Friday, 13 July 2012

Terbaik


Assalamualaikum

Salam Jumaat semua.

Take five! Jumpa post menarik ni kat FB kakak gojes.

Al-Khawarizmi, seorang ahli Matematik Islam ditanya tentang wanita terbaik. Dia menjawab:

Jika dia wanita solehah dan beragama = 1

Jika dia cantik, tambah 0 kepada 1 = 10

Jika dia kaya, tambah lagi 0 = 100

dan jika dia dari keturunan yang baik, tambah lagi 0 = 1000

Tetapi jika tiada yang '1', maka tiada apa yang tersisa pada wanita tersebut kecuali '0'

# To all sisters, jom jadi wanita terbaik & to all brothers,
   fikir-fikirkan yang terbaik. :)



50 comments:

Encik H said... [Reply]

ehem2..first!! lalala~

Encik H said... [Reply]

kosong~ kosong~ oh~ oh~

Chic Na said... [Reply]

@Encik H
second first. huhuhu.. tahniah H. saje je bagi can tu. ;)

~~oOpEt~~ said... [Reply]

nombor.. main tambah2 :D

Chic Na said... [Reply]

@~~oOpEt~~
ya pet arini belajar maths. :)

Deqla manjew said... [Reply]

like..like.. buang 1 jadi la triple 0 kan.. ish byknye 0..xmo la cam tu...

kaki bola said... [Reply]

nak wanita baik mesti jadi yang terbaek dulu.hehe

ieedaz @ mama_isha said... [Reply]

menarik ni! betapa 1 itu paling berharga kan..tanpa 1, 0 itu takde makna pun!

Trah Zain said... [Reply]

nice cikNa (^___^)

Nyue said... [Reply]

double triple 0000 tuu..omg ! jauhkan...

Chic Na said... [Reply]

@Deqla manjew
betul tu deqla. kekalkan yg 1 tu. :)

@kaki bola
terbaik la kaki bola. :)

@ieedaz @ mama_isha
yg 1 tu tetap no 1. :)

@Nyue
aah nyue, hilang satu terus jd zeroes. ;)

CtAyue said... [Reply]

hehe.. belajar maths ngan chicna hr ni.. :)

Emma said... [Reply]

errr, kalo kta ad 1 je cmne? huhuhu

are_lin@yu said... [Reply]

nice..btl jgk kn..tnpa 1 tu kita kosong..xda pa2 pn..

Chic Na said... [Reply]

yela ayue. hehehe..

@Emma
ok je kot sbb tu paling penting. yg lain kan boleh improve. :)

khairolina said... [Reply]

tnpa 1 kita jd kosong mcm lagu njwa latif lerr.. hahaah

Masz Sidek said... [Reply]

jom sama2 berusaha jadi no 1...

Misya Mialen said... [Reply]

Insyallah mudahan kt jd muslimah yg baik.miss u chic na.ye.skrg ni busy sgt.byk program kena bt.psl tu jrg update blog.blk rumah tidur.;)

Cik Nur said... [Reply]

mmg terbaiklah cikna..!
nur sentiasa belajar menjadi wanita yang baik setiap hari.. :)

Wanieys said... [Reply]

satu sangat beharga okay...hilang satu jadi 0...takmo jd 0 huhu

Liza Razak said... [Reply]

yang penting kepada seorang wanita adalah solehah dan beragama..itu lagi penting kan.. :)

Emma said... [Reply]

hehehe.. insyaallah! jom sma2 jd wanita terbaik.. ^^

Cinta Misteri said... [Reply]

Klau tmbh lagi educated, +0 = 10,000

Si Matatajam said... [Reply]

Walaupun aku bukan yang terbaik aku mahu jadi lebih baik...

Mr.Clive said... [Reply]

mengambil bacaan 2-3 kali baru paham yang line last tu...hehe...adoi,lembapnyerr otak ni! hehehe

Arina Shamsul said... [Reply]

hehehehe.kalau dua tak boleh ke?hahah

Masha Meisters said... [Reply]

terbaiklah!!!!!

selalu fikir mampu ke nak jadi yang baik dari terbaik...huuhuhu:(

putryteya said... [Reply]

emm , batul2 cakap al kawarizmi tu .. :)

sia2 . kosong

Yana Libra said... [Reply]

nice~~~ hehe :)

Aine Ainun said... [Reply]

Sika sgt isi n3 ni...betul tu cikna,,,
insyaallah, semoga kita xhlg satu tu...

lelamaisara said... [Reply]

Nice n3 la cik na....
Berusa untk jadi yang terbaik..tak mau r kosong....huu

N.Aima K said... [Reply]

wohoo...

zera eira said... [Reply]

taknak kosong. 1 pon jadi lah. :) heehehe

Karukord Jagau's said... [Reply]

nak jugak yg ada 1 pun syukur dh...
tp kalau ada rezki dapat yg 10...
ALHAMDULILLAAAAHH (^_^)

syafiqakarim said... [Reply]

nice.
sentiasa merenung kan ni

Chic Na said... [Reply]

(^_^)V

Miss BaNu said... [Reply]

betul2 tuh setuju sgt..marilah kita menjadi yg trbaik =)

CikMai said... [Reply]

eheee benar , benar :') semoga kite semua mnjadi yg solehah .

Rohani Hashim said... [Reply]

InsyaALLAH...mari sama sama kita chicna,berhijrah ke arah yg lebih baik.

9n0L4 said... [Reply]

kalau pandai masak, tmbh lagi kosong tu kan. lebih lebih lagi yg pandai buat coklat. hee.

cendol said... [Reply]

wow wowww niceee suke lah entry ni!!

Chic Na said... [Reply]

Alhamdulillah. :)

izan mama mia said... [Reply]

lelaki elok bc ni...
pompuan pun sama..

Mr.Clive said... [Reply]

hi org darul naim...sihat harini? heee~

aReLaN said... [Reply]

nice one from khawarizmi.hehehe

Cik Aini said... [Reply]

hehehe
btul2 =p
xde makna kan kalo tggl 0..
hope yg 1 tu ttp x ilang dr kita :)

Chic Na said... [Reply]

yg penting ada 1. yg lain2 boleh add on. kikiki.. :)

Tinta Lana said... [Reply]

Meh kita berusaha jadi lebih baik..setiap saat, kena perbaiki diri kan chicna ^_^

Cik Kay Jue said... [Reply]

wow! nice !

seribupilihan said... [Reply]

nak jadi terbaik utk semua perkara..insyallah..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com