Friday, 22 June 2012

Zon Dinar & Dirham

Assalamualaikum

Malam ni ChicNa nak tukar lagu sbb Mama Arina suruh. Huhu.. Takde lah gurau je. Korang tgk jelah pict2 ni. Tapi sket je sbb tak berapa rajin nak snap. Let's picture tell the story. :)

Mama ajak pegi sini malam Ahad lepas. Ikut saja.

Perhiasan dinding dari errr..

Drawing ni macam comel, so snap. (bayang2 dua makhluk, abaikan)

Bike dari Iran. Murah je RM3900. Sape nak order kat kaunter.

Old skool. Baca betul2 brand tu 'Tondar' ok bukan Honda. Hikhik..

Dinar (gold) & dirham (silver). 

Yang menariknya, untuk urusan jual beli semua barang2 yg berharga RM15 ke atas di semua booth dalam ekspo ni mesti menggunakan dirham. Kaunter tukaran disediakan. Satu dirham equal to RM25.
So sangat best.

Dirham Belia - edisi khas. (tangan adik, abaikan)
Dirham wanita pun ada, refer pict bawah.

Dinar & dirham sebagai mahar perkahwinan. Nak.. (^_^)

Kalau nak tgk pict makanan sila singgah rumah Jaakechik. Kat sana memang sume pict makanan. Hihi.. Peace Jaa! 


43 comments:

Mr.Clive said... [Reply]

rm3.9k jerr untuk moto tu???perrghhhhh!!!

Chic Na said... [Reply]

ye clive. tp kualiti xtau la kan. :)

N.Aima K said... [Reply]

menariknya!!

Emma said... [Reply]

moto kaler oren!! lawaa.... ^___^ perhiasan dnding pn lawa.. hu3.. ehemm, dinar n dirham sbg mahar perkahwinan?? insyaallah :) hehe.. semoga bahagiaa selalu sis..

Cik Penguin_Solehah said... [Reply]

so sweet kalo dpt mahar perkahwinan mcm tu,hehe.. #tq 4 be my penguin.. citer penguin pun pengaruhi Solehah buat pilihan ni =)

Cik Penguin_Solehah said... [Reply]

so sweet kalo dpt mahar perkahwinan mcm tu,hehe.. #tq 4 be my penguin.. citer penguin pun pengaruhi Solehah buat pilihan ni =)

Yana Libra said... [Reply]

macam2 ada~~

Dieyna said... [Reply]

suka tgk pameran mcm ni. boleh tengok item jarang jumpa...

Masha Meisters said... [Reply]

eeh...bestnyer...suke sangat tengok benda2 yang kita jarang nak jumpa...
*suka collect money...hehe

CtAyue said... [Reply]

tak tahu pulak ada ekspo ni kt KB..tp ayu turun KB bila time hari gaji jer.. p shopping kat mydin atau tesco..hehe.. :) comel pulak tgk pic drawing tu.

~~oOpEt~~ said... [Reply]

murah la pula bike tu.. kwn pet beli moto ex5 pun 4.3k kt sarawak.. ni y dari iran lagi murah.. hebat2.. :D

Yumida said... [Reply]

terpegun tgk koleksi tu.jarang jumpe

are_lin@yu said... [Reply]

first time ayu tengok dinar2 sebelum ni dengar ja..hehe

jaakechik said... [Reply]

hahahhaa...kontra kita dua nia eh? jaa suka snap pic mkn jer... kih kih... tapi xper... kalo dua2 ckap psl mkn x best pulak kan?

btw, jaa dh klik sume churpchurp chic na kat ats tu...hehehehe

lelamaisara said... [Reply]

motor oren tu mcm best...heee

tak pernah tgok pameran mcm ni...
huuu...kecian kan...

LYAfrina said... [Reply]

mcm2..smua dr iran ye?

Nyue said... [Reply]

menarik jer apa yg ada kat situ...ehehhe

Chic Na said... [Reply]

emma: tq dik. :)

penguin: akak pun suka kartun pingu. hehe..

yana & dieyna: aah.. rare.. :)

masha: bolehla beli dinar & dirham ni. boleh simpan jgk tau. :)

ayue: dh abis la ekspo ni smlm ayu. cik na lmbt bgtau. kalo tak bleh dtg. :)

Chic Na said... [Reply]

pet: mmg murah pet. terkejut gak tgk harga tu. ;)

yumida: cik na pun jd jakun sekejap. huhu..

ayu: first time tgk live & pegang. :)

jaa: kann? br la ngam. huhu..
amboi sume dia klik. rajin no.. :)

lela: cik na dah pamerkan ni, tgk la ye. :)

lya: ada jgk dr negara2 Islam yg lain. :)

nyue: menarik of kos. hehe..

Deqla manjew said... [Reply]

3900?? wow! nk beli..nk beli...!!! :)

Chic Na said... [Reply]

moh kite beli deqla. :)

~Sweet Honesty~ said... [Reply]

1 dirham rm 25?? mahal gila duit Arab erkk.. tpi nice juga dirham wanita tu..

Cik Aini Lavender's said... [Reply]

apasal cikna x beli je?
wat hadiah tuk abah cikna..hehehe

Cik Nur said... [Reply]

sukelah dirham wanita tu..! boleh buat koleksi...kan..kan..kan..?

Cinta Misteri said... [Reply]

Tondar...huh baiklah..(bgtau hubby dia gelakn plak)

~RM400=1 Dinar (klau tk silap)

Chic Na, pi tanya kt ogenizer, tkmo mai jb ke?

Masz Sidek said... [Reply]

menarik... mesti ramai yg pergi ekspo tu... :)

Chic Na said... [Reply]

sweety: tu dirham kelantan punye. rsnya mmg mcm tu harga dia. :)

cik ai: tu la pasal. sygnya abah cikna bkn mat rempit tp mat drift. hihihi..

nur: boleh. nak guna pun boleh tp certain2 tempat jelah yg guna dinar ni utk transaksi. :)

CIM: memula cikna pun gelak tgk 'Tondar' tu. haha.. ekspo da abis la kak, xsempat nk p tanya. :)

mas: aah.. sesak gak la time cik na pegi tu. nak snap2 pun susah. :)

putryteya said... [Reply]

cam best je ekspo tuu ~
come drawingg !

Miss BaNu said... [Reply]

wahhh bestnyer...sukee...terutama bab dinar,dirham tuh..mana nk jmpa kt msia..

Masz Sidek said... [Reply]

~~> Cik Na... signature tu memang automatik ada bila publish... waktu kita buat entry memang tak de...

sy ada buat tuto dia... ingatkan nak publish hari ahad nanti... kalau cik Na... kejap lagi sy publish tuto tu yer... :)

khairolina said... [Reply]

chicna klu guna dirham semua leh kwin dah..kira ok dr guna duit rm kn?? hehe..

rasa pernah baca dulu.. tp klu silap ..abaikan lah.. hehe

Chic Na said... [Reply]

teya: aah, kalo tak silap bdk yg lukis tu. :)

miss banu: itula kan. dpt gak cikna rasa pengalaman guna dinar & dirham. :)

lina: kalo dirham semua mmg la boleh. tp 1/2 dinar ~RM400. tu ada 5 keping kat atas tu. sape nak bayor. huhu..

|shuhadaothman|TM said... [Reply]

bestnye kalau dpt dinar & dirham utk kawen. Err. kena bodek cmni. haha :)

cendol said... [Reply]

3900! knape murah beno?acewahh..hehe bkn Cendol ade duit pn tp 3900 tu murah untuk moto..baru tau ade jugak dirham versi perempuan..

Chic Na said... [Reply]

shu: sila bodek dr skarang. huhuhu..

cendol notty: belia ar satu utk rempit g skolah. hehe.. aah cantik kan gambar bunga lagi. :)

Tinta Lana said... [Reply]

Salam.

Err..slmt chic na suh baca betul2 nama motor tu..mula2 mmg ingt Honda. sekali..hamekk..tondar! heh3 ^_^

Wanieys said... [Reply]

wow mcm2 ada kat sana....menarik juga :)

dyabunga said... [Reply]

menariknya..mcm nk pergi je..tpi jauh lew..hihihi..

buatbest said... [Reply]

nk join..!!

Si Matatajam said... [Reply]

Mmg interesting la ekspo camni.. Kan best kl depa wa kat langkawi ni...

Chic Na said... [Reply]

kikiki.. jgn tertipu dgn 'Tondar' itu.

takde dah kat tmpt lain. kelantan je kot.

mari mari sape nak beli dinar. cikna tolong jual. :)

9n0L4 said... [Reply]

bestnyeeeeee. sgt comel lukisan tu. kiut miut. ;)

etuza said... [Reply]

motosikal tu cantik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com