Saturday, 5 January 2013

Sayang Mama

Kiut sangat!

Nasib baik 4 je, mama saya ada 7 orang anak tau. ;)

 Bersyukurlah jika kita masih ada ibu kerana setiap ibu akan mendoakan anaknya setiap hari.
Jika ibu kita sudah tiada, doakanlah keselamatan untuknya di sana sebagaimana dia sering mendoakan kita ketika hayatnya.

# Selalu jeles bila mama lebihkan kakak ipar. Nottie kan. Hihi.. ^^V

52 comments:

aReLaN said... [Reply]

eh2. 7 beradik.sama la kita.hehehe

Encik H said... [Reply]

eh sama la kita 3 org..adik beradik H pun 7 jugak..hehehe

Cc: arelan

Misz Mieza said... [Reply]

Kalau mama pulak yang jeleskan menantu camno tu ? Heheheh.. =)

Cik Nur said... [Reply]

Eh kita tak sala..Nur 4 orang adik beradik je... :)

Tak sama dengan Arelan dan HH..
hahahaha...

Nape jeles2 ni...tak baik tauuu.. :)

4feet8 said... [Reply]

bijaknya dia.. hehe..

BaNu Syah said... [Reply]

sy anak tunggal hehe

ros_reeza said... [Reply]

Rinduu mak :-)

Chic Na said... [Reply]

@aReLaN & @Encik H
eh eh sama lak.. :D

@Misz Mieza
err xdapek nak nolong. hihi..

@Cik Nur
tak geng la camni. hihi.. ntah, tak boleh kot. nak jeles jugak. ;)

@BaNu Syah
best tak jd anak tunggal? ;)

@4feet8
kannn.. ;)

Cinta Misteri said... [Reply]

Send my regard to my Mama.... ehhhh your Mama.

Chicna, bila nk balik kg. CiM tgh layan Gfadz until 2am. Nnti balik johor, kita layan sama2 eh

Emma said... [Reply]

kasih sayang susah nak tafsirkan.. aiseh.. x faham laa sy... nt dah jadi mama baru tau camna rasa syg kat anak.. hehe.. btw, sy 8 org.. extra lebih 1 dr kak na.. haha..

cikji said... [Reply]

no nottie nottie,xpo cikji pun syg chic na jgk,hikhik

Cikgu Fikri said... [Reply]

Fiq plak 2 org adik beradik..
wah, nottie ek nk jeles ngan akak ipar..huhu :)

Chic Na said... [Reply]

@Cinta Misteri
hehe.. rindu giler kak nak balik johor. InshaAllah someday. send my regards to Gfadz ok. :)

@Emma
tau takpe. rasa cam tak mampu pun ada. 8? lg ramai. ;)

@cikji
azam baru takmo nottie dah. hihi.. syg cikji jgk. :)

@Cikgu Fikri
camne ek rasa bila adik beradik tak ramai? nottie sikit2 je. ;)

aisya said... [Reply]

comelnyeee! hehe

Arina Shamsul said... [Reply]

So sweet entri ni dear :)

ieda said... [Reply]

akk pun 4 beradik ..
yelah bila merekadah tua , macam2 pula perangai mereka .. yelah semakin sensitive ...kenalah lebih mengalah .. sprt yg akak alami skrg nie huhuh

Cinta Misteri said... [Reply]

Mama masak apa hari minggu ni.....?

Cik Yaya said... [Reply]

yaya 3 je..hikhik..
sy syg ibu shayer... ^_^

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

Nani 4 beradik.. :) ble chic na up entri ni teringat kisah anak yg mungkin sdaa lps diri.. Adehh.. Nnti la nani up kt entri. Xsmpt2 lgi nk up :(

Happy sunday chic na..

Cikgu Ma said... [Reply]

saya pon 7 beradik...hehehe

Cik Gee said... [Reply]

eh eh.. pandai anak tu jawap an.. sweet je dia dgn ibunyer.. :)

7 org? gee ada 8 org adik beradik, extra 1.. hehe.

Steffany Daph said... [Reply]

awww..very sweet (: anak dgn mama..

MystoryPic said... [Reply]

Saya sayang bangat ma abah saya....

Ma abah saya ada 6 orang anak.... dan yang bestnya saya dan abang berkongsi bulan kelahiran dengan ma. Kakak-kakak dan adik saya berkongsi bulan kelahiran dengan abah saya.. kecuali adik bongsu yang lain bulan..

Reiko Masashi said... [Reply]

wahh...meriah..sy ada 4 je :))

Yana Libra said... [Reply]

kena kawen cepat2 baru tak jeles kot chic na..hehe~ :p

~didiey~ said... [Reply]

i love my mom too :)

sabella mohamad said... [Reply]

ramai nya adik beradik akak , 7 . bella 4 je . hehe

Si Matatajam said... [Reply]

Akak tiga beradik ja..Sayang my Mak..

Cik Aini said... [Reply]

ramainya 7 beradik..
mesti hapening kan..ai 3 beradik je..
aduihh aduihh aduihhh teruk betul jeles kat kak ipar nih.haha

Deqla manjew said... [Reply]

ehh mama kite ada 8 org anak tau.. lg ramai.. hikhik.. :p

actually ada 9 tp sorg (abg) dah meninggal, skt buah pinggang. :(

Miss Zahirah said... [Reply]

sgt mendalam.. nice sharing.. ;)

intanfirdaus247 said... [Reply]

Salam cikna sayang..sorry ye baru datang ...koh koh//cikna dah bekpes...cikna ada 7 beradik ye? kak intan ada 6 beradik..tapi tggl 5 beradik..abg sulung ninggal..dan kak intan dari lahir tak tinggal dgn kuarga kandung..:)

intanfirdaus247 said... [Reply]

miss you cikna..:)

kak nora said... [Reply]

betul tu..setuju sgt..

Kesuma Angsana said... [Reply]

mmg cute sgt ! luv tis

Mimie said... [Reply]

so clever

Mrs Velentine said... [Reply]

hehehehe..sweet

are_lin@yu said... [Reply]

sweet syg mama kan..eh cikna jles??mtk2 mama ayu tak lbhkan mnntu prmpn nti tkt jles jgk..hahaha

lelamaisara said... [Reply]

heheheh...siap jeles ngan akak ipar lagi...
sya 4 beradik :)

wan nurul hezrina abd halim said... [Reply]

nuruk ada 4 jer beradik..semuanya gugurl=)arwah abah jer yang lelaki..sekarang arwah pun dah takda tapi Allah bagi rezki kat adik num 2 anak lelaki..Allah bagi sbb dia nak amik abah..adalah teman pengganti..yang skang 3 menantu lelaki.ramailak anak mama nurul..anak segera.anak menantu,.hehehe

Jna marcello said... [Reply]

kiuttttttttttttt and SWEET!~~~~

azizah :) said... [Reply]

sweet :)

rindu mak kat semenanjung..huhuhu

kopi pasta said... [Reply]

haha kebetulan, aku pon ada 7 adik beradik...i love my mum tp asyik juga buat beliau terlampau risaukan aku. hai, anak tak makan saman betul la aku ni =.='

ros_reeza said... [Reply]

Ros 5 beradik :)
eh, jeles?.. jgn macam tu ye..

mama aryan said... [Reply]

selalu jeles jugak..sebab dah xde mak..huhu
tapi masa mak akak ada dulu,adik beradik lain jeles ngan akak sebab mak sayang akak lebih..haha

jaakechik said... [Reply]

mak jaa pulak ada 16 org anak...haha.. terbaikk kan?

Deq's Qienz said... [Reply]

wahh so taceng la..kata² itu..sweet sgt.

Shalee Abdul said... [Reply]

mama sy ada 5 je :P nti sy nak anak 3 je wahahah *gatal nk kawin hihi

9n0L4 said... [Reply]

ehhhhh. same la kite 7 beradik. hehe. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

ibu kau ratu hatiku..doa ibu mmg mustajab...sejak jadi ibu baru tahu mcm mana seorang ibu tu mendoakan anaknya...thumbs up utk entry ni chic na

Dayana Bahar said... [Reply]

sayang mak juga... sob sob

Ain Dzaya said... [Reply]

sangat bangga dengan ibu yang ada ramai anak coz for sure lah 7 ank akan sayang ibu dorg yang satu kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com