Thursday, 16 January 2014

Nesting Dolls

Assalamualaikum

Pernah tengok tak? Dah lama beli ni tapi baru nak update sebab terjumpa gambar. Patungnya dah takde. Hehe..


Kiut kan? Namanya Russian doll atau nesting dolls atau Matryoshka yang diambil sempena nama "Matryona" yg merupakan nama seorang wanita yg bertubuh gemuk. Patung ini ialah sejenis anak patung tradisional Rusia yang terdiri daripada anak patung besar dan di dalamnya diisi dengan anak-anak patung yang lebih kecil. Model-model Matryoshka terdapat dalam pelbagai bentuk seperti gadis yg berpakaian tradisional, watak cerita dongeng dan ahli2 politik Rusia - Sumber: Wiki 
ChicNa mula berminat dengan Russian doll ni lepas tengok rancangan How It's Made: Russian Doll kat discovery channel tak lama dulu. Tup tup jumpa kat Chowrasta, Penang masa jenjalan dengan mereka last year. Terus sambar. Sebenarnya bukan apa pun, seronok main bukak2 pastu masuk2 balik. Pastu sebab doll ni kiut sangat.
Ada someone tu belajar kat Rusia, tapi tak pernah bawak balik Russian doll untuk ChicNa even dia tau ChicNa suka doll ni. So, ChicNa dah hadiahkan doll ni kat dia. Pastu dia gelak je. Means dia faham la tu ChicNa perli dia. Muehehe..
Next time kalau jumpa nak beli lagi. Buat koleksi. Kekeke..
Sape nak angkat tangannn...

p/s: 3 days more. Mama dah keluarkan beg besau, tapi malasnya nak packinggggg!! -_-

XOXO

38 comments:

izan mama mia said... [Reply]

wah beg besar nak g mana tuu

akak sbb usia dh byk..agaknya dh tak minat doll n sebenarnya akak ngeri tengok patung cam hidup je... haha..tambah mata yg besar besar gitu..

NinaAz said... [Reply]

omelnyaaa. mcm 1 family pula. hehe

Mimi Azirah said... [Reply]

Nampak cute je patung nih

bobiedanbad said... [Reply]

Comel...
Hari tu ada gak tgk kat tv

Gee Lion said... [Reply]

Chic Na!
Saya dah angkat tangan nih!
Nampak tak nampak tak?!
Haha =3

Kiutnyer. First tengok dlm drama Cina citer ape tah. Tak pernah pulak jumpe kat mane2 setakat nih... (;

Ezy Loy said... [Reply]

sgt comel!!

lelamaisara said... [Reply]

wah dengan beg besau tu nak p mana cik na...
rindu kat cik na..lama dah tak singgah sini...eh cute le doll tu,....ade cite kartoon gak kan macm ni...

Cik Aini said... [Reply]

haippp..
pukul kang malas2 sgt nih.hahaha
isi sebaik2 nya ye twin..kang kita cari lg doll tu nak? tp kena ada syarat?cemana?hahahaha

Cik Yaya said... [Reply]

salam cik na ^_^

wee pernah tgok..mmg cumil..dri besau smpi yg kecik tu..huu bile nye tahun ni cik na?npe da xde lg? ^,^

aisya said... [Reply]

ciknaaaa, sy pun nak jugak! hehe

Cik Nur™ said... [Reply]

cikna..nanti kita cari nak..nur nak..nyesal xbeli hari tu....huhuhu

Tihara said... [Reply]

oh patung ni asal dari RUsia, selama ni akak ingatkan dari china, hihi..comel :)

Sya Chot .. said... [Reply]

bila baca entry ni kat chawrasta teringat zaman belajar kt p.pinang dulu..patung tu,mmg susah sikit nk jumpa,tempat2 tertentu jer..klw jumpa,mmg syg r nk hilangkan..hee

aswadz said... [Reply]

mcm best je kalo ada simpan 1 kat umah. just for collection.

aTieYusof Family said... [Reply]

wah! cantik2 lah patung tu chicNa.. mmg best klu buat koleksi ni..hehe..

Tinta Lana said... [Reply]

Salam.

Tak tahu pun nama patung ni cikna..cikna sebut baru tau,hehehe

Takmo la malas2 cikna, haip2,hehehe

Yumida Huda said... [Reply]

comel la cikna..biruuuuuuu

Deqla Manjew said... [Reply]

lorh.. sygnya dah xde? mana peginya? hilang ke? huhuhu.. sgt comel hokay.!

Nastyna said... [Reply]

CikNa nak kemana?? Russia ker? huhuhu sedih la tak dapat jumpa masa kelik kappung huhuhu.

aTieYusof Family said... [Reply]

hellooo sis! pekabar tu?? busy study ker?? :)

cik didiey said... [Reply]

didiey angkat kaki sekali!!! comel!
haha

dya bunga said... [Reply]

dya dh Angkat tgn!!!! hahaha

are_lin@yu said... [Reply]

alahai comelnya cikna grm tgk..msti bez ct tu..tp ayu xtgk g.hihi

Arham Md Ali said... [Reply]

Design dia ala-ala patung Daruma dari Jepun la. ^_^

BUNDA a.k.a KN said... [Reply]

kiranya beli satu dapat limalah ye...comel je..

Rosmiza Ali said... [Reply]

Hai ChicNa! Lamanya tak singgah bw sini.. Busy sikit.. Huhu.. Comel giler patung tu.. Baru tau ada nama rupanya patung ni.. Selama duk panggil patung kayu.. hehe..

cahaya pembuka said... [Reply]

lawaaaa...berkenan asa hati..ngeee

btw..jgn lupa follow balik taw ^_^
cahayapembuka.blogspot.com

Yana Libra said... [Reply]

nak g bercuti ke chic na~ :)

PakcikLie PCL said... [Reply]

Salam singgah blog Chic Na, ..have a nice day :)

QasehnyaRania said... [Reply]

as-salam chicna
cntik dan menarik tp ciksu kureng minat.
chicna, bestnya tgk uols gathering together gether ye..

Tinta Lana said... [Reply]

Assalamualaikum cikna.

Saja singgah jap.. mesti cikna tgh bertungkus lumus skrg ni,hehe >_<

Chipsmore said... [Reply]

alaaa comelnya patung tu.. dh mcm budak pmpuan pakai tudung dh.. Haahha belikan sy satu kakna.. kehkehkeh

nik ros said... [Reply]

salam.lama tak bw..hehe
comel la chic na. nak satu..haha

Solehah Shamsuddin said... [Reply]

ala, comelnya patung ni. geram tengok. nak beli juga.

Kesuma Angsana said... [Reply]

alolo..mmg comel2 lah

azizah :) said... [Reply]

alaaa comelnya patung tu....

MaMa Rey said... [Reply]

Cantik dan comel..nk angkat tgn ni hehe

aku HaniAsyira said... [Reply]

cute,,, atil baca masa kak na dah balik umah pun.. erkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com