Friday, 9 November 2012

Oldskool

Assalamualaikum

Kat tempat kawan-kawan ada tak sesuatu yg rare macam ni?
Atau ChicNa yg jakun. Huhu..

STOP.LOOK.GO

Spotted at a village near 'Gold Sand' town (bandar Pasir Mas). Hikhik..
*Tetiba rasa nak kecek english tengok signage tu.

Actually kat situ ada jalan keretapi tak berpagar. Tu sebab ada signage macam tu sebagai tanda amaran utk pengguna jalan kot. Jalan kampung je tu, shortcut nak ke Pasir Mas. First time lalu jalan tu & first time jumpa signage macam tu. Huhu..

Orang kampung situ memang cool la.

Old is cool J

43 comments:

Miza Yusof said... [Reply]

ada. tapi sudah dirobohkan.

*ore kelate ? salam perkenalan :)

Cik Nur said... [Reply]

lampu tu ada..tapi papan tanda tu tak ada..ni pertama kali nur tgk..

unikkan..hanya di bandar pasir mas.. :)

tiada lama, tiadalah baru kan..:)

C'Jai said... [Reply]

tempat yang ada ketapi ada la kot mende ni..

NIA SI DRUMSTICK said... [Reply]

waaa..tu mmg signage la kan..bru nampak..haha..lgpon kpg kan bahaya sikit..

fieda said... [Reply]

wah..mmg unik..

Cik Aini said... [Reply]

hehehe
caya lah ore pasir mah..mau omputih tgk tekezuttt nih.hahahha
kat tmp ai xdo lah cikna mcm tu sbb xdo ketapi kot..ni pestime tgk..nti cikna tempek la lg kalo jumpa mcm ni lagikkk tau.kahkahkah

syok ka p wonderland..ai jeles tau.huhu pic mn hah??

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

mmg cool!!!!!!! :)

Si Matatajam said... [Reply]

Cooooollll ha ha...kecek omputih tuh..
Klik2 sini..

etuza said... [Reply]

Kena hati2 lah kan bila lalu kat sana...take care

TiranaAduka said... [Reply]

salam chic na
Kt tempat ta ada lg kot kt pelabuhan klang ktm.

Terima kasih chic na.

Deq's Qienz said... [Reply]

bahaya la kan kalo tak berpagar..

Chic Na said... [Reply]

@Miza Yusof
ye saya ore kelate. salam kenal juga. :)

@Cik Nur
tak sure tmpt lain ada tak tp mmg 1st time jumpa ni. :)

@Cik Aini
dah rasa cm mamarazzi pulak benti tepi jalan nyorok2 utk snap pict tu. haha.. nanti lah. tungguuu.. :)

@TiranaAduka
sama2. ;)

@Deq's Qienz
ni jalan kecik je kot. tu sbb takde pagar. tp still bahaya.

..cik hana.. said... [Reply]

kehkeh...hana x pernah tengok la pulak :P

izan mama mia said... [Reply]

hahha..xperasan ada ke tak cikna...

Cinta Misteri said... [Reply]

hahaha kat Johor ni byk kot rail ketapi yg melintasi jalan raya. tapi normally diorg akan pagar & some place ada guard yg jaga.

signage mcm tu mmg tak pernah jumpa...hehehe pelik jer munyiknyeee

BlueiceButterfly said... [Reply]

wah tak pernah jumpa g..menarik..hehe :)

aisya said... [Reply]

mak su duduk kt Pasir Mas... kahwin dgn org sane tp tak pernah lg sampai sane.. hehe

-meeSUPERGIRL- said... [Reply]

amboi gold sand hahahhaha

Jna marcello said... [Reply]

hahha gila cool!!!! tp na xpernah nampak real life laa..klau ade confirm da berphotoshoot kat ctu kekeke ;D

Chic Na said... [Reply]

@Cinta Misteri
memang pelik. :)

@aisya
wah org pasir mas kawen dgn org sarawak. :)

@-meeSUPERGIRL-
kelas sikit bunyinya kan mee? sesuai ngn papan tanda tu. huhu..

@Jna marcello
tau takpe. member sampai pelik knp cikna eksaited giler nampak sign tu. huhu..

LYAfrina said... [Reply]

lya pon jakun,.sbb xpnh tgk... kat sini mmg xdop.. keretapi pom xde..

CikMai said... [Reply]

Stop here.Look your entry.Go comment. hihihik

shuhadaothman said... [Reply]

x penah jumpa lagi ni chic na. hehe. mmg rare ^^

* chic na..sorry sgt..shu x sempat edit tgn tu lagi.. :(

Cikgu Ma said... [Reply]

ooo..org kelantan rupanya =)

Chic Na said... [Reply]

@LYAfrina
ganu takdop ketapi eh? lupa la lama xbelajar geog. hihi..

@CikMai
huhu.. nice mai. :)

@shuhadaothman
it's ok shu. take yr time. :)

@Cikgu Ma
ya cikgu. ;)

TiranaAduka said... [Reply]

salam chic na
Tumpang berteduh dikala mendung yg gelap di pg minggu ni.. Nak coklat panas 1.!

Ku Syida said... [Reply]

Perghh, jalan keta api tak berpagar..Kalau aku mmg habis keta api tu kena langgar :p Hahahaha...

cik nana said... [Reply]

kat johor byk jugak rail keteapi lintas jalan2 camni..

Karukord Jagau's said... [Reply]

pestime nmpk papan tanda cam tu hehehee

jaakechik said... [Reply]

ooo kelas ore pasir mas... mujur la bukan tumpat kalu tidok jaa gi intai doh..hihi...

kinara kinatara said... [Reply]

kali petama kina tengooknya..huhu:)

Chic Na said... [Reply]

nampaknya ramai jugak yg jakun. hikhik..

Deqla manjew said... [Reply]

lorhhh... x berpagar?? apakah?? dangerous2.. eh deqla pun rasa nk kecek english jugak..hihi

~didiey~ said... [Reply]

penah lalu pasir mas tp kawasan bandar le...tp signage tu super duper cool!

Arina Shamsul said... [Reply]

hahahaha..sebenarnya itulah salah satu penariknya dear..

kalau sign biasa2 tu org dah tak pandang sangat..

see buat camni cikna pun terpegun kan?hahaha.

N.Aima K said... [Reply]

dangerous... sebab kes laluan berpagar..dah ada kes lori tangki minyak meletup di langgar train kat kk hu hu hu

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

xdok la chic na....pestime nengok hahaha sian wani kan kihkihkih

Mieya Atiera said... [Reply]

Pergh, memang tak jumpa lagi dah.

wan nurul hezrina said... [Reply]

bahayanyer..takut nak lalu situ..isyk!

dya bunga said... [Reply]

tempt dya xde mcm tu..hhiiihi

Dayana Bahar said... [Reply]

sempoi.. hehe

Yana Libra said... [Reply]

cam bahaya pun ada~~

QasehnyaRania said... [Reply]

u.n.i.c..hihi

ciksu tak p jenguk pon jalan tar..jem bangat kot..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com