Saturday, 31 August 2013

Misi Tertunda Lagi

Assalamualaikum

Selamat bercuti kawan2. Moh kita jenjalan. Tapi ke mana?
Haa sini lah. Menara Tinjau Tambatan D'Raja Kota Bharu.
First time jejak sini tau. Sebenarnya dah lama plan ngan adik lelaki nak panjat menara ni. Sampai dia dah berapa kali balik cuti & balik UTM semula pun tak panjat2 lagi. Hehe.. Semalam hantar adik bongsu ke book fair, malas nak balik. So sementara tunggu dia shopping buku ChicNa ajak adik perempuan lagi sorang lepak kat sini. Ada geng apelagi panjat jom! Memula berani la konon dua2. Hehhh..
There we go guys!
Erkkk baru half way kot. Tapi nampaknya misi terhenti di sini. Gayat sehhh..
Sebenarnya tangga ni lah yang bertanggungjawab menyebabkan kami gayat..
Ikutkan ChicNa masih steady nak teruskan. Boleh lagi kot nak panjat. Cehhh.. Tapi tengokkan adik yg neves & gayat tu membuatkan ChicNa patah semangat. Haha.. Tangga tu pulak agak sempit & curam. Time naik ok lagi kot, time nak turun satgi tu yg takut. Kena pulak bertembung ngan orang yg tengah nak naik ke atas. Wuuu..
Nuyin the gayats girl. Dia pegang phone nak snap nampak tangan shaking. Kekeke..
View dari tingkat empat.. Second pict tadi ChicNa kat bangku2 bawah sana. 
Menara ni bertentangan dengan sungai kelantan yg airnya dah macam tea ais je ChicNa tengok. Yang jauh nun di sana tu Jambatan Sultan Yahya Petra, di seberangnya Lembah Sireh yg mana terletaknya Kolej Masterskill & Tesco. ChicNa tengok ada makcik2 bawak bakul, naik bot yg disediakan kat bawah tu. Mungkin nak ke Tesco shopping. Heheh..
Front view. Padang Merdeka tapi sayang bendera tak berkibar. Depan sana lagi Dataran Al-Qur'an dan istana.
View dari depan menara.

Ok, meh nak citer sikit. Menara ni berketinggian 150 meter dan mempunyai 6 tingkat. Ada jam besar kat puncak sana. So yg ChicNa panjat tu takat tingkat 4 je (arrow). Dibuka setiap hari. Nak masuk kena bayar tapi murah je. RM1 untuk dewasa, RM0.50 untuk kanak2 & RM2 untuk foreigner. Kalau datang petang best la boleh tengok sunset. Menara ni bersebelahan dengan Tambatan D'Raja & Ridel Hotel juga berdekatan dengan Pelangi Mall, bangunan KDRM, Muzium Perang, Masjid Muhammadi dan Istana Jahar. Memang area tumpuan pelancong. Sekali jalan boleh pusing semua.
Next time ChicNa akan datang lagi untuk meneruskan misi. Tapi memang kena datang ngan adik lelaki. Semangat sikit kan. Nanti berjaya sampai atas lah, perhaps. (^_^)V

XOXO 

49 comments:

Cik Nur™ said... [Reply]

Cantiklah view dari atas sanaa..!

Mohon..Bawa Nur ke sini nanti tauu.!

Nak panjat jugakk.. :)

wan nurul hezrina abd halim said... [Reply]

Wahhh kakipanjat..cik na,sorey lama tak singgah blog.byk mslahngan anak anak

ros_reeza said... [Reply]

hihi. Ros pun gayat gak.. naik tak pa.. bab nak turun tu la problem nanti..

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

Jelesnye.. Xpenah smpai n xpenah tahu.. Maybe one day nk pergi jgk la. Hi chic na!!!!

Mimi Azirah said... [Reply]

Hihihi...gayat ye...kalo bab2 nih memg gayat sket

Chuu Muqhlis said... [Reply]

alaaa cikna sygnyeee., dah separuh jalan dah :D
lenkali ajak chuu kite nek smpai atas hehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

nanti p kelantan boleh g sana panjat2 gak eheeee

ezaiza Iza said... [Reply]

Dofollow blog ni
Wow, cantik je... akak pernah naik menara taming sari n menara kat jb jer, tp x tinggi mana pun

Si Matatajam said... [Reply]

Interesting la menara tu..bleh tengok view cantik2

aisya said... [Reply]

nnti bawa sy g sini tau cikna.. hehehe :)

Badrina Ibtisam said... [Reply]

Selamat datang ke Kelantan! :-D

Nastyna said... [Reply]

I pernah lepak minum2 kat bawah tu, tapi tengok air sungai, rasa nak gi minum jer.. macma Milo. heheheh

Chic Na tak sampai la ke puncak yer, I pun tak suka tangga pusing2 gitu, I tak takut ketinggian, tapi I takut tangga. hehehe

Chic Na said... [Reply]

ok je tapi make sure Cik Nur™ tak gayat.. kalo gayat cikna takmo bawak.. kikiki..

wan nurul hezrina abd halim kita faham.. hope semuanya setel dgn baik k..

haa tu la pasal ros_reeza.. ;)

orang kelantan wajib la pegi nanieybarnieylurviey.. hehe..

sama la kita Mimi Azirah

aah tu la tp nak wat cemana.. huhu.. Chuu Muqhlis sampai kelantan roger cikna k.. ;)

boleh Wanieys a.k.a IbuQalief.. jom bawak qalief panjat sekali.. ;)

hai akak ezaiza Iza.. pernah gak naik menara2 tu.. ;)

aah boleh la kak Si Matatajam.. ;)

datang sini gitau la ye aisya.. ;)

saya memang org kelantan Badrina Ibtisam.. ;)

serius ke Nastyna?? macam takde kedai pape pun kat bawah tu.. kosong je aritu.. maybe dah kena roboh kan.. mmg anti sikit tangga pusing2 gitu.. huhu..

Tetamu Istimewa said... [Reply]

Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula.

Cinta Misteri said... [Reply]

mesti Cik Nur yg duk kt menara komen. apa rahsia erkkk..

nnti CiM ke klate, bw panjat menara tu yep. biar merangkak, asal smpi cecah atas.

dulu ntah bbrapa thn sudah, rasanya takde kot menara ni...keeeeee....yg bw tu tktau kewujudan menara ni.

Tihara said... [Reply]

best jugak ey, amsa gi kelantan dulu tak perasan ada menara ni

aTieYusof Family said... [Reply]

Cantik lah view nys sis..dulu2 msa pegi Kelantan takdo lg kot.. baru di bina ker?

Cik Aini said... [Reply]

ai x takut..conpom!
tp make sure ms nk turun tangga tu nk amik side kanan je,lantak la org nk naik ke ape ke..janji ai kat side kanan..gila kalo dok belah kiri mau sedar2 tegolek kat bawah.huhuhu

**view mmg cantik!menarik lah Chikna :)

Deqla Manjew said... [Reply]

cantiklah tmpt tu.. tp.. deqla ni gayat la cikna.. sah2 x naik dah .. tgk muka nuyin yg cuak tu pun dah dpt rasa.. huhuhu.. tak sanggup kot..

MystoryPic said... [Reply]

salam chicNa.... saya selalu gi sini klu balik kg, tapi tak pernah panjat lagi menara tu. Sebabnya selalunya kami sampai dah kul 5 petang menara dah tutup. so lepak jer kat kerusi2 belakang tu

Che Rosliza Che Mat said... [Reply]

indahnya view dari atas...

MulutPayau said... [Reply]

Lain Kali boleh sambung lagi ya...
Kalau akak, tak sanggup rasanya nak panjat tu..gayattttt...

ieda immi said... [Reply]

cantiknyee tmpt nie ;)

aTieYusof Family said... [Reply]

salam singgah Isnin sis..:)

Puan Mell said... [Reply]

syoknya memanjat.. mell tiap2 ari pnjt tangga rumah pun semput. hahaha

Cik Kay Jue said... [Reply]

awak.. menarik! cantik la chic na menaranya..

Yumida Huda said... [Reply]

wah..tringin yumida nak ke menara tu
boleh tengok lautan bangunan luas2
bayaran pun murah je
tp yumida mmg gayat sikit..hehe

Tinta Lana said... [Reply]

Assalamualaikum.

Kita pergi berdua la cikna..insyaAllah lana tak gayat. Suka panjat2 camni,hehehe

izan mama mia said... [Reply]

klau akak dh semput nk panjat sampai atas

nik ros said... [Reply]

mcm menarik jea chic na.balik ni nak kena singgah sini ni. mesti cantik bila duk kat atas sana

Cik Yaya said... [Reply]

salam..
hi cik naa ^_^
wah g pnjt menara ye...eh,panjat??
bukn mendaki?hehe ;p

are_lin@yu said... [Reply]

wah trgin nk g klntan g.klu jd ayu g thn dpn kta jmpa eh.hihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

salam selasa chic na :-)

lelamaisara said... [Reply]

wah teringin plak nak jejak kesana...nanti cik na bawak saya ke sana ea...cantik....

LYAfrina said... [Reply]

klo lya pon tangga berpusing camtu..mau tak gayat n pening

Rosmiza Ali said... [Reply]

Nanti ada rezeki ke Kota Bharu nak cabar diri panjat menara ni. Entah berani ke tidok.. Hehehe..
ZON PERMAISURI CHOMEL

Mrs Velentine said... [Reply]

wah tinggi tue..kalau MV pun gayat juga,,.huhu

aTieYusof Family said... [Reply]

Salam singgah Selasa ChicNa...:)

MaMa Rey said... [Reply]

murahnya..berbaloi panjat 6 tingkat..tapi kan gayat lah panjat tinggi2 ni Chic Na hehe..

Miss Volvo said... [Reply]

aku pun gayat wei tangga macam tu omg

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

singgah rabu chicna

aTieYusof Family said... [Reply]

salam singgah di hari rabu...buat apa tu?..:)

blogofelih said... [Reply]

Belum pernah ke Kelantan, nnt dtg akan ke sini..hehe..cam best jer :)

intanfirdaus247 said... [Reply]

salam cikna..tinggi juga kan..kak intan ni memang jenis gayat tapi sukakan cabaran ...hehe..kak intan duk sana dulu pon x penah pulak naik sini..

Kesuma Angsana said... [Reply]

wah menarik ni chic na

kayyana said... [Reply]

wahhh... cantiknye view dr atas... tp akhirnya tercapai jugak hajat cikna nak naik menara tu yer

Jenny Lilly said... [Reply]

bestnye tempat ni... teringin nak datang sana nanti.. =)

Masha Meisters said... [Reply]

bestnyer....view cantik la kuling...hehe...
tapi...kita poun gayat gak ar...hehe

N.Aima K said... [Reply]

gambar 2nd tu mysterious

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com