Friday, 30 November 2012

Crepe vs Puff

Assalamualaikum

Salam Jumaat. Morning everyone. J

Entri jeles. Semua orang dok citer pasal 'durian crepe'. Kita belum rasa lagi ke'best'an durian crepe mcm yg org dok citer tu. Dah tau mana nak order, recommended by Puan Jaa. Nak order gak tapi nak tunggu adik2 balik cuti sem bulan 12 nanti. The more the merrier. Aritu pun SIL ada cakap teringin nak makan durian crepe.

ChicNa pernah makan durian puff, though. Maybe rasanya lebih kurang je kot filling durian crepe dengan puff tu. Yang berbeza satu letak dalam puff & satu letak dalam crepe. Kan? Seriously memang sedap. Macam makan aiskrim perisa durian & ada sekali isi durian yang fresh kat dalam. Pehhh.. Maveles makan sejuk2.

Chilled durian puff

Saiz durian puff ni besar sket & tak bulat mcm cream puff. Sebijik RM2.50. Sangat worth it. Tapi jarang kot bakery yg jual durian puff. Kat Kelate tak pernah jumpa lagi. Tak dapat la nak compare antara crepe dgn puff sbb ChicNa belum rasa lagi durian crepe. Huhu.. Orang cakap senang je nak buat crepe tapi takde kerajinan & kurang berminat nak buat benda2 cam kuih bertepung2 gitu. Hihi.. *alasan*


# Sesapa yg kat area Klang Valley tu boleh try durian puff @ Casamia
  Bakery Cakehouse, SS15 Subang Jaya. Ada cafe sekali kat situ. J

47 comments:

Mrs Velentine said... [Reply]

mcm sedap..

etuza said... [Reply]

nampak amat sedap...ramai orang buat entry ni, rasanya kena belajar resipi crepe ni..bagi anak2 makan, kat sabah pun banyak durian ya..

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

tekak nani hanye leh telan durian semata2.. slain dari tu mmg xleh dgr.. meremang bulu roma..

aisya said... [Reply]

teringin nk merasa tp tak makan durian.. mcm mane cikna? huhu

cikeyrah said... [Reply]

sedapnye . .

intanfirdaus247 said... [Reply]

Nanti kan kalau jual di semua bakery, jenuh bau durian lak kan..hehe…semalam kak intan beli durian sebiji je..lepas gian..RM 10…isi sedap walaupun sikit je ulasnya..tp puas hati..isi waner kuning

Cinta Misteri said... [Reply]

Mana2 mmg org ckp pasal doyan crepe ni. Tp CiM mmg tkbleh mkn byk. Skeping je pown dh muak. Myb sama kot ngan doyan puff yg ChicNa dh rasa tu.

Bg yg tk mkn doyan, jgn terliur sbb skang dh ada pelbgai perisa, manggo, pic, honewdew...etc.

Cinta Misteri said... [Reply]

ChicNa, nape lately CiM tengok n3 ChicNa ada word 'J' ?

【sajekepoci】

Nyue said... [Reply]

sodapp..nty cikna try mkn cream puff makcik nyue..makcik nyue niaga kuih kat kuala krai :)

are_lin@yu said... [Reply]

sedapnya puff kaya jgung pn sdp.hihi

Deq's Qienz said... [Reply]

Xlalu la cikna..bau pon dah xtahan.huhuu

izan mama mia said... [Reply]

ehe..sedap gak tuu..cicah coklat...hihihi..esok nk g borong durian...wakakakaa

Deqla manjew said... [Reply]

cream puff tu pun deqla suke..x ksh la crepe ke puff ke.. bg free dua2 kat deqla pun deqla ok jek..haha

Chic Na said... [Reply]

@aisya
meh, cikna nak paksa jgk aisya makan. huhuhu..

@intanfirdaus247
kalau beli doyan yg sedap puas hati la. kalo yg tak sedap tu yg grrr.. ;)

@Cinta Misteri
actually 'J' tu smiley. maybe laptop akak takleh nk view kot. ;)

@Nyue
jauh no tu KK. cream puff cikna tak mkn. byk telur. allergic. :)

Cik Nur said... [Reply]

wahhh..menarik juga durian puff ni..!
tingin lah pulakkk..!

saje je tau cikna ni.... cubit kangg..!hihihihi

cikji said... [Reply]

Wat DC memey seney tapi antara rajin dgn malah jah.cikji awal2 lg surrender kihkih

Nadia Elena said... [Reply]

dah try..sedap banget!!!

mia izzati said... [Reply]

isi dalam dah sama dah tuu..kulit je lain kot...

Cik Kay Jue said... [Reply]

huhu nak juga... sedapnyer...

Che Rosliza Che mat said... [Reply]

ramai betul orang update pasal durian nie...cr jer belum rasa kikiki

azizah :) said... [Reply]

memang sedapp.. rasa krim2 sikit..marveles lah!

Jna marcello said... [Reply]

chic NAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
asyikk duriann jeee !!!
lain la pulakkk hahahaha

#Na sakit hati sbb Na x mkn durian ;|

eitcha,IM said... [Reply]

wah macam besh je cik na... :)

Tinta Lana said... [Reply]

Salam.

Cikna..bab2 makan, memg blog cikna buat org kempunan je taww (=.=) hehehe.

Lana pun tak pernah makan crepe tu lgi cikna..puff pun tak pernh..sian lana..huk3. Mana lana nak cari pun lana taktau.. urmm..subg jaya ea..subg jaya pun jauh jugak dari rumah ni,huhuhuu

Wardatul Jannah said... [Reply]

Assalamua'laykum.
nak juga rasa durian crepe..kwn2 rmai tmpah.ade yg buat sndiri.nk juga hati merasa.. psti sedap kn?..heee :D *tguk air liur*

Solehah Shamsuddin said... [Reply]

cream puff mmg sedap.tpi solehah xpenah lagi beli durian crepe

aku HaniAsyira said... [Reply]

dua2 tak pernah rasa cikna tp durian fresh pernah lah.. =P

nak kena g klang valley dulu baru dpt ei puff tuh..

~didiey~ said... [Reply]

arghhhh!!! sy xmkn durian..hukhuk

Si Matatajam said... [Reply]

Adoi Chic na pun berjangkit doyan crepe gak ka..ha ha.. M x berjangkit sb M x makan doyan...

Si Matatajam said... [Reply]

Jenguk Aaron Aziz kat blog Chic Na..

nora said... [Reply]

sana sini orang cerita pasal durian...malangnyer bunda tak makan durian..nk wat cam no..

Arina Shamsul said... [Reply]

alamak banyak pulak resepi durian sekarang ni..dah la mama gian dengan durian tahap gaban sekarang ni...
huhu.

nak seketull nak seketul..hahaha.

Arjuna Silvera said... [Reply]

tak pernah rasa ,,,

Cik Aini said... [Reply]

lain dr durian ada x?manggis ke?rambutan ke?asyik2 sana sini smbang pasal durian sj..mencik tau...haha

Cik Yaya said... [Reply]

wahhhh durian puff..mesti sodap nihh ^0^

jaakechik said... [Reply]

uikk..ada nama jaa laa...hehehe... sory bru sempat terjah hari ni, bz byk hal sgt2...huhu..

p/s : durian crepe yg jaa citer tu ada buat kelas jugak tau, yuran rm150. try la chic na, pasni boleh amik upah. chicna kan tgn berseni, konfem menjadi punya.

9n0L4 said... [Reply]

kat mane mane pun demam durian crepe skrg ni. hee.

Miza Yusof said... [Reply]

nyum nyum :) nampak sedap je. gebu gebas lagi :)

mama aryan said... [Reply]

Akak baru je rasa durian crepe tu..sdp jugak

cik nana said... [Reply]

durian crepe biasa je punnn. hehe. crepe tu mcm lempenggg. disebabkan filling nye durian tu yg besttt !

Dayana Bahar said... [Reply]

Sedap plok nmpok... nyummy... 1st time tau durian puff ni hihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

hadoi kemana2 durian durian durian hehehehe

Chic Na said... [Reply]

@jaakechik
chic na tak minat laa jaa buat benda mcm tu. payah gak ni. huhu..

dah mkn durian crepe ptg td. cuba sikit je sbb bau telur kuat sgt. cikna allergic telur. huhu.. tp bg cikna durian puff lg maveles. :)

Yana Libra said... [Reply]

durian puff nampak lagi sedap lah chic na..huhu~

N.Aima K said... [Reply]

semua inti durian sedap kooooot hu hu

C'Jai said... [Reply]

rasa nak g Casamia Bakery Cakehouse, SS15 Subang Jaya je aRI ni...:)

QasehnyaRania said... [Reply]

ciksu dok kl..ala, cam jauh pulak nak ke subang ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com