Monday, 30 April 2012

A Thousand Reasons To Smile

Assalamualaikum

Nabi Muhammad s.a.w telah meluluhkan hati sesiapa saja dengan senyuman baginda. Baginda mampu memikat hati dengan senyuman. Baginda menumbuhkan harapan dengan senyuman. Baginda mampu menghilangkan sikap keras hati dengan senyuman. Dan baginda s.a.w. mensunnahkan dan memerintahkan umatnya agar menghiasi diri dengan akhlak mulia ini. Bahkan baginda menjadikan senyuman sebagai lahan berlumba dalam kebaikan.
Sumber : iluvislam


Monday comes again.. 


Hope Deqla tak monday blues lagi dan kawan2 semua happy & senyum sokmo. Esok cuti kan? Huhu.. 

Senyum sikit... :)


When life gives you more than a hundred reasons to feel disappointed and give up, remind yourself that Allah has given you more than a thousand reasons to smile, pick yourself up and move on. Once you begin to see positivity in adversity, you will inspire others as well.
So, when things don’t go to plan, just keep living, loving, laughing and inspiring. 

Why so serious? Let's put a smile on that face. :)


p/s : Jom singgah blog yg comel & best ni >>
Bunga Hati Mama, Miss Banu Story, Hikayat Ceritera Terindah, Wardah Ilmu, The Secrets Of Leonerz, Tentang Kita,
All About Love & Aku, Cinta & Cita2.

17 comments:

@ deqla manjew said... [Reply]

haha.. hari ni deqla x bermonday blues la dear.. deqla tgh hepi ni...nmpk x deqla senyum smpai ke tinger ni??? hihihi..sbb hepi??? esok kan cuti..mau berjimba dgn incek hubby...hepi niii... nmpk takk?? hahaha

Chic Na said... [Reply]

oh nampak nampak. siap boleh kira sume gigi deqla yg ada. hihihi.. nasib baik esok cuti kan. cikna pun nak berjimba2 esok. selamat berjimba ya deqla. :)

Emma said... [Reply]

^______________^
teringat kata2 ust kat kelas beberapa hari yg lepas, 'napa muke serius sgt semua ni? takut ust nak tgk.." hahaha.. lawak je ust tu.. (padahal, kami sbnrny takut ngn ust tu.. kih3*

Chic Na said... [Reply]

haha.. korang takut ngn ustaz, ustaz tu pun takut ngn korang ye. itula, lain kali senyummmm.. :)

9n0L4 said... [Reply]

oh tersenyum sangat bile tengok tulisan pink tu. hee.

Sis AI said... [Reply]

Btul tu! Byk sbb knapa kita kna snyum. Bkn je brmkna bgi diri kita, tp org skeliling kita jgk. Dpt sihatkn tbuh badan, dpt mningkatkn kstabilan emosi, ikut sunnah Nabi.. Trlalu byk manfaatnya. Apa tnggu lg. Jom senyum!^^

Dieyna said... [Reply]

Senyum kan sedekah... hehe

Cik Nur said... [Reply]

untuk hari ni, cik nur cuba sedaya upaya untuk senyum..!
susah hati lagi..huhuhuh

Cha_Haya said... [Reply]

senyum satu perkara yg biasa, tetapi boleh menjadi istimewa.. satu ibadat yg paling mudah.. =) =)

Arina Shamsul said... [Reply]

senyum~~tak perlu kata apa2..la~La~La~..ihikk

etuza said... [Reply]

hehe pic dah terlebih senyum tu Cik Na. cuti2 lah katakan mestila senyum.
Tq suka kuih ketayap anak saya ya.

~Sweet Honesty~ said... [Reply]

senyum sokmo nee..hhihi

~Sweet Honesty~ said... [Reply]

cik na..muffin tu kan,sweety kukus.. kalo kukus dia akn kcrack ke?? mgkin sbb sweety letak marjerin sikit kot..hihi..

Cik Penguin_Solehah said... [Reply]

senyum sokmo ni...=)

Miss BaNu said... [Reply]

hehehe senyum selalu gitu leh awek muda..hehe

dyabunga said... [Reply]

bila tgk pic kucing tu terus tersenyum..hihi=)

~didiey~ said... [Reply]

senyum itu sedekah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com