Monday, 26 November 2012

Evening Walk

Assalamualaikum

Suka pantai tak? ChicNa suka sangat dengar bunyi ombak. Sangat menenangkan. Kalau keluar ngan bff mesti singgah pantai minum air kelapa sambil bincang masalah negara. Hikkk.. Tp selalunya g pantai petang2 bawak potet jalan2. Kalau tak mandi pun just jalan2 tepi pantai tak pun main playground. Nak harapkan abg ngah yg busy sokmo tu mmg tak la kan nak bawak anak dia jenjalan petang2, kecuali time SIL balik cuti sekolah atau kadang2 balik weekend.

Taman Galeri Tengku Anis @ Pantai Geting, Tumpat
Baru je tau taman ni wujud sbb lokasinya agak tersorok. Border Kelantan-Thailand. Belum habis explore sebab baru 2,3 kali pegi.

Nampak tak bangunan2 kat seberang sana? Itu Thailand, so sesapa nak ke sana boleh la berenang seberang laut ni je. Eh laut ke sungai ke pantai ke? Pape jelah, janji sampai.

Rumah api kot. Atau tanda sempadan negara. *hihi memandai*

Petang2 mmg banyak bot. Suka tengok.

Fisherman tangkap fish. *skema jawapan bila potet tanya*

Bot dah sampai. Actually tak nampak pun jeti kat mana.
Maybe kat belah Thailand sana.

Galeri Tengku Anis. Belum pernah masuk. Menara pun belum sempat naik sbb potet sibuk dengan playground dia je.

"Hi peeps! Ain't this too cute?" potet. J

# Sepanjang cuti sekolah potet tak dok sini. Diorang tinggal kat
  rumah mak SIL. Kadang2 je datang. Rindu potet dua kali.. **V

56 comments:

cikeyrah said... [Reply]

beshnye jenjalan kat pantai . qira pun suka jugak jenjalan kat tepi pantai

Encik H said... [Reply]

hai potet..hotet datang ni..:3)

cik nana said... [Reply]

wahh wahh besnyeee. suke lautttt..tempat ni boleh turun pantai main2 pasir ke?

Deq's Qienz said... [Reply]

nmpk best la cik na.

jaakechik said... [Reply]

dekat jer ngn ofis jaa tuu...hihi..len kali roger2 ok..boleh join... hihi...

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

nani bru thu ni. yg nni pernah pergi pantai dlm rhu n pantai irama..

-meeSUPERGIRL- said... [Reply]

mee ado g pantai geting hri tu .. tp xsmpat nok explore . nt g skali lg nk try g pantai sri 7. bunyi kato pemes sgt . nk tgk gano rupo . haha

cikji said... [Reply]

lamo xg pantai, keno ejah g nih.hihi

QasehnyaRania said... [Reply]

syioknya jnejalan tepi pantai ;D

dah lama tak buat..hihi

intanfirdaus247 said... [Reply]

masa study di kelantan dulu penah beberapa kali ke pantai ..tp x ingat nama pantai apa..hehehe

Amie said... [Reply]

Best kalau berada di pantai, angin bertiup nyaman, luas pemandangan dan rasa tenang... salam kenal, follower 507

Cik Nur said... [Reply]

Sibukkk je Hotet tu..!

Cikna, untungkan umah dekat pantai, bila2 boleh pi..umah nur jauh lah..huhuhuhuhu..

Nur suka pantai..suka bunyi ombak dan bau pantai...

psst..tiba2 rindu antty deru ombak..huhuh

Chic Na said... [Reply]

@Encik H
potet takde g holiday. B)

@cik nana
tempat ni tak boleh nana, mcm laut je. tp sebelah pantai tu boleh. ;)

@jaakechik
ofis jaa pengkalan kubur kan?

@nanieybarnieylurviey
pantai dlm rhu kat mana? pantai irama penah g.

@-meeSUPERGIRL-
pntai sri 7 tak best kot. tp kedai mkn byk la.

@cikji
jom kita berpiknik jom. ;)

@intanfirdaus247
oo study kat kelantan ke. :)

@Cik Nur
biasa la. hotet tu senior potet. huhu.. best kan. angin pntai pun best. ;)

Encik H said... [Reply]

cik nur: hotet ni pun comel jugak tau..lagi comel drpd potet..hahaha

Solehah Shamsuddin said... [Reply]

cantiknya pantai tu.

NIA SI DRUMSTICK said... [Reply]

wah..dah boleh nmpak thailand..dekat gilerss neh...

Si Matatajam said... [Reply]

Kak M mmg suka pantai sesangat...potet maintain cute la..

Si Matatajam said... [Reply]

Klik2 sini

Cik Yaya said... [Reply]

ptg2 dok lepak tgok pntai mmg besh kan cik na =)

Chic Na said... [Reply]

@Encik H
perasan la pak cik H.

-POTET-

Arina Shamsul said... [Reply]

nak kena beli pelampung dulu ni sebelum nak gi sana..nak berkayuh ke thailand..hehehe.

mama tak dapat tengok gambar potet last tu la,ada beberapa gambar yang tak habis loading disebabkan ke-selow-an internet kat sini..huhuhu.

Deqla manjew said... [Reply]

yup.. deqla suke pantai jugak..kalo dah ke pantai xmo blk dah rasanya..tp kalo ke sana xde la bincang masalah negara pun, wat semak otak je..kata nk tenangkan pikiran...hihi..up dua jari kat potet!! peace!! :)

C'Jai said... [Reply]

cantik pemandangannya chicNa oiii..akak ni suka sangat suasana camni..

serius suka..serius cantik..

Dayana Bahar said... [Reply]

Pi je thailand tu... hihi luar negara tu

Nyue said... [Reply]

best la cikna..nyue pun xpernah smpai sne ag..huhuhuh...bw nyue, cikna...eheee

Shalee Abdul said... [Reply]

kite xpena smp lg kat sana huhuuu

C'Jai said... [Reply]

Chic Naaaaaa...akak datang lagiiii..
takpe ke datang banyak2 kali ni..hehe..soklan tak bleh blah kan...

akak tag chic na tau..jom...

N.Aima K said... [Reply]

olololo comey je last pic

kinara kinatara said... [Reply]

wah cantiknya awan..suka2..:)

are_lin@yu said... [Reply]

cantiknya prmandangan pandai cik na tgkp ;-_

aReLaN said... [Reply]

pemandangan yang cukup menarik.sejuk mata memandang.huhu

PRINCESS FARISHA said... [Reply]

singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

mia izzati said... [Reply]

sekali sekala lepak kat pantai syok gak..sy dari kecik sampai le dah kawin..asik nengok pantai jek..

CikNana said... [Reply]

hye..manakah gambar kau?nanti simpan gmbrmu banyak2 bah..hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

bestnyer dpt enjalan kt pantai..wani klu blk umah MIL petang2 bawa la qalief g tepi laut ambik angin hehe

nn lylyn said... [Reply]

tenang fikiran tgk pantai + ngn angin yg sejuk =)

Payeh Kuced said... [Reply]

hmm.. tak penah tau pun tempat tu... pasni kene pegi.. slalu pegi pantai area bachok je... dah study kat bacok je.. hahaha

Mrs Velentine said... [Reply]

indahnya pemandangan..

aisya said... [Reply]

cikna tak ajak kite pun.. merajuk lah mcm ni.. =P

Cikgu Ma said... [Reply]

suka amik angin kat pantai..tp x suka mandi laut..hehe...

Miss Zahirah said... [Reply]

sma jgk ngn sya.. suka dgr bunyi ombak..
rindu la plk nk jalan2 tepi pantai.. ;)

izan mama mia said... [Reply]

kami 3 beranak mmg suka pantai...kalau boleh nk berumah kat area dekat ngan laut..hihi

mama aryan said... [Reply]

cantiknya tgk pantai...
salam kenak chic na

Jna marcello said... [Reply]

SEWONOKKK~!!!!nyee Chic Na..
aman tenang damai<---mcm terbalik je **aman damai dan tenan <--baru btul

Chic Na said... [Reply]

@Deqla manjew
haha.. nk bincang masalah mestila kena kt tempat tenang. ;)

@CikNana
kita tak suka bergambar sbb tu takde gambar. ;)

Chic Na said... [Reply]

@Payeh Kuced
skolah ape kat bachok tu payeh?

@aisya
nnti suruh en barney pujuk eh. ;)

Cik Aini said... [Reply]

wah..sama lah kita.pantai tu salah satu tmp feberet.tmp menenangkn jiwa & raga..kira tmp meepaskn prasaan pun ada gak.hahaha

hai potet...next time ajk cikna jln2 png lak tau..sni byk playground tau.hihi

Kesuma Angsana said... [Reply]

cantik pic2 ni

Cik Kay Jue said... [Reply]

wah cantik la view... hehehe ckj tak pernah g lagi...

wan nurul hezrina said... [Reply]

suka sangat tapi sejak kena libas ngan obor2 terus jadi fobia

abah khalisha said... [Reply]

cantiknya awan..biru je tengok

~didiey~ said... [Reply]

subhanallah..... indahnya ciptaan Allah...

aku HaniAsyira said... [Reply]

dulu2 selalu lah jugak jalan ke pantai ni

dya bunga said... [Reply]

dya suka tgk pntai..tenang je.. dua kali je rindu potet??haha

Cinta Misteri said... [Reply]

Indahnya bumi Allah ★

Yana Libra said... [Reply]

cantik~ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com