Tuesday, 22 April 2014

BFF's Day Out

Assalamualaikum
"Sometimes you miss the memories, not the person" Kannn? Cenggitulah tema citer ChicNa kali ni. Haha.. Tak sempat nak rindu orangnya sebab jumpa sokmo.
ChicNa & bff berkawan sejak form 1 sampai lower 6 kejap @ Sultan Ismail College (SIC). Few years terpisah, ChicNa pi belajar kat Kuantan dia kat Selangor. Time keja ChicNa kat KL dia kat Cameron then further study ke Jogjakarta. Masa tu kami berYM & berSkype jela. Now dia dah keja, ChicNa further study. The best part is kami dah balik Kelate. Itulah satu2nya bff ChicNa yg ada kat sini, Cik Tsuu.
 Outing ke KB je, tak jauh. Tempat terciptanya macam2 kisah & memori. Dulu kitorang sesama tuisyen kat Pusat Tuisyen Kami. Orang Kelate mesti tau sebab Pusat Tuisyen Kami agak femes di kalangan student masa tu. Dari form 2 sampai form 5 kitorang tuisyen kat situ. Bayangkan 4 tahun kitorang berpeleseran setiap kali habis tuisyen. Belum masuk time ponteng kelas lagi. Lotsa memories! Hee..
Satu pict yg ChicNa snap. Dataran al-Quran. Time datang tuisyen awal @ ponteng kelas, beli breakfast kat bakery and makan kat sini.
Sesaja nak rewind kenangan2 dulu. Jalan2 pusing bandar KB. Tapi suasana sekarang dah tak best. Banyak yg dah berubah, banyak bangunan baru. Tak berapa nak feeling lah. Pasaraya yg kami selalu lepak pun dah tutup. Sungguh, ChicNa rindu zaman tu.

Bila masing2 dah kepenatan & kelaparan.
ChicNa dah cuak sebenarnya bila bff ajak makan kat sini. Serik. First time makan sini masa first date dgn Ai last 2 years. Masa tu ChicNa tanya kengkawan tempat makan best nak bawak Ai. Sume pakat suggest kat sini. Ingatkan memang best. Tp bila tengok lauk2 dia huhh. Frust! Best ape cenggini. Memang bukan selera ChicNa. Tp masa tu memang makan jugak sebab dah masuk kedai.
This time makan, ChicNa ambik nasi je dgn ayam goreng. Tak selera konon. Bff ambik lauk2 yg lain. ChicNa try ikut macam dia makan, ehhh sedap pulak. Rupanya harus makan dengan ulam, air asam & tempoyak ehh. Sampai harini dok teringat lagi kesedapan ayam goreng cicah air asam & tempoyak. Perghhh.. Sorry Cikgu sebab salah anggap. Jemput kawan2 pi Restoran Nasi Ulam Cikgu. Air asam & tempoyak terbaekkk!
Lokasi seterusnya.
Kedai ni, dia memang pantang bila dengar ada promo. Mesti nak datang. Rembat satu pun jadi la. Nasib ChicNa bukan peminat barang kemas. Even white gold tp still diamond2 tu merimaskan bagi ChicNa. Tapi, ChicNa berkenan satu cincin lelaki. Smart giler hokayyy. Siap try pakai tp memang besau lah. So ChicNa snap pict je untuk future reference. Tak boleh tunjuk. Nanti korang tiru. Heheh.. Oh, Diamond Fest 2014 ni sampai 30 April je. Cepat2 serbu Habib bagi yg berminat. Over 50% less tau.
Lepas tu singgah mall survey baju raya. Semangat. Puasa ganti pun belum. Hehe.. Lepak minum, bincang masalah negara. Dari pagi keluar pukul 7 petang baru balik. Sampai rumah mama dah tercegat depan pintu. "Seronok makan angin?" tanya mama. Best maaa.. Lama tak makan angin cenggini. Hee.. Malam tu dua2 melepet.

Zzzzzzzz..

23 comments:

Cik Aini said... [Reply]

kekekeke
baru Ai nk tnya tau "
Ai rs ai pnh g mkn kat sini..dgn Cikna ke eh?hahahaha last baca rupanya betul..hihihi xpelah memori tuk di kenang tu kan :)

**pess time jumpa Cikna malu2 miaw2 gitewww ms tu.lalalaa

Yumida Huda said... [Reply]

beznye berdating dgn cik ai. amboi menggoda sungguh mknn u olls tu.

Tihara said... [Reply]

seronoknya bff kekal sampai loni :)

Aisya A. said... [Reply]

best kalau kawan zaman sekolah sampai sekarang pun berkawan rapat jugak.. biarpun jarang jumpa tp sekali dh berjumpa tu, mcm2 cerita dongeng dan khazanah keluar. haha

azizah :) said... [Reply]

Syukur bff berkekalan hgg skrg walaupon da lama

Cik Nur™ said... [Reply]

Hamboii..dah beli ke baju raya??

mohon cikna bawa nur mkn situ nanti eyh..!

Ermm..nak tgk ring tuuu...heeee.. :D

YaYaNsMuM a.k.a YM said... [Reply]

Air asam n tempoyak mmg the best..suka sgt!hihi...
Habib?hehe...akk tak penah masuk pun lg yunk seumur hidup,haha... teringin gak...harap2 one day boleh gi masuk n beli 1...hihi

Deqla Norumara said... [Reply]

amboii ponteng kelas eh.. babab kang..hihi.. eh2.. hai cikna.. deqla is back..hihi..

ros_reeza said... [Reply]

ehem..ehem.. habib.. \harga emas tengah turun ni kan..

aizamia3 said... [Reply]

Moga terus kekal hingga ke akhir hayat.. insyaAllah..

Kesuma Angsana said... [Reply]

amboi sampai ke habib tu kelas betul chic na.. done nuffnang yer

Mrs Velentine said... [Reply]

wah sedap makanan tue

Nadia Elena said... [Reply]

zoom gambar makanan, ternampak ulam!!!! arghhh terliur la pulakkkkkk....

QasehnyaRania said... [Reply]

air asam tempoyak sedap nya :)
smga persahantan uols kekal selamanya aamiin :)

NIA SI DRUMSTICK said... [Reply]

amboiii sedapp tu chic na.. nia suka laa ulam2.. ;) awet muda tau..hehe

Cik Yaya said... [Reply]

RINDU juga kat bff yaya..
lame giler xjumpe dier... ='(

aku HaniAsyira said... [Reply]

kenangan mmg best igt.. nak ulang balik tak mampu kot.. hahaha..

best2, bila kenang2 gitu dgn sahabat kan

Yana Libra said... [Reply]

hehe..seronok baca..best mengimbau kenangan lama ni..hehe..

aTieYusof Family said... [Reply]

seronoknya BFF day out...Akak punya BF pun dari zaman sekolah hingga skrg...:)

are_lin@yu said... [Reply]

dh lama xklr jln2 mcm ni..skrg mber2 dh jh.sobs sobs..cikna ok g kt ngeri sndri..hihi

N.Aima K said... [Reply]

laaa.. rupanya salah teknik cara makan hihi

nik ros said... [Reply]

best mkn nasi ulam.walaupun sis tak suka ulam tapi lauk lain pun best.teringat2 sampai skarang kot.blik kelate aritu tak sempat singgah mkn.

Mimi Azirah said... [Reply]

Memang kdg kdg memories tuh yg kite akan kenang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com