Friday, 12 October 2012

Hitam Tapi Sedap

Assalamualaikum

Apakah yg hitam itu? Hihi..

Rempah masak hitam

Rempah ChicNa order dari Mama Mia. Terliur tengok mama dok tayang2. Hihi.. Boleh guna utk masak ayam atau daging. Simple je pun. Haha.. Eksyen. Sebelum masak tu terkial2 gak sebenarnya sebab confuse dgn bahan2 yg ditulis. Terus sms Mama Mia mintak S.O.S.

Pesan Mama Mia 'Masak ikut citarasa sendiri. Seimbangkan rasa manis, masin & pedas'. Ingat tu pesan chef. TQ! J

Apalagi ChicNa pun terus campak2 jela bahan2 yg patut. Terhasil lah Daging Masak Hitam. Bau pun dah menggoda perut ok.

 Err pict dalam kuali je. Takdela hitam sangat kan. Just nice. Kering sebab ChicNa letak minyak sket je takut puan misi komplen. Huhu..

Makan dengan nasi panas memang maveles.
Mertua lalu depan pun tak sedar. *utk yg dah kawen. ;)

Family ChicNa suka. So sesapa yg dah terliur tu cepat2 order sebelum korang kempunan. Selagi stok masih ada. Stok banyak kan mama. Hehe.. Komen je kat blog beliau, MiaDuniaku atau klik SINI. Boleh masak raya haji nanti, makan dengan nasi impit. Perhhh..

Sekian.

# Ada lagi sepaket nak try masak ayam lak. J

52 comments:

-meeSUPERGIRL- said... [Reply]

dah lame mee tak mamam daging .. huk. law mam kang aket paleee

Encik H said... [Reply]

ada perkhidmatan delivery ke? nak order ni..-_-"

p/s: lapar tengok lauk...

Chic Na said... [Reply]

@-meeSUPERGIRL-
yeke.. sebab ape eh?

@Encik H
H order la rempah pastu masak sendiri. H kan terer masak. ^^

Encik H said... [Reply]

takleh makan daging, sakit kepala? darah tinggi ke?

Chic Na said... [Reply]

@Encik H
ishh dia muda lg, takkan kot. alergik? err ada ke alergik daging? huhu..

Cikgu Ma said... [Reply]

ada gak tanya kak izan nak order dgn dia...tp blum order sebab tak der bajet..hehe..kesian kan...2.50 jer pun...tapi dh nama penganggur, semua abah nak tanggung...malu nak mintak duit dgn abah ^_^

CikNana said... [Reply]

wah..nyaman juak eh..he

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

nmpk sedap.. *telanairliur*

Masz Sidek said... [Reply]

sedapnye.... lapar perut ni..

aReLaN said... [Reply]

memang sedap sampai berkeroncong perut yang kelaparan ni bila tengok.perghhh

BERT said... [Reply]

mak ai terliur tengoknya... nyum2

TiranaAduka said... [Reply]

salam chic Na
Tak itam sgt la...

Pekabr di pg jumaat ini?

jaakechik said... [Reply]

boleh cuba beli gak ni...mcm sedap aje...

Chic Na said... [Reply]

@Cikgu Ma
nanti dah keja boleh beli. jgn sedih tau. :)

@CikNana
nyaman sungguh. hehe..

@nanieybarnieylurviey
@Masz Sidek
@aReLaN
@BERT
sorry buat korang terliur. hehe..

@TiranaAduka
aah kan. baik2 je. :)

@jaakechik
nanti cik na nak order lg, meh join skali k.

CtAyue said... [Reply]

wah nampak sedap tu..makan dgn nasi panas2 mmg tak terkata apa dah..

aisya said... [Reply]

alahai cikna, dah la perut tgh lapar ni. huhu

Emma said... [Reply]

kalau la tangan bleh cpai makanan dlm skrin laptop ni.. *___* laparnyee...

cikeyrah said... [Reply]

sedapnye daging tue . .tapi qira x makan daging..hehhe

izan mama mia said... [Reply]

tuan dia nak mai cek...

nampak kering eks..tak berminyak..okeylah ikut citaarasa sendiri ..baguslah kalau suka..nnt boleh order lagi..hihih

Nyue said... [Reply]

daging..nyeu suka....hurmm..nyam2...nmpk cam sedapp jeeee.....pos sini ckit cikna...heheheh

are_lin@yu said... [Reply]

terliur ayu tgk..hihi

Deqla manjew said... [Reply]

hitam2 pun menyelerakan je nmpk..aduii... hari ni aje dah ramai buat deqla terliur la..byk betol entri pasal mkn2 ni...huhuhu

dya bunga said... [Reply]

chic na ni sje je nk buat dya lapar kan?

CintaZulaikha said... [Reply]

nampak pon cam menyelerakan tu.

Cik Aini said... [Reply]

sedap!
ai order jugak tau..tp cnfirm masa mkn tu mak mentua x lalu sbb xtahu lg mak mertua kat negeri mana.hahaha

psst!lapar coklat cikna lah.kuikuikui

9n0L4 said... [Reply]

sedapnyeeeeee. mama mia ade bagi satu pek tu sbb teka bape kali mia tukar baju tu jaa jwb betul. hehe. nnt nak try jugak lah. :)

Che Rosliza Che mat said... [Reply]

terliur wei!!! kikiki

Chic Na said... [Reply]

@izan mama mia
ya chef! haha.. kering sebab
1- bawang cikna mayang je xblend
2- mmg minyak sikit je kalau tak mak komplen.

huhu.. memang mak suruh order lg tuk raya haji. tungguuu..

Miss BaNu said... [Reply]

SEDAPNYER...nyum2

siti naqiah said... [Reply]

nyum2, looks great! hehe XD

Karukord Jagau's said... [Reply]

sedapnya....nk rasa cikit :)

aku HaniAsyira said... [Reply]

wahhhhhhhhhhhhhhhhh.... rasa mcm baru tgk entri yg citer pasal ni.. ni mesti licin tak tgk org belakang cik na makan kan.. tp cam kerig kan daging tuh..

Budu Masin said... [Reply]

sedapnyoooo..
sy boleh la blaja sb esok dah start jadi sura rumah sementara dipanggil kerja ni...

kinara kinatara said... [Reply]

wah menyelerakan:)


sedap2..

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

huh xboleh jd ni nampak sedap betol..nk order juga la dkt mama mia eheeeee

~didiey~ said... [Reply]

wah!!!cm menarik je...

*header chic na bertukar ke??npe didiey rasa header sebelum nie laen ek???

Si Matatajam said... [Reply]

Mmg nak kena order cepat la kl camni hi hi..

shar90 said... [Reply]

nk skit,, lapar nih... hee

trah zain said... [Reply]

lapar la plk bla tgk..hehe

Jna marcello said... [Reply]

okay bila sy bole rasa =)

lelamaisara said... [Reply]

alamak terliur gak tgok ni cik na...

Yana Libra said... [Reply]

wah..nampak cam sedap lak..hari tu tgk biase je..huhu~

dhiashahida said... [Reply]

xsedar mentua lalu..;)
sedap sguh la ni..tgk pun memikat hati da..:)

Cik Nur said... [Reply]

wiitt..wittt..!
mata yg melihatpun tergoda gak ni.. :)

nampak sedaplah ciknaa.. :)

wan nurul hezrina said... [Reply]

aah sedap nurulpun dah rasa=)

shuhadaothman said... [Reply]

ramai dah rasa, hehe. nak jugak rasa la camni. nmpk sedap chic na ^^

C'Jai said... [Reply]

Chic Na ..akak pun dah ada order..tapi tak try2 lagi..tak jumpa lagi cari daging..hehe..malu kat mama mia..

fieda said... [Reply]

mmg sodap...

dya bunga said... [Reply]

chic na bila nk update

Chic Na said... [Reply]

cikna order lagi k. 12 paket! mama yg suruh. huhu.. utk raya haji. jemput datang umah makan ye. :)

QasehnyaRania said... [Reply]

memang sedap..baunya pon dah tak menahan kn cikna..

fairus mohamad noor said... [Reply]

mmg sedap..m3h order 2 bgks tau..hari tu wat masak ayam masak itam,tggl lg sebungkus,igt nk try daging pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com