Saturday, 13 October 2012

Shopping

Assalamualaikum

Sape suka shopping? *sendiri angkat tangan. Huhu.. 

Shopping lebih kepada untuk terapi diri sebenarnya. Boleh hilangkan stress gak sebab kita akan rasa happy bila kita dapat beli sesuatu yang dapat menggembirakan diri.

Tapi kadang2 shopping boleh mendatangkan stress jugak.
Nak tau kenapa?

Kan???


# Berkenan sangat sangat sangat kat satu baju tu tapi takde saiz. L

62 comments:

Encik H said... [Reply]

3rd!!

Encik H said... [Reply]

haaa..selalu sangat yg kes xde saiz tu..aritu sebelum raya nak beli kasut..model yang H nak, ada saiz 7 jer..xde saiz 8..terpaksa amik model yg lain (xbrpa lawa) sebab model yg tu ada saiz 8..

semalam beli baju..mulanya nak beli 3 helai..tapi baju yg ketiga tu cuma ada saiz S dengan L..terlalau kecik dan terlalu besar..baju cantik pulak tu..grrrrrrr

izan mama mia said... [Reply]

suka window shoping dulu baru shoping betol2..hihih..sekarang sejak dah kembali ke bentuk asal...dah senang nak cari saiz...hihiih

Cikgu Ma said... [Reply]

weee...btol sangat..kdg2 jumpa baju/ kasut yg dicintai (wahhh, cinta) tp tak der saiz...

tak pun bekenan harga corak x lawa...ish...ish...

tp lagi stress kalo nak sangat bnda tu, poket kosong...heheh

Cinta Misteri said... [Reply]

CiM pun angkat tangan tinggi2 sambil pakai tumit tinggi... hehehe... giler pompuan tak suka shopping, yerlah kan memang kengkadang tu stress bila gi shoping, bila....
1. takda saper nak teman
2. takde yg bekenan sampai abis pusing 1 komplex
3. bila ada yg bekenan takde size
4. bila ada yg bekenan tak der kaler yg sndiri nak
5. bila harga nye mahal giler yaaa ametttt....

tapi CiM tetap suka shopping. skang dah ada online shopping, lagi best :)

baby comel said... [Reply]

hahaha, selalu sgt jadi. tengok patung pakai kemain cantik. tu saiz paling kecik dh tu yg patung pakai. tp elok beli je xsuit pulak.. at last kecewa. susah jgk jd org yg kecik2 ni =)

Cik Nur said... [Reply]

haaaa...tahu xpe...mcm nur hari tu la..sume kasut saiz beso2... xde saiz nur..huhuhu...

kuciwa..!

Si Matatajam said... [Reply]

M pun sama..selalu ja berkenan sesuatu tapi tak dak saiz yg kita nak..hu hu..tension.l

Arina Shamsul said... [Reply]

Hehehe..betul tu dear..saya paling tdk suka long line tu.hehehe

~~oOpEt~~ said... [Reply]

lama xp shopping.. tp bab xda saiz tu dh slalu terasa :D haha

nina said... [Reply]

yeeaayyyy...nina pon..nina..pon...nampak x ni..nina angkat tangan...tinggi wwooooo..hahaha..

bila dpat shoping brang yg kita nak...
itu adalah 1kepuasan..hihii

aku HaniAsyira said... [Reply]

yang size selalu lah.. sy ni suka window shopping je.. heee~~ ni mesti cikna baru lepas shopping kan n xdpt brg diidam

SaddLone said... [Reply]

shopping terapi? rasanya lebih kejam bunyinya..haha

kinara kinatara said... [Reply]

stuju..banyak sangat masalahnya..

kina penah ade baju yang kina berkenan..pastu kina main pusing2 dulu..survay harga..pastu pegi balik kedai 2 baju 2 dah xdek...:)
sedih sungguh:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

i loikeeee shopping heeeee

~didiey~ said... [Reply]

aah...setuju sgt2..kdg2 mmg stress akibat shopping

khairolina said... [Reply]

hahahha besa la kak... semua org pun ska soping jgk.. tp kdg nak soping perlu byk duit kn???

aq suka soping.. kadang sebelum sping tu aq kira bajet dlu.. kadang 100 cukup la beli baju and sluar... ada baki2 sikit beli tudung,

tp semenjak ni, aq jrg dah nak soping.. sebab xkeja.. duit pon xmsyukk haha

Yana Libra said... [Reply]

shopping mmg best, yg tak bestnye duit pun mengalir laju pergi dari poket ni..huhu~~~

Cik Kay Jue said... [Reply]

betul3.. sgt.. tak semestinya dalam seronok2 shopping tak stress..

Emma said... [Reply]

smalam sy g shoping, nak beli baju tuk ayah, dh jmp dh yg lawa.. tp xd saiz.. grrrr... pastu, jmpa tshirt pink, lawaa.. nak beli tuk dri sndri.. tapi x de saiz jgak... grrrrr... trpksa la beli tuk kwn, bg hadiah bfday.. so, kurang stress skit, atleast baju tu kwn akn pkai.. hehee..

jaakechik said... [Reply]

betul tu chic na...mcm jaa ni laa... tgk baju yg lain sumenya saiz L, XL, jaa ni pulok sain XS, saiz 34... haiyaa...acaner tuu? sakit betul rasa hati.... pastu bila dah jumpa yg berkenan dihati, mahal terlajok pulok..ekekeke...

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said... [Reply]

btol2, nak yg xda saiz, n kaler yg kite nak..hampeh tol

are_lin@yu said... [Reply]

suka!tapi masalahnya selau mahal utk dimiliki..kih kih kih

dya bunga said... [Reply]

kalau yg mcm tu mmg stress.ahaha..tp slalu streess..berkenan dgn bju tu tpi abis stok xde saiz.haha..

CikNana said... [Reply]

haha..sgt selalu kena mcm tu..x size..hehe

Deqla manjew said... [Reply]

suka2.. tp biasanya kalo soping lebih suka ngan kwn2 n kakak kot..hihi..kalo ngan lelaki ni agk ssh la..nk cpt je..tau2 je la pompuan ni kalo dah pilih rambang mata..haha...

Momo said... [Reply]

akuu kalu bab kasut memang seksa..susah nak carik saiz kasut giant macam aku..cett..

inche hlovate said... [Reply]

stress bila balik tgok purse argghh duit dah habis

Nyue said... [Reply]

nyue mmg gila shopping/window shopping..jom nty nyue balik klante, kita p window shopping kat KB Mall sama2.hehehe

Miss BaNu said... [Reply]

hehehe sy suka shopping buku and DVD hehehe

Mrs Velentine said... [Reply]

biasa shooping brg umah jer..hahaha

ieedaz @ mama_isha said... [Reply]

mama isha suke shopping tp xsuke kena q panjang time nk byr..haha...

wan nurul hezrina said... [Reply]

memang sukalah shoppingnie tapi la nie nak shopping ngan anak2 aduhai takleh lama=)nnt anak2 buat hal

aisya said... [Reply]

satu lagi! cepat je duit habis.. uwaaaaa...

9n0L4 said... [Reply]

hihi. selalu jugak berkenan tapi takde saiz. tgk patung pakai cantik, bile sendiri pakai rase mcm tak cantik pulak. :)

Jna marcello said... [Reply]

hahha kiut nyeeee entry ni!! tp mmg btul pongg klau ada saiz smua ygg TOO EXPENSIVE !! klau yg murah lak smua nya da xde saiz !! STRESS~

Chic Na said... [Reply]

sedia tau xdapat barang yg kita nak. dah la cik na jenis yg fussy kalau nak membeli tu. hukhuk..

shuhadaothman said... [Reply]

"looks good on model, but not on u" - slalu sgt yg ni. haha. tgok org pkai lawa je. tpi ble sndri pakai, waduuuh! hewhew :D

C'Jai said... [Reply]

suka shopping on9..kat lur suka window shopping..ngeeee..

Khairun Solehah said... [Reply]

sangat setuju.. eh,dah lama tak shopping.. lpz pmr ni,nak shoping lah..haha =p

Fatimah AK said... [Reply]

Sokong ! geram jugak lagi2 bile saiz takde. sayu jee meninggalkan kedai :( ihiks!

Fatimah AK said... [Reply]

Sokong ! geram jugak lagi2 bile saiz takde. sayu jee meninggalkan kedai :( ihiks!

Nadia Elena said... [Reply]

alololo cian nye dia..
buat baju sendiri pun boleh..
bila la agaknya dapat shopping dengan cik na.. hehehehe... ^_^

lelamaisara said... [Reply]

saya saya...suke shoping.....jom cik na shoping....

Deq's Qienz said... [Reply]

i love shoping too, tapi time ader duet lorrr..

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

chic na jom p shopping kihkihkih

dya bunga said... [Reply]

chicna punya chit chat zone punxblh gne..jom lh curang..haha

TiranaAduka said... [Reply]

salam chik na.

Tirana aduka beli ikut keperluan..sapa dalam dunia ni tak suka shoopin?

Tirana aduka amalkan sikap berhemah semasa berbelanja kerana TA pernah susah di suatu masa dahulu..

fieda said... [Reply]

wah....??mmg syok..

cikeyrah said... [Reply]

betul2 . . kdang2 stress jek bila tak de size >,<

Masz Sidek said... [Reply]

shopping problem tu memang betul... selalu alami...

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

singgah lg ni nk ajak chic na g shopping wakakaka :P

Nyue said... [Reply]

nyue follow twitter cik nur..

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

hai chic na singgah lagi

Shasha Yacob said... [Reply]

bab shopping ni gua terer. cewaaa. tapi kes mahai dengan saiz tu yang mendatangkan kemarahan kan.

Cendol said... [Reply]

aah betul laaa..ini selalu terjadiii!!oh! takde size tu yg plg annoying.haha

UniMeOw said... [Reply]

uni stuju part too xpensive..eheh

Che Rosliza Che mat said... [Reply]

shopping jangan tak shopping kikiki

Cik Aini said... [Reply]

hehehe
beli ikut keperluan hokayy bkn ikut kehendak tau..
ececece sediri pesan tu diri sdiri tu sbnrnya cikna..nm pun pompuan kan..pompuan mn dpt dipisahkan dr sooppinggg kennn :)

9n0L4 said... [Reply]

hehe. same lah kite. fussy sgt nak memilih brg. ;)

Chic Na said... [Reply]

@Cik Aini
cikna mmg konfius antara keperluan ngan kehendak. rasanya semua keperluan. haha.. melampau kan.

seribupilihan said... [Reply]

shopping memang best..bagi perempuan la..tapi saya pon ad situasi yg x suka bila shopping..time nak bayar punya la lama nak tunggu..satu lagi cari kasut yg sesuai coz saya memang cerewet dlm bab memilih kasut nie..saya lebih pentingkan keselesaan dlm memakai nya..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com