Saturday, 30 June 2012

Woody Woodpecker

Assalamualaikum

Selamat pagi. Selamat hari Sabtu!
Korang pernah tak tengok woody woodpecker live punye?

Ni ha cer tgk ni. Pict yg sempat ChicNa snap.

 Macho kan rambut dia. Pakai wax tu. Huhu.. 

Sorry agak jakun sket. First time tengok burung belatuk @ woodpecker ni. Sebab tu excited. Tiap2 pagi burung ni suka datang & ketuk2 kat tingkap bilik. Nak kejutkan kita kot. Pastu dia suka tilik2 muka dia kat cermin tingkap tu. Mesti dia rasa dia hensem kan. Seronok pulak tgk gelagat dia. 


Yang ni kapel dia. Female, kepala hitam putih. Tapi yg ni cool, lepak kat pokok je. Low profile kot. Maybe burung2 ni sesat sebab sebelum ni takde pun.

Lepas ni kena buat lawatan ke taman burung.
Sape nak ikut jom. Huhu..

Till then. Happy weekend. :)

47 comments:

~~oOpEt~~ said... [Reply]

cantik rambut dye.. colour2 lgi :D cmner taw tu kapel dye? haha.. tp kartun woody tu kelakar.. dn nakal.. haha..

Chic Na said... [Reply]

kan? konfem peminat MU burung ni.
err sbb dia slalu dtg sama2 la. asal dtg mesti berdua je. mmg notty kartun tu tp xpernah kena balik kat dia kan. :)

Emma said... [Reply]

Unik~ Festime Dengar nme woodpecker tu.. ^_^ Jom2, x penah g taman burung ag ni.. penah g zoo je.. hee

Arina Shamsul said... [Reply]

hahaha..punk rock tu dear..hehe.dorang tengah honeymoon tu..hihi,tu yang rambut merah tu asyik nak control macho je tu..haha....

wah bestnya dia tolong kejutkan cikna..hehehe.kimsalam nanti dgn bird2 tu dear..hehehe.

9n0L4 said... [Reply]

sangat lah hensem. aritu pernah skali gi taman burung. best jugak. ;)

Chic Na said... [Reply]

emma, kat zoo xde burung eh? hikkk..

mama: hahaha.. agak la. nnti dah habis honeymoon mesti dh xdtg kejut cikna kan? hukkk.. esok dia dtg cikna gitau k. :)

Chic Na said... [Reply]

jaa: taman burung mana tu?

Yumida said... [Reply]

amboiii..siap ade kapel lg..pasangan romantis...cantikkan kaler bulu dia

lelamaisara said... [Reply]

cik na amik sendiri ea pic tu..tak pernah jumpe burung macam ni depan mata..heeee
kalau nampak pon kat zoo atau taman burung je...

rambut die tu yg mahal tu ek cik na..hehehe

~~oOpEt~~ said... [Reply]

ntah2 tu kembar dye akk.. abg dan adik.. smbil2 tu si abg ngorat akk.. si adik layan pokok je la :D

BeRRy MuMMie said... [Reply]

comey burung belatuk tue..
salam kenal feel free follow bck

Si Matatajam said... [Reply]

Ai cik na! Dah nak tukaq profession jadi cam Ian Wright plak ka...

jaakechik said... [Reply]

eh brung ni singgah umah chic na ek? hehe. comel jgk tu... jaa suka tgk kartun2 dia..hehe

jaakechik said... [Reply]

jaa keje hari ni, takleh nak bw sgt.. hehe... mlm ni lakk okeyy...

Romeo Laut said... [Reply]

Style rambut dia yang dahsyat. Ramai orang ikut, pacak tinggi-tinggi. Hahahahah.

Misya Mialen said... [Reply]

salam chic naaa;) apa kabar? sihat ke? hihi. wahwahwah. cantiknya burung tu. hahaha;) dia berminat cchic na agaknya.hahaha

khairolina said... [Reply]

teringat plak katun ni .. gelak dia paling siok kn chicna

zera eira said... [Reply]

hnsemm rupanya. hehe :)

cendol said... [Reply]

whoa! cendol pn tak penah tngok burung ni scare live.mate bertemu mate.haha.boleh tahan,hensemlah jugakk :p

|shuhadaothman|TM said... [Reply]

style aa rmbut si jantan tu chic na. hehe. merah lagi. amboi, pandai kapel jgk kan burung ni. haha :D

elyna mirsada said... [Reply]

cumel..hehe

~Sweet Honesty~ said... [Reply]

mmg stailo la jambul dia..hehehhe

Emma said... [Reply]

kat zoo ad burung, tp.. jarang fokus kt burung, fokus kat hewan laen.. kih3

Yana Libra said... [Reply]

wah...burung ni kat rumah chic na ke?? macam kat taman burung lak rasa..hehe~ :p

Rohani Hashim said... [Reply]

kalau hany pun jakun owhhh...bkn sng nk tgk belatuk ni

ABU said... [Reply]

Kalau.. Aku pasang perngkap tangkap burung tu hahahaha.. Uhh tak sampai hati.. Comel, selalu nampak kat sabah..bnyak..:)

CikMai said... [Reply]

perghhh mai tak pnah tgk real burung nie.suke tgk kartun dia je dulu..bunyi annoying gelak dia.ahahaha....

Chic Na said... [Reply]

pict 1st snap sndiri. susah ooo nak snap, xdok diam. yg pict 2nd tu curik google. hukkk..

first time tgk, itupun mak yg ckp ni woodpecker. ada la dh seminggu dia dok dtg lepak2 kat tingkap tu. asal kul 8 mesti sampai. cute kan? ;)

YaYaNsMuM a.k.a YM said... [Reply]

hamboiii...rambut!cacak baek jerkk...ekeke...comel la burung nieh..

dyabunga said... [Reply]

nk ikut pergi tmn burung..hihihi

dyabunga said... [Reply]

nk ikut pergi tmn burung..hihihi

dyabunga said... [Reply]

nk ikut pergi tmn burung..hihihi

Deqla manjew said... [Reply]

haha.. nk wat rmbt cam tu la boleh..hihihihi...

Deq's Qienz said... [Reply]

akak pon suke tgk cite karton dia,hahaa so clever,,hikhik

Miss BaNu said... [Reply]

fuyooo rambut merah tuh..mesti perasan hensem tuh hehehe..

N.Aima K said... [Reply]

saya suka jg masuk tmn burung kekeke

Dieyna said... [Reply]

group punk dpt idea drp burung ni lh

Chic Na said... [Reply]

haha.. pandai je kan kak dieyna wat spekulasi. tp mcm betul. heee.. ;)

Wanieys said... [Reply]

kehkeh woody woodpecker real ni selalu tgk katun jer

Mr.Clive said... [Reply]

comel laaaa!hehehehe

Masz Sidek said... [Reply]

kalau sy pun mesti jakun macam chic na jugak sbb excited heheheh... selalu tengok kartun woody woodpecker.... lepas tu tiru bunyi dia... ;p

.........cP~ said... [Reply]

Salam.

Mestilah akun. Burung datang kat tingkap tiap pagi. Lawa pulak tu.

Solehah Shamsuddin said... [Reply]

eh cantiknye burung ni.first time solehah tgk burung cmni

Masha Meisters said... [Reply]

nak ikot!
xpernah jumpe burung ni...huhu...
nak dye nyer paruh tu nak patuk cekelat cik na....haha

Encik H said... [Reply]

fuiyoo..rambut merah tu..hahaha..teringat dialog citer p. ramlee.."rambutmu hitam jambul di depan"..:P

Dayz J said... [Reply]

Dulu ada kartun woody woodpecker ni kan? Sama -sama dengan tanzania, tweety semua tu. Ke aku ja yang ingat ni?

Chic Na said... [Reply]

Dayz J: aah kalau yg lahir zaman 80an tu konfem la ingat citer2 kartun ni. memang best. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com