Thursday, 29 August 2013

Phone Stack

Assalamualaikum

Suatu petang yang indah, di sebuah kopitiam.. Kekeke..

Tiga sekawan masuk, duduk, order menu, sembang dua tiga patah..
Memasing pegang gadget.. makan.. gadget.. minum.. gadget..
Aktiviti tu berulang2 sampai la makanan habis..
"Jom balik.." kata salah seorang dari mereka.
"Jommm.." sahut yang lain2..
Motif keluar sesama??

Nasib baik bukan kawan-kawan ChicNa, kalau takkk..
Tapi selalu je tengok situasi macam tu berlaku, bukan je di kalangan kawan-kawan even dalam sesebuah family pun.. #awkwardmoment

Awesome idea & praktikal jugak kan?
Do try this. No excuse. Unless kalau kawan kita tu jenis yang suka snap picture makanan bagi la chance kat dia kejap. Hehe.. 

Ok.. Phone stack everyone! (^_^)V

XOXO

44 comments:

Deqla Manjew said... [Reply]

hihihi.. motif jumpa memasing nak velagak ngan gadget memasing..hahahhaa.. bg deqla pulak watpe nk snap pic makanan sgt.. yg penting snap pic deqla dulu..kahkahkah.. hantu gambar mmg cam gini la.. ;p

psstt.. cikna join x mini segmen tu? x tinggalkan url blog pun.. kompius deqla.. so..deqla masokkan je eh?

Kesuma Angsana said... [Reply]

hehehe payah jugaka kalau ada kawan macam ni, kalau KA pulak jumpa kawan tak ingat apa dah dok pulun cerita habis lah sampai sudah hehehe...

huny madu said... [Reply]

Situasi biasa tu.. hang out sesama tp phone @ gadjet x lepas dr tangan. Klu dulu2 kita semua potpet potpet sembang tp skang semuanya nk layan wechat, whatapps, line & mcm2 lg la.

ieda immi said... [Reply]

HURMM macam2 jenis kawan kan ;)

Tinta Lana said... [Reply]

Salam.

Baik tak pyh jumpa kalau memasing nk hadap gadjet je..hehe

Ok jugak idea camni cikna :)

Tinta Lana said... [Reply]

Eh, cikna pun dah tak guna shoutbox ya?

Masha Meisters said... [Reply]

Masha jumpa kengkawan/family gadjet terbang tah kemana...
kat tempat kerja lak gadjet diguna untuk buli kawan2...hahhahaha
aku menang!

Puan Mell said... [Reply]

nyampah gile kalau kua ngn kgkwan gitu.. kite tercongok2 sengsorg.. baik xyh kua.. hurmm..

brg dah sampai. tq! so cute!

aTieYusof Family said... [Reply]

Dah biasa tgk situasi mcm ni skrg..kat restoran terutamanya..sibuk dgn phone msg2..semua nak dirakamkan:)

Cik Yaya said... [Reply]

salam..

huuu.itu lah dier...lau hidup ngn gdget je..dan terlalu fnatik dgn latest gdget..da cnggih sgt kan..smua dhujung jari..nsb baik yaya pon xde cmtu..^,^

Cik Nur™ said... [Reply]

Tpikan...hari tu kita tak bz dengan gadjetkan...kita bz sembang2...lepas mkn je baru keluarkan gadjet..sbb nak amik pict cikna yg ala2 nak sama tuuu....kekekekeke.....

Cik Kay Jue said... [Reply]

bagus juga idea ni.. hehehe..

Nastyna said... [Reply]

Jeng jeng jeng... I saw u ;);)

Oh pasal bergajet manjang ni mmg saya anti. Kalau among my frens buat macam ni mmg saya sound direct.

Yumida Huda said... [Reply]

pernah terjumpe ngn org jenis mcm ni
semuanya hanya hp
klo yumida...makanan yg 1st! sedap wooo...
biarkan je diorang layan hp..nanti yumida kasi habiskan makanan...hahahaha!

Chic Na said... [Reply]

Deqla Manjew kalau deqla memang cikna faham sangat la. mmg hantu gambar. hahah..

huny madu tu la kan. tapi kalau org tengah sembang tu simpan la kejap gadget semua. huhu..

Tinta Lana kann.. wechat @ wassapp jela kat rumah tu. hihi.. aah dah buang. ;)

Masha Meisters sejak bila jadi pembuli ni kuling? ;)

Puan Mell memangla.. pastu orang sembang dia bkn dengar pun. hukkk..

Cik Yaya good yaya.. jgn mcm tu tau. ;)

Cik Nur™ yelaaa.. tp next time gadget diharamkan utk mengelakkan aksi2 spontan yg xleh blah mcm tu lagi. muahaha..

Nastyna cikna penakut skit nak sound orang. selalu jeling je. hahaha..

Yumida Huda kann.. dtg nak makan kan. bukan nak main phone. hikhik..

Mimi Azirah said... [Reply]

Bila keluar dgn fmly or kwn2 tepon hnya digunakan utk snap pic...slbihnya berborak...xde mkne kalo kuar sama tp no communication...

Chuu Muqhlis said... [Reply]

adehh., skang mmg xbole lari lagi dr gadjet kan., kena btg idung lak hehe

Chic Na said... [Reply]

hihi.. bukan la chuu.. bleh je nak main gadget tp jgnla langsung xde communication cam tiga sekawan tu.. awkward sangat.. ;)

Kesuma Angsana said... [Reply]

singgah pagi clik2 nuffng yer

Chuu Muqhlis said... [Reply]

@Chic Na

tu la., tp idea letak phone kt tgh tu mmg tbaekk haha. sume x nk kua duet utk bayar bill :P

Miss Volvo said... [Reply]

kite kite kite la orang yg suka amik gmbr mknn tu HAHAHAHHHA

Miss Volvo said... [Reply]

oh ye cikna tolong tukar blog url iols kat list coklat pie cikna tu ye sbb iols da tukar blog url hehehhe

Cik Yaya said... [Reply]

salam..
hi cik naa omeii ^,^

Rosmiza Ali said... [Reply]

Inilah salah satu keburukan gadget2 canggih sekarang.. Masyarakat jadi makin kurang bersosial.. Masa diorang lebih tertumpu kepada gadget masing2.. Hubungan kekeluargaan pun jadi longgar. Huhu..
ZON PERMAISURI CHOMEL

Rosmiza Ali said... [Reply]

Jentik DOVE + TWISTIES!

Noor said... [Reply]

hohoh..kalau org dah jmpa kawan..mmg pulun bergmbar..bukan jumpa selalu!

Solehah Shamsuddin said... [Reply]

dlu solehah ada habit snap pic sblm mkn, skrg dh kurang.sbb mls nk upload dlm insta dh.hehe

nik ros said... [Reply]

zaman skarang gitu la. jumpa tapi duk pegang gadjet masing2.cakap sepatah dua jea..huhu

Che Rosliza Che Mat said... [Reply]

akak selalu jugak nampak...kadang2 tue dekat MCD atau KFC pun ada...seronok zaman dulu2...sembang2 gelak2...

LYAfrina said... [Reply]

hihi..realiti skarang..maybe dia org wassap2 depan2 kot.hehehe.. itulah.. telekomunikasi ni pon leh mrenggangkan hubungan gak kan

wan nurul hezrina abd halim said... [Reply]

Dunia skang lisan sering terbatas sbb adanya gadget

ros_reeza said... [Reply]

memang berlaku situasi macam tu Cik Na.. macam dah tak boleh berpisah sangat ngan hp tu..

ros_reeza said... [Reply]

memang berlaku situasi macam tu Cik Na.. macam dah tak boleh berpisah sangat ngan hp tu..

ros_reeza said... [Reply]

memang berlaku situasi macam tu Cik Na.. macam dah tak boleh berpisah sangat ngan hp tu..

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

Gadget maniac.. Mane2 baik muda or tua.

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

mmg ader pn mcm ni dh ramai yg wani jmpa kat kedai mkn haha

Si Matatajam said... [Reply]

Bagus gak idea tu...almaklum la skang ni semua lebih fokus pd hp je dari sembang2 ngan kengkawan @ family

aisya said... [Reply]

alhamdulillah.. tak macam ni.. terlupa phone sebentar bila masing2 dah buka cerita.. yg tak best nk ambik gambar sesama pun boleh lupa. haha

Cinta Misteri said... [Reply]

in our famili pown, klau gather msti kena stack phone, it must! klau tk masing2 kena sound "lebih baik berzikir"

are_lin@yu said... [Reply]

hehe bla gadget jd keutamaan ddk sblh pn blek nset lg.hehe

Mrs Velentine said... [Reply]

motif saja kot buang masa baik duduk rumah jer.kalau masing2 dgn hp kan3

MaMa Rey said... [Reply]

adeh..gitu je..
gadget jd keutamaan hehe..

intanfirdaus247 said... [Reply]

kan...sekarang ni tgk bila famili ke cafe ke cthnya memasing diam je..semua duk ngadap gadjet memasing..

N.Aima K said... [Reply]

kitorang pn mcm tu..sembang amik gmbr sembang amik gmbr..lpstu uplod tunggu respond kawan yg takde ish3x

bernas juga idea tu utk kawal ketagihan hp kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com