Friday, 19 April 2013

The Moon

Assalamualaikum. Selamat malam..

Mode: Talking to the moon
Fly me to the moon.. Let me play among the stars..
Let me see what spring is like.. On a Jupiter and Mars.. ~lalalala~

Memang haven la kalau dapat main2 kat dalam galaksi bima sakti (Milky way). Cantik, menarik & menakjubkan. ChicNa paling suka tengok bulan. Tapi bulan kat umah ni pemalu sket, cam ChicNa gak. Hikkk.. Asyik berselindung je belakang pokok. Kena lepak atas pagar baru nampak, sambil2 makan magnum choc brownie. Fehhh..

Pernah tak korang tenung bulan lelama pastu nampak benda hitam, kecik, banyak, bergerak2 atas permukaan bulan? Ke imaginasi ChicNa je? Hmm ChicNa syak kat bulan tu ada hidupan la. Alien maybe? :p
Cantik bukan?
Boleh tak kalau nak shoot cam dalam pict tu? Boleh tak ek? SR, ini la pict yg ChicNa cakap kat SR aritu. Hihi..

Tau tak kenapa lelaki & perempuan juga dikaitkan dengan planet?
We are unique individuals with unique experiences. When men and women are able to respect and accept their differences then love has a chance to blossoms. 
Men are from Mars, women are from Venus (John Gray) <-- Nak tau baca buku ni. ;)

Oyasumi!! (^_^)V

51 comments:

Cik Nur™ said... [Reply]

1st..!
Kan..kan..kan...!
Mohon Ai Jeless...

Chic Na said... [Reply]

@Cik Nur™ balas dendam nampak. haha..

Cik Nur™ said... [Reply]

Bulan, Teringat bulan... :)

Nur suka bulan, suka tgk bulan..Dulu sanggup ni panjat tembok rumah semata-mata tengok n bcakap dgn bulan...

Mmg ade hitam2 dekat permukaan bulan tu cikna...hehehe..

tp kepecayaan org jepun, kat bulan tu ada arnab comel2...semua ni pengaruh citer chibi maruko chan..hehehe

Cik Nur™ said... [Reply]

Ehh...Chic Na Nur tak balas dendam, sebab Ai cakap, tempat first mmg untuk Nur.. kehkehkeh... :)

Chic Na said... [Reply]

Cik Nur™ cikna selalu nampak ET naik basikal merentas bulan. kihkih..

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

Nani suka bintang.. Tidur bawah langit tengok bintang!!!

pet said... [Reply]

ada 1 pernyataan d atas buat pet rasa konpius.. err..

"pemalu sket, cam ChicNa gak"

err.. benarkah? haha.. tp bulan mmg cantik.. hehe..

CtAyue said... [Reply]

suka tgk bulan dan bintang.. ayu kalau rs nk tgk, malam2 duk tepi tingkap, pandang atas..sgtlah tenang... indah.

aTieYusof Family said... [Reply]

Akak suka juga tgk bulan..merenung ke atas bila mlm menjelma..indah nya Ciptaan Tuhan kan?..
anak skrg lg suka tgk bintang..:)

9n0L4 said... [Reply]

laaaaaaaa. atas tu sticky post ke. huhhuu. jenuh duk tgu entri baru chic na. hee. :)

Chipsmore said... [Reply]

bulan.. sampaikan rindu ku pdnya.. aisehh.. Hahaha.. lama dh tgk bulan lama2 kak na..

Chipsmore said... [Reply]

eh, silap.. lama dh x tgk.. hohoho

nik ros said... [Reply]

nampak bulannn..cantik sgt gambar2 tu

Sally Yatiey said... [Reply]

Cantik gambar tu.. ;)

MystoryPic said... [Reply]

ohsem giler gambar tu chicna... kalau nak shoot macam ni mkin kena cari kawasan lapang waktu bulan betul-betul penuh penuh bulat...

Waaa bestnya ChicNa kalau dapat buat cam gini.. boleh buat ni tapi ada caranya

Nastyna said... [Reply]

oh bulan, sekarang tak payah tunggu malam la chicNa nak tengok bulan, merata ada. hehehe

Kan, kalau tenung bulan lama2, mmg nampak ada benda hitam2 bergerak, saya saspek benda itu adalah awan nano. hahaha

the malay male said... [Reply]

perempuan selalu 'datang bulan'...sebab tu dia suka bulan kot....ehhhh

Clive Einstein said... [Reply]

style weh...hahahah

"perempuan selalu 'datang bulan'...sebab tu dia suka bulan kot....ehhhh"
bwahahahahahah!

Chic Na said... [Reply]

@pet adikku, mohon terima hakikat. kahkahkah..

@9n0L4 ceq dah habaq tu kan sticky post. hikhik..

@Chipsmore eh eh ni lagu citer bunga merah punya kan. seriously akak dah jatuh cinta ngan lagu ni.

@MystoryPic mohon SR belajar. nnti shoot gambar cikna sebijik mcm kat atas tu k.

@Nastyna betul betul.. kat depan umah saje dah berpuluh2 bulan. kikiki..

@the malay male oittt.. tu sbb org perempuan special. kakaka..

@Clive Einstein kannn.. bulan kan bff kitorang. :p

aisya said... [Reply]

cantiknya gambar tu.. huhu

Cik Yaya said... [Reply]

salam =)

nak tgok full moon tgu 15hb dalam buln Islam..kan cik na..yaya suka tgok bulan penuh..SubhanAllah..cntik sgt ^_^ (tp xpenh tgok benda htm cam cik na kte tu..hehe ;p)

fiQ said... [Reply]

When men and women are able to respect and accept their differences then love has a chance to blossoms.<---suka ayat ni.

MaMa Rey said... [Reply]

bestnya Chic Na kalau dpt pegang moon tu..

pandai dorang shoot pic tu

waddah jannah said... [Reply]

ciptaan Allah.. indah ...Allahhuakbar..

LYAfrina said... [Reply]

suasana malam diserikan dgn keindahan bulan, bintang.......


Si Matatajam said... [Reply]

Subhanallah Cantiknya bulan..kreatif betoi la depa ni amik gambaq

Si Matatajam said... [Reply]

Done hotlink

NinaAz said... [Reply]

Xpernh pulak tenung bulan. Hehehe. Cuma tengok seimbas mcm tu jea

ANNA MARIANA said... [Reply]

indah sungguh ciptaan tuhan..
kekadang anna slalu jugak tgok bulan lama2..

izan mama mia said... [Reply]

tgh dtg bulan..takut nak keluar mlm tgk bulan..hhihi

Miss Volvo said... [Reply]

pernah baca buku tu tapi baca tak habis la sebab cara penulisan amat la membosankan huhuuu

Cikgu Ma said... [Reply]

the moon? marilah sambut bulan 5 Mei nanti..hahaha...gurau jerr..

ieda immi said... [Reply]

suke tgk moon pic tuu ..
menarik kan ;)

Deqla Manjew said... [Reply]

suka gak tgk bulan... pastu tgk bintang..siap kira2 lagi...hihi.. tp yg kira2 tu masa kecik2 la...kohkoh... yup, perasan gak ada mende hitam tu.. tp x perasan la mende tu byk..maybe lps tu deqla x tenong dah.. haha.. ;p

mama aryan said... [Reply]

suka juga tengok bulan..cantik nak lak kalu dipagari bintang..ewahhh

intanfirdaus247 said... [Reply]

nak pegang dan pi ke bulan tapi tak sampai..cuma mampu pandang je..hehe

Kesuma Angsana said... [Reply]

wah cantiknyer... done clik2 nuffngx2 yer

inche hlovate said... [Reply]

a'ah la..mesti best kalo dpt shoot mcm dlm gmbr tu

aReLaN said... [Reply]

memang kreatif habis la.heheh

nea lopah said... [Reply]

bulan ke lampu tu..hehehehe. Bulan jatuh ke riba, try tengokkk...hahaha

Mrs Velentine said... [Reply]

Kak MV suka tengokbulan..kdg2 tengok dgn hubby

Cinta Misteri said... [Reply]

jom mimpi sampai ke bulan :-)

Tinta Lana said... [Reply]

Salam.

Cikna, sweet je entry ni, senyum2 lana dibuatnya,hehehe

Terus teringat bruno mars bila cikna tulis mode: Talking to the moon, hehe, salah satu peberet song from bruno :)

Mimi Azirah said... [Reply]

sgt kretip

Rosmiza Ali said... [Reply]

Kreatif dorang tangkap gambar tu.. Mieza suka tengok bulan bila bulan terang.. Cantik sangat! ^^,

N.Aima K said... [Reply]

femes sngt buku tu dear tp x pernah lg baca hi hu

cik didiey said... [Reply]

suka lah quote tu...penuh makna..
tp gambar tu super duper cantik!!!

Carlos Santiago said... [Reply]

mmg kreatif la mamat tu...

aku HaniAsyira said... [Reply]

nak beli buku tu tp tak terbeli.. hee~~

Yana Libra said... [Reply]

cantik gambar bulan tu..tp sy slalunya tdo terus tdo..xsempat nak tgk bulan ..hehe :p

Cik Kay Jue said... [Reply]

kreatif la cpture pic cm tu dgn bulan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com