Sunday, 25 August 2013

Momentos In Penang

Assalamualaikum..

Ini kisah meet up di Penang. Panjang ceritanya. Tapi ChicNa pendekkan. Kebetulan ChicNa ada program kat USM. Dum dam dum dam sedaq2 kami dah dok ada dalam sebuah Ferrari. Magic tak? Hehe.. Sape kami? GSFian confirm kenai.

 ChicNa memang tak bawak camera & bateri phone dah flat. So pict2 ni adalah ihsan dua sahabat itu. Pict pun so-so ja la sebab menumpang pict orang. Ngeh3.. *gelak jahat* Abaikan pict ChicNa yg obviously tak berapa nak behave. Sume sebab depa.
Taraaaa.. Introducing Marky and DeeDee the bullies..
*Marky & DeeDee tu lipas yg suka membuli Oggy dalam kartun Oggy and the Cockroaches. Nur & Ai lebih kurang camtu la notty nya. Muahaha..*
Picture caption (kanan ke kiri - clockwise):
1- "CikNa memilih ke menilik ni lama bebenor" -Nur
2- "Ohemgee!! Tak sangka hampa sekejam ini. Wuwuwu.." -ChicNa
3- "Tunduk sikit lah, sian kat Nur ketara sangat jurang perbezaan" -ChicNa
4- "Dah habis jinjing dah ni hope nampak sama tinggi ngan ChicNa" -Ai

Walaupun hanya member blogger tapi kami bertiga agak rapat di luar blog. Ini first time ChicNa jumpa Nur. Malu auww.. Nasib baik Nur tegoq ChicNa dulu. Sebab ChicNa dah pesan awai2. Hehe.. Dah jumpa baru ChicNa betoi2 cam muka Nur even sebelum ni dah banyak kali tengok pict. Susah sket nak cam muka kalo just tengok pict. Nur suka gelak kot. Gelak besar. Hahaha.. Ai pulak ChicNa pernah jumpa sekali masa Ai mai Kelantan tahun lepas. So dengan Ai takdak maknanya nak malu2. Lagipun kami kan twin, Renjang & Renjong. Ai bila bercakap lemah lembut gitu. Huhu..

Disebabkan masa tak banyak, kami keluaq sat ja. Pi makan nasi kandaq & pi bazar Chowrasta sebab ChicNa nak beli souvenir untuk bff. Masa makan tu ChicNa dibuli dengan kejam oleh depa sampai menjerit2 ChicNa. Makan pun tak kenyang. Mamak kat kedai tu tersengih2 je tengok depa buli ChicNa. Tapi instinct ChicNa mengatakan mamak2 tu dah berkenan kat Nur ngan Ai. Hahaha.. Takpa2.. Ehhh lori kontena terbalik, ada hari ChicNa buli balik. Siap hampa!
Misi membalas dendam. Akhirnya! Nampak tak dalam pict tu sorang kena cucuk mata, sorang kena cucuk hidung. Muehehe.. Berani buli ChicNa. Hamekkk!! Hope hampa mendapat pengajaran & terus insaf. Kakaka..

Okay.. This is truly us! Lovely shy girls. Yay or nay? Hikkk..
Pict2 kat atas tu cuma candid semata-mata. Kekeke.. Depa tu sangat lah baik hati. Rasa cam nak jumpa hari2 ja. Grrrr.. Sorry la ChicNa taip campoq2 loghat utagha. Praktis, sebab depa dah warning kalau ChicNa tak reti cakap utagha kemungkinan ChicNa akan dibuli lagi. Macam la ChicNa nak jumpa depa lagi lepas ni kan. Kahkahkah.. InshaAllah bulan Jan-Feb 2014 ChicNa bertown di Penang lagi. (^_^)V

Oh ye.. ChicNa dapat something pretty cute dari Ai. Nur pun dapat juga.
Cik Rainbow namanya.. Kiut sesangat kan.. Thank you Renjang. Leb U!

Untuk full story boleh usha blog CikNur yg rajin bercerita panjang berjela. Cerita versi CikAi pun ada. Silalah terjah ke blog depa.

# Mohon Deqla bersabar simpan t-shirt GSF ChicNa. Ada masa ChicNa pi amek naa.. << Susulan komen Deqla kat blog Nur. Huhuhu.. ;)

XOXO

48 comments:

Che Rosliza Che Mat said... [Reply]

seronoknya jumpa2 hihihi

Rosmiza Ali said... [Reply]

Wah! Mesti riuh rendah suara korang dapat jumpa ni kan? Hehehe..
ZON PERMAISURI CHOMEL

Cik Nur™ said... [Reply]

Hahahaha....senyum je Nur baca entry ni...
Adeh haii...kan Nur dah cakap...kami buli cikna manja2 je...heehehehe....

InsyaAllah...bulan 2 boleh buli cikna lagi...dan kita ajak ai pi mkn nasi kandaq lagi naa..hahahaha....

Ehh...Nur rasa mamak tu kenan kat cikna n ai...bukan dekat Nur...hahahaha.....

Pic cikna yg up dua jari tu...mcm gwiyomi...tapi bila boh muka garang tu..nmpk mcm ala2 mak tiri lakk...hahaha...

Chic Na said... [Reply]

cikna fikir dulu eh nak jumpa ai ngn nur lagi ke tak.. nnti cikna gitau.. hahaha..

Cik Aini said... [Reply]

Chicna meh jumpa Ai srg dah la..kita dating senyap2 xyah ajk Nur.kekeke

pict yg Chicna mcm step mother tu dah jd muka ketat la tampal gambo tu.hahahaaha tp nmpk comeyyy :)
loghat Chicna pun dah semakin maju.hehehe

p/s >>> mamak2 Ai x layan na..mintak mahap.hahahaha
erkk.Ai lemah lembut kan Chicna..lemah gemalai gitewww.hohoho

Cik Nur™ said... [Reply]

Err...mana aciiii.....!! Grrrrrrrr......

Ai memang lemah gemalai...tapikannn....kuat buli org..hahahaha...

lelamaisara said... [Reply]

cik na cik na..tak mau jumpe sya ke????hehehe..jeles ni...

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

Assalamualaikum chicna

wah bestnyerrr triple c berjumpa..best xingat la kan...bila plak turn kita nk jumpa hikss

cik didiey said... [Reply]

cikna yg mana 1???

aisya said... [Reply]

baru jumpa tp tgk rapat sesangat.. hehe

Puan Mell said... [Reply]

Syoknyer jumpa2.. bila nak jumpe puan mell ? kehkeh.. jumpa deqla.. sekali harung lah!. haha

Masha Meisters said... [Reply]

ni semua geng2 karut nampaknyer....hahaha....hancuq loa mcmni....hihi

QasehnyaRania said... [Reply]

jauhnya pi
.turun penang ye.jumpa cik AI n CIKNUR

ciksu punya turn bila la pulak ye.hihi

intanfirdaus247 said... [Reply]

wah wah depa.....sakan nooo/.heheh..apapun mesti happy kan ..

Tinta Lana said... [Reply]

Assalamualaikum.

Tiba2 rasa takut nak jumpa cikna..cikna pun dah pandai main buli2 mcm depa, habis lana camni,hikk >_<

Chic Na said... [Reply]

jgn risau lana.. cikna tak membuli sesuka hati.. cikna cuma buli balik je.. hihi..

the malay male said... [Reply]

meriah

Amanina Mads said... [Reply]

singgah sini.. welcome to penang :) hehe

ros_reeza said... [Reply]

wah best ye dapat keluar bersama :) jalan2 lagi kan..

Cik Yaya said... [Reply]

salam cik na..
amboi besh naa kuaq dgn blogger..
yaya ni lum penh lg kuaq dgn blogr sume..huuu

*bukan blogger retis..ngeeee >,<*

ieda immi said... [Reply]

wahh happynyee chi nac jumpe kawan2 mcam nie .. meriah !

MulutPayau said... [Reply]

AmbOiii seronoknya Cik na dapat jumpa kawan2....

Miss Volvo said... [Reply]

wah syoknya g penang!! rindu nak g penang la :/

aTieYusof Family said... [Reply]

wah..seronoknya dapt jumpa rakan2 blogger..Akak tak berkesempatan jumpa lagi dgn geng blogger..
cantik hadiah..:)

MaMa Rey said... [Reply]

bestnya dpt jumpa rakan blogger..sy pn blm prnh lg berkesempatan jumpa rakan2 bloger

Kesuma Angsana said... [Reply]

amboi seronoknyer... done clik2 nuffng yer

Yumida Huda said... [Reply]

amboi...beznye
3 dara pingitan..pewit

isi tabung Nuffnang cikna kat sini...selamat menabung :)

azizah :) said... [Reply]

amboi anak dara..seronok sakan yer..hee

Mimi Azirah said... [Reply]

Bestkan jmp kwn blogger

jaakechik said... [Reply]

amboiihhhh... pi penang sat teruihhh speaking utara nooo... hihihihi....


p/s : tak jumpa ayu ke kat sana chic na? bukan dia wat pjj jugak ke?

Aine Ainun said... [Reply]

As salam cik na...
ingatkan cik na study kat Usm..
seronok tgk korang...=)

Cik na,
nanti kalo mai utara singgah2 la umah Irfan...
Cik Ai n Cik Nur yang dekat2 pun tak sampai lagik..huhu...

MaMa Rey said... [Reply]

camat pagi Chic Na..balas kunjungan Chic Na..:)

NinaAz said... [Reply]

Chicna. Tgn tu kena betul2 dekat lubang hidung
Baru syok. Hhihihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

morning chicna..singgah pagi

Chuu Muqhlis said... [Reply]

amboi seronot betol korang ye., hang out same2 :D

Deqla Manjew said... [Reply]

adeyhh.. x habis2 lagi bikin jeles GSFian tau..xnk komen pjg2 ... sbb jeles tahap gaban dah niiii... huwaaaaaa...

apapun comei la pic cikna jadi kucing garong tu..ehh garong ke garang? ehh betul ke kucing tu?? hahahaha..

p/s : cikna bila la nak amek baju GSF eh? hurmm..deqla pos je la jawabnye.. hukhuk..sobs.. T_T

Deqla Manjew said... [Reply]

eh.. deqla dah pos komen tu, baru terbaca ayat cikna paling bawah tu..hahaha.. mohon sabar? mana boleh sabar la..deqla jual kang baru tau.. hakhak.. ;p

Kesuma Angsana said... [Reply]

singgah sedekah nuffng hari ni !

are_lin@yu said... [Reply]

adusss bkin hati nin jles lah dgn 3 orang ni.hahaha,.inshaallah ada jodoh t nk jmpa jgk cikna.hehe

Mrs Velentine said... [Reply]

amboi 3 anak dara ni...sakan no posing..

Nastyna said... [Reply]

There... there. Hehhee takpo Chic Na, demo tu buli ChicNa, pahni ChicNa tae sore sore. Dok pung piat.

Cik Kay Jue said... [Reply]

wah.. nampak seronok sgt..

CtAyue said... [Reply]

syoknya jumpe member2... ayu dh bertahun tak jupe member2 study.. huhuk... fb ajelah hapdate nye

nik ros said... [Reply]

seronoknyer dapat jumpa gini. chic na bila kita nak jumpa ni..hehe

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

Da bc kt blog nur. Hehe.. Bestnye jumpa!!

Si Matatajam said... [Reply]

Marky n dee dee ha ha..Sesuai sgt la tu..Joey mesti chic Na kan! Ha ha..

Cinta Misteri said... [Reply]

seronoknya kamu bertiga yepppp...
renjang & renjong...hahaha. tp Marky tu the bullies, twin kan kena saling berkasih syg..kikikikiki (gelak mcm ogy)
yg Cik Nur plak apekes kena jd deedee. teksahlah...ehh ferrari deedee punya kan. buli pown buli lah.

N.Aima K said... [Reply]

seronok tengok korang baa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com