Thursday, 7 June 2012

Cheese Sedap

Assalamualaikum

Kita buat cheezy wedges, korang jgn jeles (citer lama ni). Hikkk.. Letak cheese banyak2 lagi tau.

Oh yg sopan ni adik punya, ChicNa punya tak sempat snap. 

Sape suka cheese up dua jari. Yeah.. ChicNa suka sangat mkn cheese. Dua kali. :) Tak kisah la ape jenis makanan pun, asalkan ada cheese.

Paling suka bila Pizza Hut ada buat promosi extra cheese. Kalau pegi KFC mesti mintak extra cheese utk cheezy wedges. Lagi best kalau makan dgn org2 yg tak suka cheese. Mesti korang tau kan motif ChicNa. Hihi.. Hantu tak?

Salad pun kita taruk cheese + sos salad. Boleh?
Sos thousand island mmg tak pandang dah.

Serbuk cheese ni kita dapat dari member kita kak Dieyna. Kata nya rasa ala2 kfc. Ape lagi terus order & try buat. Memang mavelles & yg penting ada halal cert. Cara nak prepare pun sgt mudah. Cuma bancuh serbuk cheese dgn air panas.

Semua makanan boleh dip ngn cheese ni. ChicNa pernah try mkn dgn ayam goreng, biskut, fries, nugget, roti + sosej.
Jgn minum sudah. Erkk..

 Untuk lebih info check out je blog Kak Dieyna, Wardah Ilmu atau FB Best Shop. Kak Dieyna sedia mambantu. Hekhek..


Give it a try okayh, sooo G double O D!


p/s :  Kak Dieyna, cheese blum habis sbb family sume bkn hantu cheese. :)


40 comments:

Dieyna said... [Reply]

hehe promosi menarik, tang sampel tu untuk gsf fb yang berminat je hehe...

Si Matatajam said... [Reply]

Layan jgn tak layan...nyum2..

etuza said... [Reply]

wow! sedap nampak, hidangan sarapan pagi ke hari ni?

jaakechik said... [Reply]

wow sos jalapeno mmg best, jaa dah penah mkn

Cik Aini Lavender's said... [Reply]

wah..marveles la cikna..
owh hantu cheese la ni,ai x suka cheese cikna,rs mcm mn ntah..kalo kuar ngan cikna cnfirm hepi nih maklum lah bleh bantai cheese sengsorg kan.hahaha

Deqla manjew said... [Reply]

nyum2... sedapnye cik na....yg atas sekali tu dah mcm sarung telor je deqla tgk..haha

Miss BaNu said... [Reply]

hehehe saya suke gak..tpi xdela sampai hantu cheese hehe

Karukord Jagau's said... [Reply]

Udah mcm jalur bendera ha di letaknya hehehee

are_lin@yu said... [Reply]

cik na nak jugak lapar ni..hehe

Nyue said... [Reply]

nyum2x...sedap nya ad cheese tuu..fvrite kita..maik aihh..lapor den, dh ar xbreakfast pagi ni

Yumida said... [Reply]

sedapnyeeeeeeeeeeeeee! my peberet too

Yana Libra said... [Reply]

cam sedap sangat je~~~ huhu :p

sayanya sampel bila lah nak sampai ni~~

Wanieys said... [Reply]

sedapnyer cheezy wedges tu..hahha...xbley jd ni nk kena dpt sample cheese juga dr kak dayana hahha

putryteya said... [Reply]

alamakk , chesee pulak .dah la teya GILA dengan chessee !! ... :P sedap2

cendol said... [Reply]

sedapnye nampakk!!!!!!!!
dah lame cari org jual cheese mcm kfc ni..nak order jugakk la..x sabo!!

Masz Sidek said... [Reply]

sedapnye cheese tu... terliur tengok...

..cik hana.. said... [Reply]

alamak ,cik na! saja je nak buat perut hana yg tengah lapor ni berbuyik makin kuat....hikhik

Chic Na said... [Reply]

haha.. sorry ye kawan2. tak sengaja buat korg terliur. sesape yg dh dpt sample cheese dr kak dieyna tu leh la try. cik na da bg suggestion baek punye tu. :)

izan mama mia said... [Reply]

ish..ramai lak yg tayang makanan hr nie..tergugat iman tau....

ish..mmg suka novel...tambah lagi yg romantik gitu....sajalah nak praktikkan ngan hb...kehkeh...dulu sblm kawen berangan gak..

CtAyue said... [Reply]

waaaa...... jeles betul tgk. terliur sudah.

Deq's Qienz said... [Reply]

wahhh sedpanya...

salam kenal ya :)

Amalina Ulya said... [Reply]

teringat kawan ulya masa kat matrik dulu , chesse dia mkan begitu saja .

dia hntu cheese jugak , macam chic na . kui3~

Encik H said... [Reply]

(*_*)v dua kali Chic Na..dua kali..

(up dua jari sebab suka cheese)

Masha Meisters said... [Reply]

pehhhhhhh! untuk pengetahuan tuan2 dan puan2 masha pun geng la gan chic na...tamak cheeeeeese! hhehe

9n0L4 said... [Reply]

huhu. kalau si dia tgk ni konfem suh buat ni. mcm tgk coklat chic na aritu. fevret die ni. :)

A said... [Reply]

alamak . sedap nya . terliur pulak . keke. :D

dyabunga said... [Reply]

kalau tak habis meh sini dya tolong habis kan cheese tu..hihihhi

Cinta Misteri said... [Reply]

keju...coklat...itulah Chic Na. CiM suka jugak, len kali kalau nak buat lagi rojer2 lah yea...hehehehe (mcm dekat jer nak menyelit)

*Chic Na, harap dpt doakan Ikhwan, especially mlm nie :(

Chic Na said... [Reply]

huhu.. ramai rupanya hantu cheese. meh korang, five! :)

encik H : haha.. comel. (*_*)V. gini eh? :)

CIM : tambah lagi satu, kek. hihi.. :)

Solehah Shamsuddin said... [Reply]

nak cheese jgk.npe ramai update sal cheese je ni ye?solehah dh jd kempunan ni :(

Sayidah Nafisah Ruslan said... [Reply]

saya pun gila cheese.. lagi yang cheezy wedges tu :)

Ruzzezanie said... [Reply]

cheese??? ok, dah terliur pepagi.. grrrr! dah r diet, tuan blog ni buat den terliur plak. :(

UniMeOw said... [Reply]

nak jugakkkkk~~!!!

wan nurul hezrina said... [Reply]

tulah pasai nengok sedap terus order ngan kak yana..nurul dah beli 2 lagi sbb mmg nurul hantu ngan cheese..tapikan tak sempat nak amek kat opis sbb skang cikenpoxkan takleh kuar umah n kena pantang makan..pasnie harusss balunn puas2.beli sosej,buat wedges..terbaikk..nampak mmg sedap.nyam nyam

lelamaisara said... [Reply]

Hui....tetinggal bace n3 ni la cik na..sowi ek....

Pssss...cikna ada ag ke idak tu...nakkkkk...heee....

N.Aima K said... [Reply]

saya pun suka cheeeseeee nyummeh

Arina Shamsul said... [Reply]

dah try juga chess kak dayana..sedappppppp!! nanti nak oder..ngeeee

9n0L4 said... [Reply]

boleh jadi geng la peminat cheese ni. hee.

seribupilihan said... [Reply]

tak sangka chic na dgn saya ada banyak persamaan..saya pon suka makan cheese..tak kira apa jenis makanan yg penting ada cheese semua saya telan..klu cheezy wedges memang minta lebih cheese dia tu..kadang2 gi KFC semata2 nak beli cheezy wedges je..hehe..:-)

tapi saya selalu alert..cheese boleh buat badan naik ya..hati2..:-)

QasehnyaRania said... [Reply]

ala sedapnya. cikna buat apa tu ptg2 ni :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com