Sunday, 12 January 2014

Homesick

Assalamualaikum

Sape ada pintu suka hati Doraemon? ChicNa nak pinjam sebulan. Sewa pun boleh. Senang nak ulang alik KB - Penang - KB. Kalau lah boleh. Sobsob..
Jadual rasmi dah keluar! So cemana ni, nak kena pergi ke tak nak? Serius tak dak mood langsung nak pegi. Tapiiii.. Tak pegi kang sape nak tolong jawabkan exam, buatkan lab test semua. Sepanjang tempoh tu ChicNa ada exam untuk 6 subject out of 8, 5 lab test, lecture banyak kot tak kira. Study pun idok lagi. Asyik2 study math je. Asal study je math, asal math je study. Dah itu je subjek yg paling minat.
 Yeayyy.. Empat hari cuti. Tapi tak sure lagi nak balik ke tak. Member a.k.a roommate ChicNa tak balik. Kesian lak nak tinggal preggy mommy tu sensorang. Tapi kalau tak balik pun takpe. ChicNa ada twin kat sana. Nanti ChicNa seru je mesti dia sampai. Tak sampai pun kena bagi sampai jugak. Ye twin. Boleh bersweet escape. Hihi..

Almost 2 years tak berjauhan sejak balik tinggal ngan family. Rasa sayang pulak nak pegi lelama. Kekeke.. Mengada kan. Pegi pun belum dah homesick. >_<

Wish me luck guys!

XOXO

27 comments:

Cik Nur™ said... [Reply]

alooo..cemana ni, belum pergi dah rindu2an...hehehehe

selamat ber-escape..!

^_^

Gee Lion said... [Reply]

pergilah chic na.. rajin2kanlah diri anda.. walaupun gerenti akan homesick.. hehe..

Tinta Lana said... [Reply]

Assalamualaikum.

Cikna..cikna kan dah besar..ehehehe >_<

Bila homesick, layan je cikna perasaan tu..cam lana gak, kdg2 menggunung rindu,hohoho, smpai nak menangis. Menangis jela. Tapi cover2 skit ya, keyakinan tetap dijaga *tetiba,hahaha

Deqla Manjew said... [Reply]

satu perngorbanan kan cikna.. moga dipermudahkan segala urusan yer.. :)

aisya said... [Reply]

kalau lah ada cikna, dah lama sy guna pintu doraemon tu.. sobs..

all the best tauuuu..

Kesuma Angsana said... [Reply]

moga dipermudahakn semua yer n maaflah lama x menjgk, leps baik sakit mood berblog turut jatuh merundum lah ! !

Solehah Shamsuddin said... [Reply]

Pergi tau, jgn xprgi lak. Ala, homesick tu tgguhkan lah dlu ye :)

aTieYusof Family said... [Reply]

Biasalah tu ChicNa.klu home sick, akak dulu lg teruk jauh tu merindu..rentas laut lagi..hehe
tapi lama2 OK sbb dah pandai bendung rasa rindu tu..
apa2 pun good luck sis..:)

azizah :) said... [Reply]

alaaa demi pelajaran pegi la chicna.. homesick tu mmg sentiasa ada la.. x dinafikan..

LYAfrina said... [Reply]

xperla chic na..klo utk msa depan kt kan.. bestnyer kat sana..direct 4 hari cuti..

Yumida Huda said... [Reply]

hikhikhik..kuatkan semangat cikna..takmo homesick2
sama la..yumida before pergi dah terasa homesick

BUNDA a.k.a KN said... [Reply]

SALAM MAULIDUR RASUL...

Cik Yaya said... [Reply]

salam cik na..

buat la undi..balik ke x..hehe ;p
buat analisis la senang..mana yg bnyk baiknnya dan mne yg kurng bnyk baiknya..huuu

sha my heart said... [Reply]

just follow the flow=)

tak apa la, belajar berjauhan, barulah kita lebih menghargai =)

Shiqin Sunshine said... [Reply]

makin jauh makin sayang...jauh perjalanan luas pemandangan... homesick jadikan cabaran..eceyhh =)) selamat menuntut ilmu =))

aTieYusof Family said... [Reply]

singgah Rabu..:)

Cik Aini said... [Reply]

Kekekeke
lahai lah nasib lah si Twin tu ye..rsnya dia pun selalu je minta tolong ngan Doremon tu dulu tp dulu2 lah..sktg xdo dah..skrg dia dh jd baik kot.haha

**sama2 la berescape ye..lalalalaa
wish u luck twin :)

ros_reeza said... [Reply]

Assalamualaikum Cikna.. Selamat pagi.. terima kasih sudi berkunjung ke blog Ros.. Alhamdulillah, husband Ros dah sihat.. syukur..
homesick?.. Ros pun selalu je rasa.. hahhaa...

Kesuma Angsana said... [Reply]

singgah clik2 nuffnang yer chic na

aTieYusof Family said... [Reply]

Singgah lawat ChicNa.busy study yo?? :)

QasehnyaRania said... [Reply]

ala, pergi dulu k. feeling tu nanti nanti la. hihi.
good luck n take care :-)

kim salam kat ibu ngandung ye. walaupon tak kenal. hihi.

Mimi Azirah said... [Reply]

Huhuhu...xpyh lik la cikna...cian ibu preggy

Sya Chot .. said... [Reply]

fikir baik2 dulu ok..hehehe

are_lin@yu said... [Reply]

kejapnya cpt ja rsa cikna br ja p haritu..huhu

Yana Libra said... [Reply]

chic na sambung blaja ye?

nik ros said... [Reply]

homesick tu biasa la bg yg duk jauh ngan family kan.tak pe. chic nak pi belajar :)

aku HaniAsyira said... [Reply]

jgn nak homesick sgt.. babab kang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com