Wednesday, 24 October 2012

Mereka I

Assalamualaikum

Lelaki idaman saya Y
Emma sila jangan jeles k. Haha..

Sepanjang hidup, mesti kita pernah jumpa macam2 jenis orang kan. Masing2 ada perangai & kisah tersendiri. ChicNa just nak share kisah benar 4 lelaki, antara yg ChicNa kenal rapat. They might be my bestfren, colleague, schoolmate, kazen @ BF kawan2. Huhu.. 
Korang dialu2kan untuk memberi pendapat. Sila sila.. J

Kisah I : Lelaki Idaman 
Lelaki ni ada pakej lengkap yg sesuai utk dijadikan suami. Hensem, bijak, cukup didikan agama, keja bagus, gaji besar, anak yg bertanggungjawab & suka kucing. Hehe.. Cuma yg agak tak best, dia sangat suka bersosial even hanya bersosial ngn kawan2 lelaki. One fine day, dia terjatuh cinta dgn sorang gadis yg sangat baik. So dia berjanji utk berubah demi gadis tu. Hubungan diorang berjalan lancar. Tak lama lepas tu dia kembali berclubbing atas alasan work pressure. Dah langgar janji ok! Si gadis dapat tau, so tanpa berfikir panjang  dia telah memutuskan hubungan mereka on the dot. Lelaki ni terima je walaupun agak sedih. Tapi lepas beberapa jam, gadis tu menyesal sbb buat keputusan terburu2. Dia meminta maaf & merayu2 dgn lelaki tu utk sambung balik hubungan mereka, tapi langsung lelaki tu tak layan. Errr kejammm.

# Salah sape sebenarnya? Susah ke nak memaafkan atau dia memang
  high-ego kah atau rasa tercabar bila kena dump dengan perempuan? 

Kisah II : Lelaki Kasanova
Lelaki ni sebenarnya sangat suka melayan makhluk bernama perempuan. Maybe sebab dia terlalu peramah? Agaknya. Huhu.. Actually dia dah pun ada 2 orang GFs. GF betul2 & GF gelap. Sehingga dia dah kawen pun (dgn GF betul), dia still lagi menyimpan GF gelapnya tu. Alasannya tak happy dengan marriage, plus katanya GF gelap dia lebih memahami & manja, tak singa macam wife dia. Erkk.. So dalam diam2 diorg berhubung & berdating sampai la lelaki ni dah ada baby pun dgn wife dia. Tetiba, lelaki tu dapat tau yg GF gelap dia ada BF lain selain dia. Dengan frustnya dia terus tinggalkan GF gelap dia. GF tu juga telah dituduh curang. Haha.. Hubungan diorang terputus kat situ je after 5 tahun berkawan. Lama kot.

# Tak sangka sangat lelaki tu akan frust sampai camtu sekali. Lain la
   kalau dia masih single. Ni dah ada wife & baby ok. Tak faham.


Ahhh penat la nak citer panjang2.
Lagi 2 kisah sambung next time yek. J

continued..

38 comments:

aku HaniAsyira said... [Reply]

dua2 kes yang tak patut..

kes 1:: mang lelaki tu tak sesuai lah untuk perempuan tu sebab ego tinggi sgt.. maybe ada lagi yg terbaik untuk lelaki tu and perempuan tu deserves bettet kot..

kes 2:: nak touching lelebih pulak kan.. walaupun kekasih gelap still kekasih kan.. sebab tu tercabar "gf" dia curang.. mestilah dia je yg boleh buat mcm tuh.. and that girl mesti taw hubungan dia tak terjamin pun lelaki tu kan,,

ok, next story.. hee~~

Encik H said... [Reply]

warghhhh!!!! tidakkkkk!!!!

*away baca entry*

Encik H said... [Reply]

errr..nak komen ni..hahaha

1. normally lelaki memang punya ego yg tinggi..cukup tinggi..by right, memang lelaki tu yg salah..kot..hahaha..jangan senang2 nak berjanji kalau tak boleh nak tepati..plus kalau dia betul sayang kat perempuan tu, H rasa dia takkan sampai hati nak biarkan perempuan tu merayu2..tapi, itu la..ego lelaki tinggi..mungkin cara tu akan buat dia rasa lebih dihargai..and rasa dia 'someone' dalam life perempuan tu..

2. heh..normal..rasanya hampir semua lelaki, kalau ada peluang, akan pasang lebih daripada satu..cuma dalam kes ni, dia xleh salahkan GF gelap dia (gelap sgt ke?) curang..sebab dia sendiri pun curang..hahaha..fair and square..:D

erry edz said... [Reply]

hi. nice blog. do follow mine ;))

..cik hana.. said... [Reply]

lelaki sukar dimengerti...hana pun x tahu nak describe diorang ni macam mana cik na...hehehe

Chic Na said... [Reply]

@aku HaniAsyira
yup. at the end lelaki pertama tu dah jumpa & kawen ngn perempuan yg sesuai ngn dia.. and kekasih gelap tu mmg la tak serius pun dgn lelaki tu sbb dia tau itu suami org, cuma yg lelaki tu over feeling. haha..

tunggu... :)

@Encik H
biasa la mula2 bercinta, janji indah2 belaka. tp lelaki tu mmg ada kisah hitam dlm hidup dia, maybe tu buatkan dia jd mcm tu. kesian ok girl tu. :)

amboii.. mcm ada cita2 nak pasang dua je. huhu.. ha, adil la kan? ntah pape lelaki tu. (takdela gelap sgt sbb dia pakai fair & lovely k. haha..)

@..cik hana..
betul2.. unpredictable. :)

Miss BaNu said... [Reply]

yg pertama tuh maybe sebab ego sgt la tu sbb kalau dia syg betul2 mesti die boleh maafkn prmpuan tuh kn..
yg kedua tuh lelaki tuh mmg tamak..dia menduakan isterinya skrg kekasih gelap die menduakannya balik so padan la dgn muka die kan hehe

Deqla manjew said... [Reply]

yg pertama tu lom layak jadi lelaki idaman kot..dun like lelaki egois.. pegi mampuis la..hikhik..yg ke2 tu, hurm.. lagi la takleh pakai..yg si lelaki dan gf sama 2x5!! pdn la muke si gf curang..kalo si bini pun curang jugak lg la pdn muka..bole jadi gila kot. haha

Encik H said... [Reply]

H cita2 nak pasang 3 jer..4 banyak sangat la..zzzz

Karukord Jagau's said... [Reply]

aiseyman....mcm mana mau kumen ni...tp yg satu tu ego tu. Kalau dia tak ensem mesti dia terima balik tu hehehee

are_lin@yu said... [Reply]

dua2 cita ni xsuka..hihi..mtk2 dijauhi la kan..kita kna brbh jd baik klu nk llki baik..hihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

xsuka nau lelaki ego2 ni hihihi....senang mcm ni la lelaki yg baik untuk perempuan yg baik dan perempuan yg baik utk lelaki yg baik yer kan chic na eheeeee

Mrs Velentine said... [Reply]

NYAMPAH DGN 2 JENIS LELAKI NI

lelamaisara said... [Reply]

hm....lelaki ade mcm2 perangai...huhuuu....baru semangat nak bace kisah lain tu tapi bersambung la plak...;)

Deq's Qienz said... [Reply]

;) Senyum tak tau nak cakap apa..hihii

CikNana said... [Reply]

hehe..dua2 lelaki nie,no komen la aieshh..

ieedaz @ mama_isha said... [Reply]

amboi chic na..citer psl lelaki nmpk hehe..;p

izan mama mia said... [Reply]

lelaki ???..mmg sukar dimengertikan. mujur dah kawen..hihihi..

Jna marcello said... [Reply]

aduhh 2-2 kes ni parah sbnrnye buat confused yg mana ..klau na pilih 1st situation..kot..na lagi suka laki jahat lain dari jahat perempuan..tatw laa knapa..even bnyk perempuan hendakkan laki yg baik..tp na suka laki nakal..tp bukn dgn perempuan lain huhuhu ;D

Deqla manjew said... [Reply]

dear, alamat umah ada x dlm doc page GSF FB? x pun sms alamat yer kat no. deqla.. :)

Emma said... [Reply]

grrr... nape pic suami sy ad kat cni! oh lupe, kite share.. haha..

laki yg ke2 tu sgt kurg ajar la,dh ad ank pn masih ad affair ngn pmpuan laen -_- mdh2an kta jauh la dr bnd2 cmni.. yg fes tu, myb laki tu tercabar kot, plus ego yg mnggunung~~ pmpuan tu pn satu, wat kptsn terburu2... kn dh knaa.. hoho

Cik Nur said... [Reply]

Ermm.. susah nak komen ni.. :)

lelaki yg pertama tu, ego tggi ni susah juga, kalau betul2 sayang, nape tak terima je wanita tu balik kan.. sedangkan dia tahu, wanita tu mampu mgubahnya..

dan lelaki kedua tu pulak, dia mmg xpatut tuduh wanita tu curang.. padahal dia xsedo diri ke yg dia yg curang sebenarnya..

Nur Atiqah Mohd Zaki said... [Reply]

byk jugak eyqa jumpe kes camni..
tp paling x boleh blah, kes 2 too.
dyer un curang, mmg elok lah gf gelap dyer curang. baru laki too taw prasaan isteri dyer..

Cik Aini said... [Reply]

haish..
dua2 problem nih..dua2 xleh pakai.hahaha

yg no 1 tu...kalo dia ada didikan agama dia xkan ke tmp mcm tu,byk lg tmp yg dia bleh bersosial ngan kwn2 even lelaki kan,dah tahu tmp mcm tu akan merosakkan wpun hnya skadar nk ilangkan stress..rsnya mgkin ego dia class gaban kot smp xmo memaafkan,xkan lah xde rs syg smp xleh nk memaafkan.baru je bape jam bkn bape taun kot.mesti dlm hati dia "lantak hg lah,td tegedik2 nk putus ngan aku skang teketaq2 nk sambung blk"

ok..no 2
ermm
ni lagi teruk.alasan yg mmg diguna pakai kaum lelaki nih .x hepi dgn marriage!jgn lah kot kita jd GF gelap tu..bahaya oo kalo dh mlibatkan hati & perasaan ms tu kita dh x pikir wife dia.kita pikir dia syg kita,then smp sggup kongsi kasih.haish kalo dah dkt wife dia pun dia bleh wat,apalagi kat kita kan..

wahh cikna...pnjg x hengat kan.hahaha

psst!..thanks ye ice blended tu sedappp cuma mocha tu kurang..next time jgn kudukutt mocha tau,kasi lebih ckit.hahahaha

Cikgu Ma said... [Reply]

lelaki ego..kurang gemar..abah salah seorang yg punya ego tinggi...ego dari sudut penerimaan pendapat...susah benar nak consider..huhu..but i respect my abah becoz he is my abah ^^

Si Matatajam said... [Reply]

Ego lelaki n mmg tinggi la dear..jgn sekali-kali kita cabaq depa... Tapi Ada gak lelaki yg tak macam tu...tp susah nak cari... Kalau dpt grab kuat2 Dan jgn lepaskan tau...

fandyz said... [Reply]

Salam, macam2 lah..

Okay untuk yg 1st kira yang mintak putusla salah..apsal senang2 nak putus sambung balik ingat ni tali pancing ape..

dan yang kedua tu.. no komen haha

ok sambung cite pompuan plak ek!

-meeSUPERGIRL- said... [Reply]

lelaki keparat takde? haha

kinara kinatara said... [Reply]

hurm..lelaki oh lelaki..macam2 lah diorang nyh..x bahagia xp ada anak ape 2?

Cinta Misteri said... [Reply]

Sambung plak...

Dulu lelaki idaman CiM adalah....hurm biarla rahsia. Tp dia tklah clubing, tkla hensem gilak sgt spt yg d gambarkn, cukupla membahagiakn.

Kasanova mmg tkyg citer byk2la. Buat abis credit limit je. Mmg besepah kasanova ni kot. Minta d jauhkn la yeaa bedepan dgn makhluk yg 1 ni.

aisya said... [Reply]

erk.. tak reti nak komen! huhu.. lgpun sape la kite ni nak nilai org.. diri kite sendiri pun belum tentu betul.. kalau sekadar bg pendapat boleh la, cuma terpulang pada tuan punya badan untuk menilai pendapat kite tu.. huhuhu

Chic Na said... [Reply]

apepun yg diorang dah buat tapi at the end masing2 dah bahagia dgn family masing2. cuma benda ni macam sebab je kot utk menunjukkan yg diorang ni bukan ditakdirkan utk bersama. :)

dya bunga said... [Reply]

kes 1 - mmg patut laki tu ditinggalkan..dia ingt clubbing blh hilgkan pressure dia ke? tpi pmpuan tu jgn lah cari laki tu balik..

kes 2 : padan muka..dah ada bini pun gatal nk ada gf..pastu nk salahkan org lain.. padahal salah diri sendir..

TiranaAduka said... [Reply]

e-mail saya.

tiranaaduka@gmail.com

9n0L4 said... [Reply]

terlalu byk manusia yang pelek di akhir zaman ni. haih.

BlueiceButterfly said... [Reply]

fuhh bermasalah betul..takut la baca.macam2 perangai :(

wan nurul hezrina said... [Reply]

nurul tak suka lelaki egois juga tak suka lelaki dayus n lembik..so 2,2 bukan ciri lelaki yang bleh memimpin isteri ke jalan yang benar..

yang paling penting dia menenangkan bila kita tengah berserabut..bila bercakap dgn dia hati kita tenang,boleh bawak berbincang,give n take dan bila kita dekat dengan dia kita selamat dan dia membahagiakan..bukan kusut jer n tekanan bila ada sama2..huhu..

yang kaki kasanova nie kes tak jujur lagiiii nurul mencik..tak suka..Allah takkan suka ngan org yang menipu.walaupun pahit dia kena jujur n beterus terang..hubungan dengan penipuan takkan bertahan lama..tak berkat!huhu

Miza Yusof said... [Reply]

antara kedua-dua lelaki nih, erm no komen :) senyum sahaja yang dapat diberikan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com