Saturday, 15 March 2014

Penang: A Memoir

Assalamualaikum
Selamat berhujung minggu kawan2.
Still lagi berteka-teki dengan kehilangan MH370.
Apepun teruskan berdoa. Hoping for a miracle. InshaAllah.
~Allah (swt) is shy to say no to you—when you ask Him, He gives; when you seek forgiveness, He forgives; and when you return, He accepts~

ChicNa suka Penang. Kalau dulu bos hantar outstation Penang, kemain excited siap create alasan untuk stay lelama. Bos lak cam faham2 je, sikit2 suruh pi Penang, kejap2 suruh pi Penang. Tu sebab ChicNa enrolled USM, so that dapat pi Penang selalu. Hakhak.. Suka visit je, stay terus tak kot. Okeh, ChicNa suka Penang mainly sebab:
The foods, of course! Nyummehhh..
Selera ChicNa mmg agak keUtaraan sket. Kalau kat rumah, hari2 request mama masak kari. Sampai mama pun pelik siap syak wasangka kat abah lagi, kononnya abah ada keturunan mamak. Kakaka.. Masa kat SS15 dulu syok, ofis dekat ngan Pelita, Darussalam & Nasi Kandar Utara. So, kawan2 ChicNa memang bertabah ikut ChicNa breakfast, lunch & tea time kat mamaks. Setiap hari. Terharu. Sobsob..
Sebab yang kedua. Betullll.. Serious! Hikhik..
Dah macam cover album. Takde album, EP pun jadi lah. Actually kitorang memang dah complete untuk buat band. Vokalisnya tak lain tak bukan Cik Linda Off kita, cer teka sape? Kikiki.. Diorang semua blogger terhebat Malaya. Nur, Shu, my twin Ai & Jaa. Diorang best ok. Kalau pi Penang memang la dapat jumpa diorang, kecuali Jaa. Nak jumpa hari2 pun boleh. Rumah kitorang dekat je kot. 
Haa, ni masa pi Penang aritu. Ceritanya boleh baca kat blog Nur dgn Jaa. Diorang dah kabo dgn details sekali. Senang takyah susah2 nak fikir ayat buat cerita.
Baca sini tau:
Semoga terhibur. Kekeke.. Bye bye for now.

XOXO

29 comments:

aTieYusof Family said... [Reply]

oooo suka Penang...hehe..kot2 ada tuttt kay sana..ada tak?? haha...erm akak pn suka Penang..dolu2 rajin lah ronda Penang masa muda2...hehe

YaYaNsMuM a.k.a YM said... [Reply]

ahkak pun suka sangat ngan Penang!food...ish2...syorga!

Nastyna said... [Reply]

dua sebab yang sangat munasabah, lucky ChicNa. I pun suka mamak, walau banyak gosip pasal depa, tak fedulik hahahaha.

BUNDA a.k.a KN said... [Reply]

lama dah tak pi penang..

Chic Na said... [Reply]

hehe.. pandai je kan kak aTieY ni.. :)

kannnn YaYaNsMuM.. cikna dok sana 3 minggu lebih naik sekilo.. hikhik..

yeayyy.. kannn Nastyna.. mamak best pe.. haha..

cuti sekolah nnti leh holiday penang BUNDA.. :)

Aisya A. said... [Reply]

tak pernah lg sampai Penang. tp kwn2 cerita kat sana makan2 mmg heaven. hehe

Deq's Qienz said... [Reply]

dq xlama xjejak kaki d penang..ckina jnlanan gn geng blogger ke..wahh best²

MystoryPic said... [Reply]

Ooooo Chic Na suka Penang yew.... moga jodoh Chic Na made in Penang. Boleh la selalu balik Penang

Kesuma Angsana said... [Reply]

wah mmg bestkan penang ni... done nuffnnag yer !

Acik Erna said... [Reply]

Acik last pi Penang 2006..asek sesat je..hati teringin nak pegi lagi..tapi x tau la bila

Cik Aini said... [Reply]

mai la lg Cikna kalo dh suka..tp jgn selalu sgt takut nti Cikna jemu lak.kekekeke

**nti kalo cikna mai ai bw Cikna g satu tempat rasieee ...keh3

Yana Libra said... [Reply]

tak pernah g jenajalan penang lagi..hehe~ kena g ni~

Cik Yaya said... [Reply]

salam cik na =)

wah mmg hebat tol penangan makanan kat penang tu ye smpai selera cik na pon Bbukn men lagi..kari saje ^,^

Kesuma Angsana said... [Reply]

singgah clik2 nuffnnag yer

Chipsmore said... [Reply]

ad ap kn penang kakna? teringin jgak nk g.. eheh

Cik Yaya said... [Reply]

salam cik na..
pe khabar? ^_^

❤Kamsiah❤ said... [Reply]

penang mmg best..makanan yg berbagai...tp pantai2 kat penang tak layak utk mandi manda..kotor hehe

Kesuma Angsana said... [Reply]

singgah pagi clik2 ni !

jaakechik said... [Reply]

Rinduuuu suadana kampus life di usm wehhh... hihihi....

jaakechik said... [Reply]

Suasana*

ros_reeza said... [Reply]

bila nak p penang lagi ?.. hihi

cik didiey said... [Reply]

kalau p penang, mmg makanan jd motif utama. haha!! didiey suka makan! :p

MaMa Rey said... [Reply]

blm prnh sampai sn Chik Na..mcm best jer

nik ros said... [Reply]

wah..bestnyer penang.penah bercuti ke sana.mmg best.

Cik Nur™ said... [Reply]

kemain cik linda off..hahaha..

nur baru balik dari penang, mmg byk sgt kenangan kat sana..!

rindu semuaaa..!

aku HaniAsyira said... [Reply]

dan atil xdtg pun.. hmmm

QasehnyaRania said... [Reply]

syok la semuanya geng blogger.sokmo leh jupe...
tahu umah cikna n jaa dekat..
i is jeles ok..hahaha

mama aryan said... [Reply]

lama akak tak p penang

Deqla Norumara said... [Reply]

penah sekali jer smpai penang.haha..tu pun masa kecik2..mohon bawak deqla ke penang pleaseee,,hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com