Wednesday, 28 November 2012

The Spoken Word

Assalamualaikum

Sesaja cek keywords kat nuffnang. Yg last week punya paling banyak hits entri iklan digi buddyz Takkan Terpisah. Ramai eh suka iklan tu. Best kan. Kalau nak tengok iklan versi BI, klik Never Apart.
Pun best. Kawan2 nak tau tak sape yang cipta poem tu?

*cilok dari efbi*

A young poet, Jamal Raslan - The Spoken Word. A trilingual Malaysian who can’t seem to make up his mind between Bahasa Melayu & English as his main language, Jamal Raslan is a poet who is a great example of the conundrum that is the current Malaysian youth – modern, exposed, liberal but yet struggling to find a sense of belonging in the identity crisis that rocks every English-speaking Malay Muslim.

Tetiba minat poem kan. Hihi.. Tapi poem beliau lain dari yg lain, ayat mmg best. Style bersajak lak mcm rapping pun ada. ChicNa dah dengar poem2 beliau. Antara yg ChicNa suka Words, Motorcycle Diaries, She said 'I Can Live With A Broken Heart' dan lain2. Checkout SoundCloud kalau nak dengar semua. Beliau ada EP gak, baru je release.

Words "You say I am not Melayu, I am Melayu Baru poyo elitist Malay like a certain Mahathir, I speak too much English kononnya Omputih perasan British." 

She said 'I Can Live With A Broken Heart'
"Because I know exactly where the pieces are"

# ChicNa tak jumpa sambungan iklan yg kak CiM cakap tu.
  Thanks anyway sis. J


43 comments:

zera eira said... [Reply]

mesti nuff tinggi kan? wahh!

cikji said... [Reply]

memey sedak ngepeng ni,tak puah dgr bait kata2 dio.penuh dengan makna

Dayana Bahar said... [Reply]

Mmg best puisi tu...

Payeh Kuced said... [Reply]

bru minggu ni je dgr iklan tu.. best.. hahhaha.. sebelum ni baca kat status kwn2 je...

Deqla manjew said... [Reply]

pandai dia karang poem tu..yg penting ada maksud yg mendalam.

cikeyrah said... [Reply]

suka dengar poem tue ;)

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

penuh makna.. :) chic na suke poems??

Mrs Velentine said... [Reply]

pnadai main keyword chic na ni

izan mama mia said... [Reply]

akak fail pasal keyword nih...

are_lin@yu said... [Reply]

inikah orangnya..hihi

aisya said... [Reply]

1st time plak dgr Jamal Raslan ni.. hehe.. tq cikna.. =)

aReLaN said... [Reply]

dah lama tak tengok keywords my blog.hahaha...

Cik Aini said... [Reply]

poem..dl zmn sek slalu la cikna.jgn x caya ai pnh msk ptandingan poem.dpt hadiah lg..adiah sahguhati.hahaha
sjk2 dh tggl sek ni poem pun dh tggl.tetiba arini teringt poem sbb cikna pnya entry..wahhhh nk kena try poem blk ni mn la tau bleh dedicate kat cikna lps ni kn.heheh

Nyue said... [Reply]

trebaik la poem tuu..ehehehehe...

nyue xtgk pon keyword blog..ehehe

Shalee Abdul said... [Reply]

dpt BE tak? hehehe

syiela said... [Reply]

dulu2 blh gak bab poem ni sekarang hmpes dah

Miss Zahirah said... [Reply]

xprnh dgr lgi poem tu.. mcm mnarik.. kna cri ni.. ;)

Solehah Shamsuddin said... [Reply]

hehe nak tengok earning Chic na please

Cinta Misteri said... [Reply]

Wah, skang trus admirer kt JR. Klau perasan JR punya suara dh byk guna dlm iklan slama ni.
Nnti CiM tolong carikan yep ..

Cinta Misteri said... [Reply]

Owh ya, suara JR macho kan..trserlah kejantanannya.

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

komen kt sini: lain tpi utk lebih slmt print screen je xpun amik gmbr guna fon.. tp so far nani try cashout dua kali ok la..

Si Matatajam said... [Reply]

Kak M kekadang suka gak layan poem....

Cik Nur said... [Reply]

cikna pun boleh buat poem..
nanti cikna cube..mungkin gempak dari Jamal...

Kesuma Angsana said... [Reply]

mcm2 yang dicari ye

wan nurul hezrina said... [Reply]

gaknyer kalau daku yang karang poem2 cemaner ek?hehehehe

Hiddy Asri said... [Reply]

Tap x phm iklan tu. Mcm cter zombi ke colour of Rangoli??

Emma said... [Reply]

fes time dengar nama Jamal Raslan ni.. sy dlu minat poem.. dlu laaa.. skang x dah.. heheh.. err, dia ni dh kawen blom?? :D

She said 'I can Live with a broken heart, because i know exactly where the pieces are..'

'she' tu merujuk kepada sape kak na?

kinara kinatara said... [Reply]

kina pom suka iklan 2..huhu:)

LYAfrina said... [Reply]

ramai y google ttg iklan DIGI tu..

Chic Na said... [Reply]

@Cik Aini
unsangkarable. oh pliss dedicate satu poem utk cikna. :)

@Shalee Abdul
takde pun awak. ;)

@Cinta Misteri
yela kak. bila dah byk kali dgr suara dia rs cam familiar. huhu.. suara gentleman. serius dah jatuh hati kat JR. :p
tq kak nk tolong carikan. :)

@Cik Nur
err impossibble la nur. ;)

@Emma
suka tau emma ni nak rebut2 ngn akak. xsure bujang or married. tp umo dia 32. :D she tu kak na maybe? ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

poem yg sgt best..ada maksud yg tersirat tu...chic na mmg minat poems?

Shalee Abdul said... [Reply]

kahkahkah sama la xpena dpt BE nta d mana silapnye hihi

abah khalisha said... [Reply]

cari iklan digi je ni

Cik Yaya said... [Reply]

ok la...lepas ni cik na xya updte entri...wat poem je..haha

Cikgu Ma said... [Reply]

cik na...selalu org dapat cek BE tu dr CPUV ke CPC?

intanfirdaus247 said... [Reply]

nnt kak intan buat puisi buat cikna nak? hehe

Cikgu Ma said... [Reply]

cpuv saya zero..haha

cpc ada brapa kupang ja....

N.Aima K said... [Reply]

waaah susah juga nak hafal poem ni..bebelit-belit

aku HaniAsyira said... [Reply]

wah2.. nampak sgt cikna minta poem tu sampai cari cari poet nya yea..

dya bunga said... [Reply]

1st time dgr Jamal Raslan ni..

LELA LIKE LELE said... [Reply]

Sekarang lagi bulan penuh purnama. Apa akan datang gerhana?

9n0L4 said... [Reply]

mmg best iklan tu. bukan pade videografinye tapi pade skrip. hee. :)

C'Jai said... [Reply]

akak takdak nuffnang...heheeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com