Saturday, 8 September 2012

Lipat

Assalamualaikum

Sebenarnya nak tido tapi belum ngantuk. Tapi bosan, so layan lagu.


Four letter word 
But I dont have the guts to say it 
Smile til it hurts 
Lets not make it complicated 
We've got a story 
But I'm about to change the ending 
You're perfect for me 
You're more than just a friend so we can just stop pretending now 
Gotta let you know somehow 

Ok.. lagu ni best, lirik pun best. Suka. Tapi yang paling best videonya. Kreatif kan. Teringat pulak masa sekolah rendah dulu selalu main teka-teka guna kertas yang dilipat-lipat macam tu.
Nama ape ntah game ni.

Tak reti pun nak lipat-lipat kertas jadi camtu & nak tulis jawapan kat dalam tu. So selalu jadi peneka jelah. Kat dalam tu macam-macam jawapan ada. Tunggu pilih je. Kalau dapat jawapan last yang best, seronok sangat la. Tapi kalau dapat yang tak best, mula la nak merajuk. Pastu tuduh kawan main tipu. Hekhek..

Korang pernah main benda ni tak?


# Seronok jadi budak-budak. ^^V

34 comments:

UniMeOw said... [Reply]

penah!! (dengan penuh bangga) :D

Chic Na said... [Reply]

@UniMeOw
huhu siap bangga lagi. ;)

@hafiziqin
kan?? sukaaa.. ;)

izan mama mia said... [Reply]

pernah main nie...masa sekolah dulu..huhu

~Cik Sweety~ said... [Reply]

pernah main.. nostalgik tau permainan ne..heee.. cik na.. ni link baru cik sweety tau..nnti tkr kt bloglist yea..(^___^)

9n0L4 said... [Reply]

penahhhhhhh. hee. dulu mane ade game pc kan. ;)

Arina Shamsul said... [Reply]

Tak pernah main..ngeeee..kalau lipatjadi benda lain..selalu la..hihihi

Si Matatajam said... [Reply]

Alahai terimbas plak nostalgia lama2..hu hu..

lelamaisara said... [Reply]

pernah pernah...hehehehe

Cik Nur said... [Reply]

kreatifkan video ni.. :)
dulu2 pernah main kertas lipat2 tu...hihih..skarang tak dah.. mmmg kenangankan..!

Masha Meisters said... [Reply]

hek..hek..pernah jugak ler ( sambil kuit2 tanah )
Masha pandai lipat2 gak tau...selalu dapat jwapan yang baik....hahahaha...sbb sendiri wat....kihkihkih...besh lagu ni...lirik power!

nina said... [Reply]

penah ar chic na..,,kalau nina buat ketas tu..,konfem tlis yg xelok..,mcm dpat laki xensem la..n bla..bla..bla..hahahaha..*gelak jahat*

jaakechik said... [Reply]

jaa pon penah main ni...dulu pandai lipat2 kertas tu, skang dah x ingat ler..hihi

Tinta Lana said... [Reply]

Assalammualaikum.

Chicna, sangat2lah pernah main ni..

Antara permainan zaman kita mude mudi dulu kan chicna?hik3.

Budak2 skrg tak main dah asa..tak jumpa dah..

etuza said... [Reply]

memaNG BEST,

apa khabar? minta maaf ya..late terjah..kadang tak sempat...

aku HaniAsyira said... [Reply]

lipat2 teka.. kdg2 soklan pelik2

aisya said... [Reply]

alamak, internet slow pulak xleh nak tgk video. huhu

Yana Libra said... [Reply]

mood jiwang nampaknya chic na~~ hehe :)

trah zain said... [Reply]

best lagu ni chic na ^^
pernah2.. dulu tau r nk lipat camne, tp skang ni, dah tak ingat..hehe

Deq's Qienz said... [Reply]

Pernah cik na..syiokk pekena kawan² masa kicik² dulu..hahaa,,

Cinta Misteri said... [Reply]

CiM penah main game ni masa sekolah dulu.... ngeee~~~~ rindu kawan2 plak dah

Wanieys said... [Reply]

penah la chic na...ohsem sgt bila dpt main dulu muahaha :p

Romeo Laut said... [Reply]

Kak, maaf lama hilang. Hahah. Rindu plak kat blog ceklat ni. Apapun, harap akak sihat senantiasa. Lagu ni kira peneman tidur la ni?

O CIKTEDDY said... [Reply]

smpai skrg main..eh!haha

Emma said... [Reply]

dlu sy suka main tu.. tp skg dh xpenah dh.. myb dh lupa dh kot cara lipat2 ketas tu.. huhu..

Che Rosliza Che mat said... [Reply]

Seronok main nie ingat kecik2 dulu..

Misya Mialen said... [Reply]

Pernah.n sllu ketawakan kwn klu dpt jwpn yg lawak.hahah

Noor said... [Reply]

hahahah...pernah sngt2..budak2 sekarang ni mesti xtahu apa benda ni.?so,diorang mesti gelak2kan kita main benda yg xcanggih mcm ni.apapun mmg kenangan terindah la game budak2 dulu!

Nadia Elena said... [Reply]

wahhh rindu nak main benda ni.. =)

Cik Aini said... [Reply]

selalu main cikna..
hehehe ai tau mcm mn nk wat,nti bl kita meh ai wat pastu cikna teka je lah sbb cikna x tau wat kan..hehehe

**kang dpt yg x elok jgn marah lak =)

Deqla manjew said... [Reply]

tak berapa ingt la penah main ke x lipat2 ni..lipat kwn2 penah la..hahahah

are_lin@yu said... [Reply]

pernah jgk..hehe

dear dah daftar says.com ke blom..klu blum jom lah ke blog ayu ;-)..blh wat duit ;-)

http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/09/jom-buat-duit.html

Everything's Everythings said... [Reply]

yg aku tgk video clip dia lain..
mcm dia ada dkt desert mana tah ;D

ni fan yg buat agknya..
tapi mmg best lagu dan lyrics dia ^^

Chic Na said... [Reply]

@Everything's Everythings
aa mmg diorg ada dua MV. ni yang lyrics punye. satu lagi MV biasa. ;)

Masz Sidek said... [Reply]

pernah.. soronok sangat masa tu... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com