Monday, 10 September 2012

Three Little Stooges

Assalamualaikum

Sebenarnya ChicNa kekeringan idea nak update sejak2 cuti beraya. Huu.. Kali ni ChicNa nak citer pasal anak buah ChicNa. Kita ada tiga orang potet yang comel. Err potet? Potet = anak buah. Diorang panggil kita CikNa. ;)

Potet #1
Kimie the superhero. Umur 4 tahun. Anak sulung abg long. Kitorang jarang jumpa. Aritu diorang balik raya. Dia dah tak kenal ChicNa, sampai sudah dok panggil kakak. Hobi main game. Dalam tab dia penuh ngan game. Makanan favret, sup. Kalau takde sup memang tak nak makan. Dia cakap dia sayang adik dia tp dia selalu buat adik dia nangis. Babap kang.

Potet #2
Ni potet favret, Hanif Rayhan. Umur 2 tahun. Anak abg ngah. Selalu gak kita citer pasal dia kan. Sebab dia tinggal ngan kitorang.
SIL cikgu kat Segamat, belum ada rezeki utk balik sini. So mak tolong jaga dia. Sangat2 lah manja & mengada2, nak wat cemana dah Tok Ayah & Tok Ma yang jaga dari kecik lagi. Tiap2 hari kita gaduh ngan dia sbb mcm best je. Tapi sebenarnya sayang wooo. Huhu.. 
Suka jalan2, pantang tengok org pegang kunci keta mesti nak ikut.

Potet #3
Azeem the bambam. Tengok pipi la. Huhu.. Anak kedua abg long. Umur 1 tahun. Geram jek pipi dia rasa nak gigit2. Selalu kena buli ngan abg dia. Abg jeles sebab mama & abah lebihkan perhatian kat adik. Nanti dah besar sikit ok la kot, pandai berkawan. Gigi ada 8. Tengah on the way nak belajar berjalan. Badan dia kecik je cuma terlebih tembam kat pipi. Ringan sangat, rasa nak lambung2 je. Hikhik.. Suara boleh tahan bila nangis. 

Babaiii..

# Teringin nak anak buah gegirl lak. ^^V


49 comments:

Wanieys said... [Reply]

anak buah cik na semua boboy erk...nanti anak cikna la gegirl hewhew~~~lalalala

khairolina said... [Reply]

errrkk smua dak laki ke?? hehe.. kalu aq plak bnyk ank sdare pmpn.. owwwhhh boring asik nak melaram.. da tu guna brg aq plak tu.. haha

Cik Nur said... [Reply]

semua boboy ek.. xpe, nanti ade gak gegirl.. :)

hanif tu, kemain lagi posing eh.. :)

Deqla manjew said... [Reply]

owh potet tu ank buah la yer? bestnye nama tu..hihi..smuanya boboboy? xpe cikna, nanti ada la gegegurl.. deqla ank buah ramai dah, yg plg sulong pun dah 24 tahun.. hihi.. cuma ank sendiri je xde lg..

izan mama mia said... [Reply]

potet lak panggilnya...huhuhu...next mungkin gegirl kot...

Cik Rongoks said... [Reply]

semua hero2 nie.huhu

nina said... [Reply]

potet comel2..hihi.:)
comel la pggl potet..:)

mrs mell said... [Reply]

potet 2 tu amboih.. kemain bergaya ala model.. hahaha..

# pertama kali dengar pekataan potet.. hehehe

Nadia Elena said... [Reply]

nak cop satu boleh?
buat menantu... =P

zera eira said... [Reply]

macam na mintak satu je. Hehehe

Si Matatajam said... [Reply]

Kimie tu sebaya Khalish rupanya...Amboi Hanif tu auntie M tgk cam model la plak..hi hi.. Chic Na tlg cubit pipi tembam Azeem tu untuk kak M yek..

N.Aima K said... [Reply]

wah kimie hensemlah..

lelamaisara said... [Reply]

cikna saya pon kekeringan idea jugak ni..huhuuuuu

aku HaniAsyira said... [Reply]

sy teringin anak sedara boboi.. bukan main posing hanif tu ei.. gaya model habis..

Chic Na said... [Reply]

@Wanieys
aah memang. kalo cikna cakap mcm tu mesti org akan reply mcm tu. hukkk..

@khairolina
yeke.. kalo gegirl leh pakai cun2. hehe.. biasala tu budak2, suka mengexplore. ;)

@Deqla manjew
biar betul, anak buah dah dekat sebaya deqla. huhu.. Insyaallah nanti ada la rezeki tu. ;)

@Nadia Elena
boleh nadia. pilih2. ;)

@Si Matatajam
oo khalish dah 4 tahun ke kak? nottie2 kan potet cikna. hehe..

Cikgu Ma said... [Reply]

ingat anak chic na...kihkih...

siti naqiah said... [Reply]

potet? unik betol, hehe..ohh sumenye boboiboy ke chic na? hihi..

jaakechik said... [Reply]

hensem la haniff rayhan tu xpdn ngn usia, hehe.... smart aje!

Emma said... [Reply]

haha.. tembammmm! nanti ank pmpuan akak laa plak.. hee

jaakechik said... [Reply]

td jaa ada col, guna nombor rumah. tp xde jwpn, busy ke chic na? kalo dah free msg jaa tau, jaa call blk nanti.

Che Rosliza Che mat said... [Reply]

Suka tengok potret no 2...bergaya hihihi CR duduk kat Telok..kenapa Chic na duk sana jugak ke? hihihi

Cik Aini said... [Reply]

owh ank buah cikna suma hero2 lah eh...ank buah ai ada srg je hero yg lain suma gegirl.ngeeeee =p

chikna,
bila nk ada ank sdiri lak.muahahaha
sj je nk usik chikna =)

Yana Libra said... [Reply]

semua comel..yg 2nd tu posing tak tahan~~~ hehe :P

CtAyue said... [Reply]

comel2 anak2 sedara cikna.. yg hanif tu pandai betul bergaya yer...tangan masuk poket seluar lagi tu..pastu wt muka candid pulak..comel..hehe..

9n0L4 said... [Reply]

melimpah² pipi azeem tu. hehe. sume muke sepeseng je. macam chic na pun ade. ;)

Romeo Laut said... [Reply]

Yang no 2 memang cool. hahah.

Chic Na said... [Reply]

@Cikgu Ma
cik na single lagi cikgu. kehkehkeh..

@jaakechik
hanif the poyo's mmg mcm tu. jaa cikna da mesej jaa. :)

@Emma
Insyaallah emma. ;)

@Romeo Laut
nampaknya mmg menjadi favret la si hanif tu. ;)

Chic Na said... [Reply]

@Cik Aini
soklan cepu mas ni. bila dah kawen nanti cik na jawab k. KIV dulu. kehkehkeh..

Tinta Lana said... [Reply]

Assalammualaikum chicna.

Wahh..si potet cikna yg hanif tu..persis model tawww, siap ada tali leher >_<

Untung cikna, dah ada anak buah..kita pun ada..tpi anak buah rambutan, anak buah manggeh,anak buah pisang..eh,macm2 la,hik3

Noor said... [Reply]

tu dia aihh..smua super hero..nnt xyah susah2 cari bodyguard teman chicNa..heehee

Everything's Everythings said... [Reply]

Comel la potet2 tu ;P
especially yg last tu ^^
mesti best kiranya dorg ni geng la kalau balik beraya kan hak2

Chic Na said... [Reply]

@Tinta Lana
tu la kan. keja acik2 dia la ni. ok la tu at least ada gak anak. ;)

@Noor
betul tu noor. cukup2 tiga. kiri kanan belakang. ;)

@Everything's Everythings
hahaha.. betul tu. memang geng baek punye. ;)

ieedaz @ mama_isha said... [Reply]

amboi pic kedua tu bukan bergaya lagi dier berposing yer...:)

Masz Sidek said... [Reply]

semua hero.... heroin belum ada lagi....

are_lin@yu said... [Reply]

alahai comelnya dia ;-)
p/s:cita hantu air tu blh thn jgk buat ayu glak tgk apek..hehe..bg ayu tak takut sangat..hehe..4 cubitan kt sini ;-)

Cendol said... [Reply]

wahhh!!bnyk la hero chic na!haha little stooges ye.comel comel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nak satu boleh?haha
puluuutttt!!puluuuttt!!miss u so much! =)

putryteya said... [Reply]

chicnaaaa .. rindu nyaaa nak komen kat sini . hari ni baru dapat wifi , wwwwuuu :'(

comelnyee panggilan potet . comel mcm potet2 tu . haha . nak potet yang atasss sekalii !!

jaakechik said... [Reply]

saja call nak ajak jumpa sabtu ni. di kbmall. tapi xper esok jaa call yer..sbb td lupa laa nk call... (byk keje) hiks!

QasehnyaRania said... [Reply]

mornink=) cikna

smart sungguh yg sorng tu bergaya=)

Arina Shamsul said... [Reply]

Hehehehe..potet yang kedua tu saya suka pose dia,cool and confident.hihihi

Semua pun comel .. :) gegirl,dapat dari cikna kot..tehehehe.

Saya pulak teringin nak anak boy..ngeeee

Liza Razak said... [Reply]

alololo..comelnye diorang ni..bila la saya nak preggy ni..x sabar nak ada baby :)

Cinta Misteri said... [Reply]

Hanif tu bukan main lagi, silang kaki youuuuu...

Bambam tue mmg betul2 tembam kann. mesti semangat giler

Kimie suka main computer yeaaa.... samalah anak2 buah CiM, kalau senyap jer tue, masing2 dah ngadap lappy, umah nenek kalau diorg balik dah macam siber cafe

Deq's Qienz said... [Reply]

kite lebih kurang la cikna. tp sy ader jugak sorang ank buah pompuan, mujuq ank sendiri pompuan..hehee

wan nurul hezrina said... [Reply]

amboiii anak buah cikna2 kemain posing mauttt derrr..hehehe

Sayidah Nafisah Ruslan said... [Reply]

ala domey2 semua nya :)

dyabunga said... [Reply]

geramnya dya tgk pic yg last ni..cantik mata dia

Solehah Shamsuddin said... [Reply]

bestnya dapat anak buah.solehah anak sulong, jd xd lagi.hehe

Shasha Yacob said... [Reply]

comeii lotteh semuanya. hihi

Jenny Lilly said... [Reply]

Chic Na dah ada calon ke?hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com