Thursday, 5 July 2012

Debu-debu Bintang

Assalamualaikum

Sambungan kepada entri semalam 'The Fallen Star'. Sebenarnya ni adalah sebuah movie adaptasi novel yg bertajuk 'Stardust'. Logik la kot ramai tak tau sebab the fallen star tu bukan lah tajuknya, cuma subjek utama dalam citer ni. Hehe.. Lagipun movie ni dah lama, tahun 2007. Dalam ramai2 sis Aima je yg tau, Romeo Laut pun tau cuma dia lupa tajuk. Yang lain2 dah tau tak citer ni?

Tengok poster ni agak2 ingat kot. :)
Ni adalah the most favret movie bagi ChicNa setakat ni. Cam korang gak mesti ada yg minat Twilight ke Titanic ke Armageddon & so on.

Lepas tengok movie ni baru tau yg ia adalah adaptasi novel. So kalut pulak cari novel, tp tak jumpa sebab novel Stardust ni released tahun 1998. Lama kot. Lepas dua tahun movie ni keluar (2009), baru la dapat novel nya. Tu pun hadiah dari bestfren ChicNa yg paling sweet.

Inilah dia. *Lupa nak off camera flash.

Sebenarnya kita baru habis baca novel ni utk kali ke-?? berapa ntah. Tak ingat sbb dah banyak kali. Kalau dah suka mana nak reti bosan kan. Kalo novel lain sekali dua je tak tau campak mana dah. Movie ni pun dah banyak kali gak tayang kat tv. 2,3 bulan lepas pun ada ChicNa tengok. Korang ada tengok tak?

Citer nya tentang seorang pemuda yang jatuh cinta dengan seorang gadis jelita dan dia telah merancang satu misi semata-mata utk memenuhi sebuah janji. Nak tau tak ape janji dia?
Untuk mencari & membawa balik 'fallen star' seperti yg diminta oleh kekasih dia tu. Sanggup tau dia bersusah payah.

Dalam misi tu dia telah terperangkap di alam magic yg sangat tak masuk akal. Part tu la sebenarnya yg paling ChicNa suka. Hehe.. Movie ni agak fiction, diselitkan jgk unsur2 romantik & humour. Ending nya best, tapi unexpected.

Nak tau tengok movie @ baca novel sendiri k.. ^^ 

39 comments:

putryteya said... [Reply]

waaa ,,.. cam best je teringin nak tengok !

teya pun minat la Titanic

Nyue said... [Reply]

hurm...nmpk gaya nya nyue terlepas pandang cite ni..huhhuu...cam best :)

etuza said... [Reply]

iklan dalam gambar ja nampak menarik

9n0L4 said... [Reply]

suke cite stardust!!!! nak cari balik lah. nak tgk. hehe. ;)

Cik Nur said... [Reply]

oo...nampaknya nur ketinggalanlah ni.. selalu tengok citer, lupa tgk tajuk..hihihi..

mungkin pernah tgk di tv2..tapi lupa tajuk..hihih

lelamaisara said... [Reply]

oh...tapi mcm memang tak pernah tgok..nampak cam best jerk tu....

are_lin@yu said... [Reply]

best ka cik na..boleh cari ni ;-)

~~oOpEt~~ said... [Reply]

err.. memang xtaw :D tp mcm menarik ja movie nh.. nnti kena cari :D

cendol said... [Reply]

alaahhh baru nak tanye ending dy..rupenye suh bace sendiri @ tengok moviee..haha
nak tngok movie la..bab bace2 novel Cendol ni hampeh sikit :p

Deqla manjew said... [Reply]

kena tgk baru la tahu kan dear? 1st time time dgr..kalo citer omputeh ni x reti sgt...hikhik...yg deqla pernah dgr tajuk majalah bollywood stardust. hihihi...

Solehah Shamsuddin said... [Reply]

fallen star? pe tu chic na? mcm romantikla plak pemuda tu.yela sggup buat pe sje untuk kekasihnya.hehe

Emma said... [Reply]

cam penah dengar la.. tp xpena tgk.. haha.. nt sy cari muvie ni.. :D

zera eira said... [Reply]

nak cari dan tengok!

aisya said... [Reply]

rasa dulu pernah baca novel ni.. =)

wan nurul hezrina said... [Reply]

titanic dulu masa tgk siap nanges..besh oo

Cik Kay Jue said... [Reply]

wah macam best ada magic2 ni...

Deq's Qienz said... [Reply]

nmpk best la chic na..hehee main panggung ke nihh??

Chic Na said... [Reply]

aah.. movie ni kuar taun 2007. sesape yg minat fiction/fantasi suka la kot. :)

deqla: err cik na tak minat bollywood. ;)

emma: the fallen star tu perempuan yg naik unicorn. dia sbnrnya bintang tp dia terjatuh ke bumi sbb terkena stones yg lord of stockholmes campak dr istana dia kt atas awan. huhu..

..cik hana.. said... [Reply]

waa....lpas baca entry cik na nih hana pulak eksaited nak tgk movie nih...hehehe

Tinta Lana said... [Reply]

Salam cekna :)

urm..tak ingat plak movie ni..tahun 2007..urm..asanya time tu masa penuh dgn aktvti kt asrama..eceh..penuh ngn tidor smpai tak pasan apa ada kt skeliling,heh3.

Boleh masuk list muvie yg nak ditgk ni ^_^

~Sweet Honesty~ said... [Reply]

cm best jekk..mslhnya, sweety ne pntg duk depan tv msti tdo gila2 punyeee...huhuhuhu

LYAfrina said... [Reply]

lya x pnh baca novel inggeris.. baca novel melayu je.

LYAfrina said... [Reply]

lya x pnh baca novel inggeris.. baca novel melayu je.

Chic Na said... [Reply]

hana: cik na saje je nak mempengaruhi korang. huhuhu..

sweety: kalo tgk wayang kt cinema tido tak? :)

lana: cik na masa tu dah keja & mmg kaki wayang. huhu..

lya: novel melayu pun cik na baca gak tp pinjam je la. yg nipis2 saje. hehe..

Romeo Laut said... [Reply]

Hahah. Segan saya jadinya. Apapun, cerita ni memang best. Tengok waktu belajar dulu. Layan waktu minum neslo dalam kabin. Best! ^_^

Yana Libra said... [Reply]

macam pernah tengok, tp dah tak ingat langsung pape..huhu~

Encik H said... [Reply]

Errr...pun x pernah...:-w

Miss BaNu said... [Reply]

x pernah tgk lagi rasanya Hehehe..cite org putih ni mmg sy slow skit hehe

Dieyna said... [Reply]

maaplah novel english... baca boleh, faham 10 % je haha

Chic Na said... [Reply]

grrrrr.. :)

Masz Sidek said... [Reply]

rasa nya sy ada tengok movie ni...

kalau tak silap... ayah hero ni manusia biasa... ibu dia dr dunia lain... lepas tu pak cik2 hero ni mencari 'falling star' ni utk merebut takhta... penjahat pun cari 'falling star' ni, 3 org perempuan... ending cerita ni... hero tu tak kahwin dgn kekasih dia... dia kawin dgn 'falling star' tu... betulkan apa yg saya cerita ni...

tak sangka pula movie ni dr novel.. :)

Chic Na said... [Reply]

haa betul tu mas. sukanya cik na ada geng. paling best yg roh2 tu pun siap ikut skali cari falling star tu kan. dahla kelakar.

cikna pun tak sangka memula tu. :)

N.Aima K said... [Reply]

best sangat cerita ni!!! luuuuuuuuccuuuu tak taulah kalau bc novel boleh tergelak ha ha

Chic Na said... [Reply]

kalau baca novel tu kurang sikit la feelingnya tp sbb dh tgk movie kan so boleh recall setiap adegan2 yg berlaku tu. tetap gelak. huhuhu.. :)

Mr.Clive said... [Reply]

hahah debu debu bintang ea...punnn bolehhh...ada baca ni dulu...hmmm...ok laa...setail jugak...

Wanieys said... [Reply]

nampaknya wani ketinggalan ni...kena cr gak la hihihi

Si Matatajam said... [Reply]

M tak pernah tgk lagi la...nampaknya M dah berdebu la.. Ha ha..

Masha Meisters said... [Reply]

Masha minat cte2 fantasi mcni...mcm cite fantaghiro tu...hehe...dah terlepas kot cte ni :(

QasehnyaRania said... [Reply]

cikna, kalau guna sudip utk balik2kan, kena bukak pula penutup tu.. hihi.. kita kasi goyang inul ye sennag..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com