Wednesday, 4 April 2012

Aiskrim siap!

Assalamualaikum

Last week lg siap tp br nak share. Resepi ni ChicNa amik dr slh sorg GSF iaitu Aine Ainun a.k.a AA. Kalau sesape teringin nk mkn eskrem tu leh la buat. Sila rujuk resipi di blog Aine Ainun a.k.a AA. Byk lg resipi2 menarik lain dlm blog AA ni. Orgnya sgt rajin & terer memasak. :)

Mmg sedap eskrem ni. Kita buat dua kali berturut2 tau atas permintaan ramai. hehe.. & kedua2 nya habis dlm masa sehari je. Tak tau la camne lg nak citer kesedapan eskrem tu. Kawan2 kena try sendiri okayh?

Sebenarnya kita pun tak tau camne rasa eskrem tu sbb tak makan pun. Kita mmg langsung tak dibenarkan makan makanan/minuman berais ni, atas nasihat doktor. 

Tp kita happy sgt bila dpt buat sesuatu yg family suka. Seronok tgk diorang makan bersungguh camtu apelagi kalau dipuji sedap. Hehe.. Rasa dihargai. Tu yg kita buat andaian yg eskrem ni mmg mabeles. :D

   Perisa coklat, for sure! hihi..


1st time.. letak chopped almond


2nd time.. made with love <3


Selamat mencuba! :)




25 comments:

Aine Ainun said... [Reply]

Wah....da siap aiskrim cik na...

Senangkan, x payah nak beli lg, djamin halal, n ikut kita nk letak perisa apa;)

Yana Libra said... [Reply]

wah...memang senang ke nak buat??

lelamaisara said... [Reply]

Wah....nak cuba jugak la...

Cik Nur said... [Reply]

cik nur pun teringin nak buat, tapi belum bksempatan lagi..

Arina Shamsul said... [Reply]

haish..tengah2 lapar dan dahaga ni,mesti sedap aiskyim tu lalu tekak kan dear :)hihihi.

saya tak pernah lagi buat aiskrim begini,kalau askrim air dalam plastik tu adalah..hahaha.

pa khabar dear :) lama tak jenguk kamu kan?sihat?

@ deqla manjew said... [Reply]

waaaaa..... nk eskem.....!!!

~Sweet Honesty~ said... [Reply]

wahh..tengok pun dah tau mmg ceeedappp...

9n0L4 said... [Reply]

wahhhhhhhhh. nmpak pun sedap. slurpppp. ;)

Chic Na said... [Reply]

senang & sedap. tryla. skejap je pun nk buat. xsmpai stengah jam. mesti cuba ok? :)

dyabunga said... [Reply]

dya nk cuba lah..mcm sush je buat nya..

Sis AI said... [Reply]

Err, ok. Sbnrnya sy trtnya2 jgk mcm mana org buat ais-krim. Woha! Homemade! InsyaAllah sy pun try jgk, trima ksih sis utk kongsi2 ais krim!

[Gila jgk ais krim. Pntang berhenti dpn tmpt jualais krim. :P ]

M@W@R Q@SeH said... [Reply]

nk aiskrim sket :)

Kazman / Sue said... [Reply]

aiskrimmm... buat amcam mana pun tetap sedapp...

Misya Mialen said... [Reply]

nnt sy nak try la, kepingin la pula tgk aiskrim home made ni;)

9n0L4 said... [Reply]

mesti cube ni. tapi tak tahu la tu bile. hee.

Cik Penguin_Solehah said... [Reply]

nak sikit^^

etuza said... [Reply]

Sedap ..memang cun buat coklat ya cik na..

dyabunga said... [Reply]

esok baru dya nk cuba buat..

Chic Na said... [Reply]

ok, dh buat nnti share ye kwn2.. :)

Tihara said... [Reply]

NAMPAK SEDAP, PEKAT LIKAT...KALAH TUTTI MUTTI..BETUL KE SEBUT NI..HAHA

SALAM KENAL DARI BLOG JAA :)

steffany daph said... [Reply]

nice :D salam kenal. baru follow ni. blog yg bagus..

CtAyue said... [Reply]

nampak sedaplah eksrim ni cikna.. kenapa cikna tak leh mkn aiskrim?

|shuhadaothman|TM said... [Reply]

kena cube lps ni chic na. da tgh pnas skrg. hehe

9n0L4 said... [Reply]

sampai skrg pun tak terbuat pun aiskrim ni. huhu.

QasehnyaRania said... [Reply]

tak pernah buat eskerim sendiri lagi..

cikna duduk mana dulu:)

kadang2 je ciksu pergi Au2 tu..sbb suka p jalan TAR..puas jalan2 tgk orang jual, makan.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com