Monday, 9 September 2013

Oh My Ciskek!

Assalamualaikum

Happy Monday peeps!

Raspberry Cheesecake in the house.. Tempting tak?? Om nom nom..
Simple je cara membuatnya. ChicNa suka sebab kek ni tak masuk telur. I iz allergic. Paling best takyah bake dalam oven, chill dalam fridge saje. I iz lazy.
Thanks to Nanie sebab share resepi. ChicNa memang totally ikut resepi Nanie cuma tang biscuit layer tu ChicNa guna Oreo. Untuk topping ChicNa guna jem Raspberry instead of Blueberry. Jem raspberry tapi deco strawberry. Pun boleh. Sebab aritu tengok raspberry cam tak fresh je. Then tambah susu pekat sikit.
Those yang dah terliur tu cecepat ler ke bakery cari bahan & buat cheesecake. Untuk full recipe terus checkout blog Nanie >> Resepi Blueberry Cheesecake Mudah.
Simply the best.
Haeng un!


p/s: Berangan nak jadi cam Anna Olson tapi pemalas.. Cemana tu?? #_#

XOXO

67 comments:

Budak Kampung said... [Reply]

Akk pon minat ek dengan anna olson?sy suke gile.dia ajar dri basic smpai boleh buat mcm2 kan?xpe kak..jnji mencuba kan

Deqla Manjew said... [Reply]

tgk gmbr pun dah terliur tau..!! rajin cikna try eh.. cikna alegik telur?? huhuhu..

Che Siti Maryam said... [Reply]

sedap yer...terliur nengok yer..hehe

ros_reeza said... [Reply]

nampak sedap.. ni yang nak kena tengok resepinya ni.. hihi

nea lopah said... [Reply]

Nanti akak nk try jugak lah...

CtAyue said... [Reply]

waaa terliur.. pandai chicna wt..gojes je nampak kek tu..ayu tk pernah wt lg cheese cake..cm best jer..

trah zain said... [Reply]

chic na, mtk post mai sini, xreti nk buat,,hehe (^__^)

izan mama mia said... [Reply]

pandai cikna bvuat
mujur br pas mkn mlm kelmarin
mmg sedap

Norhasniza Khalid said... [Reply]

i like cheese.... lagi-lagi cheese cake.. follow sini..

Aine Ainun said... [Reply]

Aduhai
Mmg bg terliuqla
N nk terjah resipi tuシ

Kesuma Angsana said... [Reply]

chedappppppppppp nyer.... done clik2 nuffnag dah

LiYa HaNiF :: said... [Reply]

minat dgn anna olson tu...:)

Tihara said... [Reply]

best program anna olson tu...buat kek sedap je keje dia..kek chicna ni pun mabeles :)

Rosmiza Ali said... [Reply]

Tak perlu bake? Wow! INteresting nih.. Nak gi chack out resepi jap ah.. Hehe..
ZON PERMAISURI CHOMEL

BaNu Syah said... [Reply]

fuhhh sedapnyerr...

dEdEQ dE wIshEs said... [Reply]

PERGHHHH CHICNA .. SEDAPPNYE .. POSKAN KAT DEQ SIKIT PLESSS . MELELEH DA AIR LIUR NI HAAA

Chipsmore said... [Reply]

*lap air liur yg meleleh*

Yumida Huda said... [Reply]

sedapnye cikna
yumida pun kurang suka klo kek tu rs telur sgt
bau dia x bez
telan air liur je nengok pic kek tu..ciskek....

yumida isi tabung Nuffnang cikna sini...selamat menabung :)

Cik Nur™ said... [Reply]

perghh..serius menggodalah cikna..Nur nak try jugaklah nanti..tapi kena tunggu rajin..hehehe

Cik Aini said... [Reply]

pemalas tu cepat2 buang dr dlm badan hokayy,jgn kasi jangkit dekat Ai,nk jangkit p jangkit kat Nur.hahahaha

**menarik tetarik da bommm betul lah tgk!

Che Rosliza Che Mat said... [Reply]

Terliur akak tgk Chic na...nie mesti sedap..

nik ros said... [Reply]

terliur la chic na.dah la bukak blog cik nak time mlm2 gini lak..huhu

aisya said... [Reply]

alamaakkk
nak sikitttt!

Pykaa Pdott said... [Reply]

Wahh sedapnye terliurrr!!! Nyum2 .

MystoryPic said... [Reply]

ni kalau makan sejuk2 baru keluar dari peti ais memang sedap

lelamaisara said... [Reply]

wah makan sejuk2 memang sodap ni dik non....nyummmm

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said... [Reply]

telan ailio nengok rasberri cheesecake ni...kalernyer pun cantik sangat...nyum2

are_lin@yu said... [Reply]

sdapnyaa..mcm trgin plk nk wt.hihi

Jenny Lilly said... [Reply]

hurm...sedapnya..yummy..yummy..yummy...!

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

gulp!pos skit boleh
dan2 terasa cair kat mulut nih
owh chicna allergic telur erk

mama_ka0ri said... [Reply]

ooo...cheesecake tak bape gemar..tapi en hubby suke sgt la ni..haha..

Acik Erna said... [Reply]

Memang nampak sedap ..acik tak pernah buat lagi cheese kek ni

Cik Yaya said... [Reply]

salam..
cik na buat ke ni..???adoi...dap nyer tgok..mmg terliuq da nii..huu

eh lupa nk gtau,ade tag cik na..
heeeee xtau cik na ade join ke x..mcm x je..ehhe ;p

diana said... [Reply]

Buat sendiri ke..pandainya...nampak cantik mcm beli tau..

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

Nak banyak!!!!!!! Serius meleleh tengok.... Rasa balik ni nk buat lgi je..

Kesuma Angsana said... [Reply]

singgah pagi clik2 nuffnag yer

ros_reeza said... [Reply]

singgah lagi.. dengan harapan nak rasa cheesecake tuh.. hihihi..
klik nuff :)

aTieYusof Family said... [Reply]

wah! sedapnya ChicNa....nak jugakkk...hehe..oh alergik telur ye?..:)

Nyue said... [Reply]

aihh..sedapp je nmpk tuu... nyue nk mg copy la resipi tu nk try buat juga...hope jadi la nyue buat kan..

ieda immi said... [Reply]

oh no no no no !

ieda immi said... [Reply]

oh no no no no !

Cik Yaya said... [Reply]

salam...

aftern00n cik na..how wow uuu?haha

*paham ke..?;p*

Tinta Lana said... [Reply]

Assalamualaikum.

Berangan nak cikna duk serumah dgn kita, boleh hari2 makan cekelat dgn kek sedap..

Tapi..tapi..hik3

Kita bnyk tgk resepi cheesecake ni sng2 je nk buatnya..buh lam peti ais je kan cikna >_<

Masha Meisters said... [Reply]

yoeh! sedap giler la kuling! buatkan kat cik misi kuling...hehe

Miss Volvo said... [Reply]

belum rasa lagi dah tau kek tu sedap hehe

Mimi Azirah said... [Reply]

Sedap nih cikna

QasehnyaRania said... [Reply]

ala, cikna ni saja tau buat i telan air liur ;D

ada lagi tak?

*nnti ciksu singgah lain k..daaa

Si Matatajam said... [Reply]

Nak sepotong Chic Na....terlioq sesangat dah ni

Chic Na said... [Reply]

sorry semua dah habis.. nak bake sendiri k.. muehehehe..

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

hai ciskek eh silap hai chicna kihkihkih
wani singgah khamis

aTieYusof Family said... [Reply]

salam singgah khamis ChicNa..pekabor hari ni? :)

❤Kamsiah❤ said... [Reply]

dah boleh buka bakery la tu,sgt2 cantik dan pastinya mebeles..

ros_reeza said... [Reply]

singgah pagi dan jentik nuff..

Puan Mell said... [Reply]

baru perasan entry ni.. waahh.. terliyuq... nakkkk...

aTieYusof Family said... [Reply]

Salam Jumaat ChiNa:)

aniswany lazim said... [Reply]

gulp! terliurrr...huhu

Cendol said... [Reply]

huh!nampak sedap sangaattt. *dengki

cikji said... [Reply]

cikna jual lahhhhhh.nok beliiiii huwaaa sedaknyoo!

Cinta Misteri said... [Reply]

ciskek.....aurmmmmm...CiM pun pemalas. beli jerk walaupun senang dan mudah.

Nastyna said... [Reply]

I is suka cheesecake... dah lama tak rasa ni.

MaMa Rey said... [Reply]

suka cheesecake..mmg terliur tengok Chic Na..

jaakechik said... [Reply]

pandai cikna!

nampak seksi sungguh kek tu. melting!!

cik didiey said... [Reply]

serius xpyh bakaq????
wah!!! attempting giler! nak cuba

N.Aima K said... [Reply]

sedapnya laaaahhh

Mrs Velentine said... [Reply]

yummy

Sis AI said... [Reply]

Jahatnyaaaa! Saya terliuq! Tadi baru makan home made ice cream vanilla Oreo. Tapi saya agk allergic la dgn bnda trlalu manis ni.. =_=

QasehnyaRania said... [Reply]

cheesekut pon sodap.hihi
cheesekek tak pernah buat lg

tu la psai cikna.cik abe tak mo jugak.dah puas xplain dia kata bahaya.huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com