabar nak jumpa dia..

p/s: Jari ChicNa memang ada masalah tekan menda alah button ni. Asyik2 keluar warning 'message too short' je. Selalu kena gelak ngan adik2. So kalau nak sembang adik tukang tekan ChicNa tukang cakap. Korang ada tak yg bermasalah cam ChicNa ni? Kekeke..

XOXO

59 comments:

lelamaisara said... [Reply]

oooo sebaya alesya la potet ni...;) tengah umur macam gini mulut nye mamang tak leh diam..hehehhe..geram kan... eh cik na nape la ade masalah gitu...ni mesti ade yg tak kena ni....hehehhehe..sya ok je...

Tinta Lana said... [Reply]

Salam.

Uk eleh.. "hanif kan dah besar" hehehe. Budak2 kalau guna ayat 'dah besar' tu..rsa nak tergelak je cikna.. besar la sgt ya,hehehe

aisya said... [Reply]

jarang guna hold to talk ni.. type je. hehe

aTieYusof Family said... [Reply]

alo..lo.lo..comel nya dia..
bakal lawyer juga kot, tu yg petah bercakap..hehe:)

Deqla Manjew said... [Reply]

haha.. potet mmg dah besar.. tmbh up jari lagi naa.. segak bergaya potet skrg!

izan mama mia said... [Reply]

sayang potet 4 kali

nea lopah said... [Reply]

kiut nya dia.... berhubung dgn we chat ni jimat dan seronok.

Mimi Azirah said... [Reply]

Alahai bijakya hanif nih la...

BlueiceButterfly said... [Reply]

alahai comelnya..hehe kadang2 ada jugak masalah dengan tekan tue..sakit hati pon ada ha..:P

Cendol said... [Reply]

salam :) aiii comel si potet . kirim salam kat Si potet hanif yg dah besar nii..heee

Cendol memang takde masalah dengan wee chat,pasal cendol memang tak da wechat..hihii

i lebiuu twoo kakak puluttt :D

Cik Aini said... [Reply]

kekekeke
ooooo ptt la kata x bleh nk cakap dgn Ai,konon suara emas lah,mahal lah,konon..konon..ghupanya fail bila tekan hold to talk.kekekeke dah pecah lubang daaaa :)

Cik Nur™ said... [Reply]

@Cik Aini tunggu bulan depan ai, kita dera cikna suh cakap byk2..hahahah <---gelak jahat.. :p

Cik Nur™ said... [Reply]

potet, kaklong nak pinjam kaca mata hitam boleh? Hehehehe

Chic Na said... [Reply]

urghhhh.. kantoi! lupa cikna pernah kelentong ai aritu.. hahah

tp yg suara mahal tu betul lah.. hewhewhew..

Chic Na said... [Reply]

urghhhh.. kantoi! lupa cikna pernah kelentong ai aritu.. hahah

tp yg suara mahal tu betul lah.. hewhewhew..

Che Rosliza Che Mat said... [Reply]

akak tak ada wechart...hubby akak adalah...cute budak hanif tue...anak akak hanif jugak...

"haziq hanif"

9n0L4 said... [Reply]

bulan depan nk gi mane tuuuuuuuuu. nk ikuttttt. hehe.

BUNDA a.k.a KN said... [Reply]

bunda jarang LiveChat ...selalu msg jer..

nik ros said... [Reply]

comel. dah byk cakap yea. seronok la nak melayan ni..hehe

CtAyue said... [Reply]

alolo comelnyer... haha.. chicna sama ngan mak dan pak sedare adam pun gitu.. wechat lah jugak penghubung..seronok bg adam chitchat kt situ..hehe.. jom kite wechat.. :)

Chipsmore said... [Reply]

hai potet.. long time no c.. hehehe.. peace 5 jari! :D

kak NA! missh u~~~ :D

dear xila said... [Reply]

comeyyy picitkan pipi dia bulih? heeee

Cik Kay Jue said... [Reply]

tu la sekrang zaman da makin canggih.. nasib ada wechat.. dpt juga lepas rindu walaupun tak 100% :)

Aine Ainun said... [Reply]

Salam cik na comey♥
Ya laq. Jap je dah nk 10 mlm terakhirkan...
Comey potet..ank buah cik na ya? Dulu AA pn mcmtu..mase bujang dok tringat ank buah ja...

Rosmiza Ali said... [Reply]

Takde masalah tekan button tu coz takde pon aplikasi ni.. Almaklumla, henpon zaman batu.. Hoho!

MystoryPic said... [Reply]

kat hp saya takder weChat or whatsapp. Asal donlod je dia ckp memory not enough... tepon cap ayam la katakan.

Comey je anak potet ChicNa tu

aku HaniAsyira said... [Reply]

sian kak na tak leh boleh hold talk.. hahahaha.. gelak tetap gelak gak..

sikit hari lagi je jumpa potet.. =)

Yumida Huda said... [Reply]

jari tangkas sangat menaip kot
hikhik
comel hanif...pandai buat peace

Maria Firdz said... [Reply]

Wah.. Mesti becok org nye.. Hehe.. Seronok je melayan..

Nora Karim said... [Reply]

Alololo... comeinya Hanif... mmg tgh byk ckp umur gitu... :)

Si Matatajam said... [Reply]

Comel ja dia buat peace tu kan Chic Na... Kim Salam kat Hanif yg dah besaq tu ye..

Si Matatajam said... [Reply]

Klik2 Hotlink utk chic na

mama_ka0ri said... [Reply]

heheh..comel je dia buat peace tak jadik..

MaMa Rey said... [Reply]

comelnya dia..peace up tiga jari hehe..sama umur dgn hero bongsu sy ni Chic Na..:)

Kesuma Angsana said... [Reply]

hehehe comey je.. done clik2 nuffng yer

aReLaN said... [Reply]

sabar jela menanti hari raya untuk jumpa ye.hehehe...

syiela said... [Reply]

x pernah pun.. ok je bila guna :)

Cik Yaya said... [Reply]

salam cik na..^_^

wahh rindu ye ..samela yaya pon rindu jugak kat potet cik na tu..ehh! tetibe plak..haha ;p

Miss Volvo said... [Reply]

potet ni anak sedara cikna kE?

are_lin@yu said... [Reply]

alaahi cmelnya dorang..cubit skt blh.hihi

Cinta Misteri said... [Reply]

holdddddd then wait a few second....then u talk.

rindu kamu laaa ChicNa. CiM ada masalah jiwa laaa. stop berblog seketika, di ramadhan ujung2 ni baru nk muncul balik.

ros_reeza said... [Reply]

Ros tal ada masalah cam CIk NA tu.. selalu guna wechat tu memang cakap banyak2 . hahaha

Kesuma Angsana said... [Reply]

singgah cuit2 nuffng yer !

intanfirdaus247 said... [Reply]

Salam cikna dear…sorry baru mai singgah..duk balas jejak kawan2 blogger sedikt demi sedikit..hehe..n potet ya? alahai dah besar dah..cepatkan masa..
kak intan x berapa sangat”talk” kot wechat n…sebab sora x sedap..hehe

Masha Meisters said... [Reply]

paling senang sekali bagi masha...tak payah tekan,tak payah hold...sebab memg takde yang nak ditekan,takde benda yang nak di hold! haha hehe

kalau 3,4 jari dah kira peacefull forever tu...haha

Nastyna said... [Reply]

hahaha bebudak kalau dah dapat mulut mmg tak larat kadang2 nak melayan. SI JJ ni kadang2 on line ngan Oma dia kat Kelate, macam ayam ngan murai bercakap.

sha (chirp chirp) said... [Reply]

huhu, ni mesti da terpengaruh dgn iklan tu. huhu

Ain Dzaya said... [Reply]

alahai hensemnye dia..hehe.ain pun sama chic na, nak kata jari besar rasa dah halus kot..kui

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

Assalamualaikum cikna

lama xtgk potet...comelnyerrr die

Salam Ramadhan & Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin :-)

Kesuma Angsana said... [Reply]

slm singgah & ucap selamat hari raya maaf zahir & batin yer !

Solehah Shamsuddin said... [Reply]

solehah jarang gne voice,juz chat je.sbb klu ckp nt suara mcm bdk kcik,solehah xbpe ske.hehe

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

Comeynye potet. Lama xdgr citer die. Selamat hari raya Chic Na

BaNu Syah said... [Reply]

Selamat Hari Raya Chic Na

Sya Chot .. said... [Reply]

selaly pakai type jer,hold to talk ni,ikut mood..hehe selamat hari raya yer..maaf zahir dan batin :)

LYAfrina said... [Reply]

salam chic na...

ape khabar??

salam aidlfitri
maaf zahir n batin

QasehnyaRania said... [Reply]

selamat hari raya chic na :)
maaf zahir abtin .hihi

hye potet ;)

dya bunga said... [Reply]

mne thu bila potet dh besar jdi lawyer cm abi dia.hehehe..selamt hri rye chic na

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

petah bercakap potet ni yer...comey hihi

intanfirdaus247 said... [Reply]

tgk dia dah cakap "hanif kan dah besar" haaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com