Tuesday, 9 April 2013

The Guardian

Assalamualaikum

Ni bukan movie Legend of the Guardians ok. Eh tapi memang suka sangat movie ni sebab banyak pengajaran & owls tu comel giler. Masa stay kat s/alam dulu suka layan kiddos tengok movie ni. Tak cukup tengok kat cinema, beli dvd tengok kat rumah. Tak sure berapa kali ulang tapi macam dah boleh hafal skrip. *The kiddos are two boys aged 4 and 7, anak2 my housemate.. a young, single & hot momma*
Comel bukan??
Actually, ChicNa lah 'the guardian' tu. Alhamdulillah AbahMama dah selamat sampai ke Cairo pagi tadi untuk umrah & ziarah. Sebagai kakak besar ChicNa telah divote untuk jadi penjaga kepada adik2. Hehe.. Since ChicNa pun memang stay sini. Tapi okla sebab ChicNa ada dua bodyguard yg gagah & macho. Adik lelaki pertama for sure dah boleh diharap. Adik lelaki kedua yg study kat UTM, now tengah semester break dua bulan. Cuma adik perempuan last masih sekolah, nak kena pay attention lebih sket.
Masa AbahMama pegi Haji dulu ChicNa tak jaga adik2 sebab ada kat KL, abg ngah (masa tu single lagi) jaga gilir2 ngan abg long/kak long. Time tu adik2 sume sekolah lagi. Everytime ChicNa call, ada je aduan diorang. Paling tak leh lupa 'angah tak bagi kitorang cukup makan' 'angah masak nasi goreng masin giler' 'angah malas nak gi beli makanan, kitorang makan biskut lemau je'. Hikhik.. Kesian betul, semuanya pasal makan. Sekarang kak chik yg jaga. So pasal makan tak yah risau sebab kak chik pun memang kuat suka makan, cuma bab2 lain tu kak chik tak janji tau. Kikiki..
Pesan mama 'jaga rumah, kejut adik2 bangun subuh, siram pokok, bagi makan rabbit, masak kalau sempat & rajin yeayyy!!!, kemas rumah, vakum, mop, cuci-sidai-angkat-lipat-iron pakaian <--- see, tang pakaian saja dah berapa keja, bla bla bla etc. Nampak simple tapiiiiiii boleh pitam tau. Lagipun kejap je lagi dua minggu. Erkkk.. Seriously tak pernah kena tinggal lama camni. 2,3 hari pun dah rasa lama. T_T
I'll be fine, InshaAllah. Ganbatte kudasai!


p/s: Satu je nak gitau, salute lah kat mereka yg bergelar fulltime housewife.
You're great!

47 comments:

Sally Yatiey said... [Reply]

Sesekali jadi fulltime housewife, okay jugak kan ;D hehe

Cik Nur™ said... [Reply]

Alhamdulillah...Mama & abah cikna dah sampai ye...

Semoga dipermudahkan semuaNYA...

Nur tahu cikna boleh buat..jgn pitam2 okay..buat dengan enjoy...

Nur pun tak pernah lagi kena tinggal lama2..hihi...

p/s: Nur suka tgk harry potter...tgk berulang pun tak jemu...dulu laa....hihi

nik ros said... [Reply]

chaiyok2. chic na mesti boleh punya. tak larat paksa suh adik buat.hehehe

MaMa Rey said... [Reply]

alhamdulillah..semoga berjalan lancar..

insyaalah boleh punya Chic Na..jgn pitam tau...kalau penat rehat kejap..:)

QasehnyaRania said... [Reply]

in shaa ALLAH boleh kak chik :)

jgn la pitam dulu..sian adik2 nanti :)

take care ye :)

Nadia Elena said... [Reply]

hahaha macam kelakar je.
xpe, praktik utk jadi suri rumah satu hari nanti.
xmo malas2, babap nanti, biasa dia... =D

Chic Na said... [Reply]

@Sally Yatiey err kalau dua tiga hari okay la. hukkk..

@Cik Nur™ aah nur. jalan2 dulu baru buat umrah. huhu.. tau xpe, dahla lama, jauh lak. sob sob.. bebudak tu yg suka, cikna join sekaki. ;)

@nik ros kalaulah adik2 cikna tu semua perempuan nik. huhu.. tp diorang tolong gak la keja2 yg luar rumah. :)

@MaMa Rey okay kak. InshaAllah. :D

@QasehnyaRania yer ciksu, thanks. kak chik strong. huhu..

@Nadia Elena cikna rasa cikna perlukan wonderpet. ini seriusss... hehe..

Che Rosliza Che Mat said... [Reply]

Semoga berjalan lancar ya chic na...

Deqla Manjew said... [Reply]

ala.. kesiannya cikna kena tinggal.. xpe.. u can do it!! jgn serabut2.. just releks..cewahh...mcm la deqla ni releks sgt kena tinggal..kohkoh...alhamdulillah abah & mama cikna dpt jejakkan kaki ke sana lagi..

izan mama mia said... [Reply]

semoga semuanya under control cikna.... alakerja rumah semua tuu..kan biasa saja..ehe..

Miss Volvo said... [Reply]

syok oh jadi fulltime housewife boleh jaga anak sendiri hihi

inche hlovate said... [Reply]

ehem..sya la tu bakal suri rumah sepenuh masa hahaha

*selamt menjaga adik2 Chic Na :P

NinaAz said... [Reply]

Fulltime housewife bleh wt bisness on9.mlm keaa. Best3 Fokus3. Bestnyaaaaa

Mr. Doctor said... [Reply]

Seronoknya ziarah mesir.. Tringin jugak.. InshaAllah one day., jaga diorang elok2 :-)

are_lin@yu said... [Reply]

wahh cikna dah tgk..ayu tak sempat tgk wyg lg ni.hihi

aTieYusof Family said... [Reply]

Belajar jaga adik2 dulu..nnti dah berumahtangga senang sikit..hehe. Dah tahu tugas2, senang nak handle.. tapi akak pun tabik tau kt full time house wife. Mmg terbaik lah depa.. penat kan mengurus rumahtangga tapi depa jarang mengeluh..
Jaga adik baik2 tau..:)

Rosmiza Ali said... [Reply]

Tak tengok lagi citer nih.. Ari tu gi tengok The Croods.. Hehehe.. Anak2 sangat rasa tgk kartun.. Tapi apa ada hal kan? Wah, ChicNa jadi guardian of the family.. Gudluck!

Kesuma Angsana said... [Reply]

Best ye citer ni !

Kesuma Angsana said... [Reply]

done cuit2 nuff yer

ieda immi said... [Reply]

hurmm menarik ! ;)
dah lamanya x buka nuffnang dik huhuh

N.Aima K said... [Reply]

mcm best lah dear!!

Yumida Huda said... [Reply]

moga dipermudahkn segala urusan mereka d sana

chaiyok2 cikna..bangun awal2 k..kemas umah..semangat!!!!

Si Matatajam said... [Reply]

Takpa blajaq pikul tanggungjawab jd housewife ye Chic Na... Moga segala urusan mak ayah Chic Na dipermudahkan..Aaaminnn

Si Matatajam said... [Reply]

Shopping2 kat Hishop

Cik Yaya said... [Reply]

salam =)

InsyaAllah..harap baik semuanya..disana dan yg ada disini..hehe..nasib baik g umrah je..xdela lame benorr kan..amboi bnyk dipesan tu..org tua kalo bnyk pesan apa mknenyer tu..haaa??? ^o^

dya bunga said... [Reply]

chaiyok!! chaiyok!! u can do it!! hihi

NIA SI DRUMSTICK said... [Reply]

yup..kt salute sgt .. hebat kn dorg..kt kdg2 xmampu nk buat smua tu..
chayok2 chic na..

intanfirdaus247 said... [Reply]

wah..jadi house guardian ..err jap jap..umh cikna di mana ? kelantan kan? tetiba konpius jap..kak intan pon ngeri tengok toksin pagi tadi...terkejut giler..patutla badan rasaselalu letih2 , x bermaya..mengantuk je..upernya toksin sgt banyak

nea lopah said... [Reply]

Bagus chic na, nnti dh kaiwin tak kekok kan? hehehe
lama tak singgah sini..rindu nya!

azizah :) said... [Reply]

best citer ni kan.. heee

xpe chic na nanti dah kawen dah pandai handle dah..heee

aisya said... [Reply]

org yg jadik fulltime housewife ni mmg hebat! haha

umi alya said... [Reply]

akakpn respect giler ngan housewife, mereka mmg hebat

Mrs Velentine said... [Reply]

jadi penjaga adik2 yea..fullhousewife mmg hebat

wan nurul hezrina abd halim said... [Reply]

teringin nakk jadi fulltime hwfe..huhuhu

LiYa HaNiF :: said... [Reply]

prkatis dari awal .. :)

tenku butang said... [Reply]

best x citer wayang tu?

Aine Ainun said... [Reply]

yela cik na,
jd suri rumah,
keje rumah tak pernah abes,'dari pg ptg ke malam.....=)
takpela..pahalanya berganda=))

2 minggu ja cik na..
masa sekejapan je berlalu..

Yana Libra said... [Reply]

moga 2 minggu tu cepat berlalu ye chic na..hehe..ganbatte kudasai! hehe :)

Encik H said... [Reply]

<< angah

Cik Aini said... [Reply]

wah...
kakak manis jd "mem besorrr" lah ni ekk..
jgn membuli adik2 ye :)

psst ! ai pnh gak satu hari buat kj rumah sma mcm Cikna,masak basuh sidai,lipat ion,perghh
mlm tdo x hengat kot.hahhaha
mmg tabik spring lah kat depa yg jd full house wife tu.terbaekk :)

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

Bagus Chic Na :) rasa kan erti tanggungjawab tu. besar nk pikul :)

pet said... [Reply]

haha.. well.. welcome to the club.. as housewife :P

aku HaniAsyira said... [Reply]

kak na hebat ni.. jaga adik2.. ganbattte.. hahaha.. jgn nak curi tulang ei

9n0L4 said... [Reply]

mcm best je cite tu. rasenye mcm ade part 1 kan. :)

ros_reeza said... [Reply]

jangan mengalah CikNa. you can do it!

ros_reeza said... [Reply]

jangan mengalah CikNa. you can do it!

Mimi Azirah said... [Reply]

mcm best je citer nih..nk cri jap gi la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com