Saturday, 27 June 2015

Kopi

Assalamualaikum

Sape kat sini die hard fan kopi? Overdose maybe?
Kopi faveret iollsss. Tapi dulu la. Sekarang tak lagi lepas kena gastrik & dokter suruh avoid minum kopi. Katanya kopi sejenis minuman yang tajam. Sobs..

Simptom2 caffeine overdose. Cilok dari tuitderrr.
Seolah2 jatuh cinta bak kata Dr Heart. Hehew.. Pernah rasa tak?
ChicNa bekas peminum kopi yg tak overdose. Just minum time breakfast je before start keja. Sebab rasa cam kopi ni bleh boost energy. Tak sure la betul or psiko je. So takdela rasa degupan jantung kencang macam jatuh cinta tu. Kihkih.. Frequent urination tu memang yer.
Cumanya kan kita pernah baca tak ingat katne bulan puasa ni tak digalakkan minum kopi terutamanya time sahur. Sebab kopi ni bersifat diuretic (menggalakkan penyingkiran air melalui urination), tu lah simptom frequent urination. Nanti kang cepat lak dahaga. So kepada die hard fan kopi mohon bertabah ye elakkan minum kopi waktu sahur. Hihuu..

Salam 10 Ramadhan 1436H

14 comments:

Athirah Diyana said... [Reply]

sy bukan penggemar minuman berkafein. sesekali blh la. tp bukan hari2. hehe

Rohani Hashim said... [Reply]

Hany rasa coffee lg ok dari nes kan, tp kalau byk sgt mungkin la tak bgs. Akk dulu mmg xleh sehari tak minum nescafe,tp sejak usaha nk pregnant terus tinggal, tp la ni ada jugak minum balik sikit2. Tp coffee ni bgs sbnrnya,kalau dlm pantang, boleh minum kopi,org dulu2 panaskan bdn dgn kopi lah. Wallahualam

QasehnyaRania said... [Reply]

ciksu kurang la dgn kopi.
dulu suka juga kopi o dgn tosei sedappp

MyStory Pic said... [Reply]

saya suka kopo ais.... tapi idok la sampai tegar... sekadar tukar selera je

Cik Yaya said... [Reply]

salam cik naa =)

wahh yaya plg suka coffee..minm tim sahur dgn buke..haha
xkire..nk jugak minum ^o^

Ummi Khalif said... [Reply]

Dulu saya penggemar kopi. Sejak berkahwin ketagihan tu sudah berkurang. Hihihi.. Nice blog btw!

Aisya A. said... [Reply]

takleh minum kopi. nanti pening.. hehe

nik ros said... [Reply]

suka jugak coffee. tapi tak sampai ketagih la..hihi

aTieYusof Family said... [Reply]

Salam Ramadhan Dan Salam Aidil Fitri sis...moga sihat hendaknya...
ohh akak tak minum kopi.. klu nescafe tu boleh kata addict juga..huhu.. skrg ni dok amalkan Mineral Coffe plak.. :)

Khai_Sol said... [Reply]

solehah rasa solehah dah ketagih kopi sebab study --

Rohani Hashim said... [Reply]

Selamat hari raya chicna, lama beraya ni blog x hapdet ;)

Yana Libra said... [Reply]

sy pun suka minum coffee..tp bukan yg pekat sgt la...huhu~

hamizah che mat said... [Reply]

sy pun suka kopi..
KULIT LEMBUT, GEBU DAN CERAH DENGAN ESP

Bunda_nora said... [Reply]

Bunda memang kurang minum kopi...sebab nanti susah nak tido malam....esok pagi lesu kurang tido..

Salam aidiladha dari Bunda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com