Tuesday, 31 January 2012

Project Completed!

Assalamualaikum buddyz..

As promised, just nak tunjukkan hasil pencapaian project sy yg akhirnya siap jugak dgn jayanya. Huhu..

Ok, dlm last entry sy ada review pasal ingredients nya kan. Resepi tu google kat internet je. Tapi masa buat ni ada tukar sket la main ingredient iaitu kek coklat kpd swiss roll cake. Bkn ape pun saje suka-suka nak tukar. Nasib baik jadi. :)

Swiss roll cake perisa Coffee

Simple je buat cake ni. Campur2 je sume bahan then golek2 sampai jd bulat. Camni lah keadaan bebola sebelum di make-up. Mcm-mcm saiz & bentuk jadinya. huhu..


Then selepas di make-over,

taraaa...


haa yg paling depan ni jd rebutan sbb dihias ngn coklat M&M..

mcm-mcm rupa dah

jadi lah Popcake versi ChicNa.. comel tak? :)

Pastu kalau rasa tak berapa rajin nak cucuk stick (memang agak leceh sket), baling je terus dalam paper cup & hias.

so, jadi lah pulak Cakeball!

bleh letak dlm kotak. pun comel..

Tp paling penting isi dalam nya tu.
Super yummies lah rasa coffee + cheese = coffeese?? hikkk..

Nyumm nyumm.. Tak rugi try.


Ok, popcake coffeese satu siap! :)

6 comments:

9n0L4 said... [Reply]

pop cake pun tahu buat ehhh. mcm cik dya la jugak. :)

nina said... [Reply]

wahhh..nak trai buat la...hihi...nina pon ska bab2 buat comel2 ni..,ajarkan nina..:)

wan nurul hezrina said... [Reply]

ALAHAI CUMILNYER COKLAT..nnt dalam sebulan dua nak makan alik.harap gg ok.huhu

Si Matatajam said... [Reply]

Wah pop2 plak yea..mesti best ni..kalau Khalish tgk mesti nak gak ni..

~didiey~ said... [Reply]

kreatifnya chic na

QasehnyaRania said... [Reply]

as-salam singgah malam jap ;)
kalau ada anak sedap ni kalau buat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com