Wednesday, 19 December 2012

Aloe Vera Gel

Assalamualaikum

Semalam baca product review INI kat blog Nani. So, rasa nak share something jugak lah. Kebetulan ChicNa memang guna produk ni dah lebih setahun & puas hati. Nak kasi review sikit. ;)

Fruit of The Earth Aloe Vera 100% gel

Kawan2 sendiri tau kan pati aloe vera tu banyak khasiatnya. Tapi kalau nak harap pakai yg pure punya amek kat pokok memang tak la. Dengan berlendir & baunya yg agak euwww.. So inilah solutionnya.

Best pakai gel ni sangat menyejukkan kulit. Boleh jugak pakai bila kulit burn. Kat ofis kan sejuk & boleh mengeringkan kulit. Bila lepas solat tu memang ChicNa tepek benda ni jela kat muka. Sebab ia 100% gel so memang tak berminyak. Bila apply terus je meresap dalam kulit. Sangat sesuai untuk kulit jenis berminyak. Boleh jugak pakai gel ni sebelum apply apa2 cream, foundation atau bedak.

Selain melembapkan, ia juga merawat rashes, acne & scars. ChicNa guna sebab kulit ChicNa agak kering juga utk hilangkan parut2 lama & baru. Parut baru sebab kena scratch ngan potet T.T So far memang ok la. Member ChicNa yg ada masalah pimples pun pakai gel ni & berkesan kat kulit dia. Sebelum tido pun boleh pakai.

Cooling.Comforting.Fragrance Free
All ingredients are approved by FDA. More details HERE

Kesan penggunaan mungkin bergantung jugak kepada individu. Ada yg sesuai ada yang tak kan. Tapi tak salah mencuba. Gel ni ada jual kat Guardian atau Caring Pharmacy. Harga yg dalam botol 56g tu dalam RM7-8 je. Kalau barang2 kosmetik ChicNa prefer beli yg kecik2 sebab once dah bukak dia cepat expired selain mudah nak campak dalam bag untuk dibawa kemana2. Huhu..

Give it a try!


50 comments:

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

ni xsbr nk g farmasi ni.. hehe.. bru thu ari ni.. ingatkan utk kulit kt bdn je.. rupenye leh apply kt muke jgk.. thanks chic na.. akn beli secepat mungkin!!!

p/s: dlu duk rmh sng ada pokok aloe vera.. kt kl xde :(

4feet8 said... [Reply]

lepas solat, sy tak pakai apa-apa dah..hehe..kalau tetiba kulit kering, sapu minyak bayi johnson yang salu ada kat tempat nih.
Haah, saya pun beli botol2 kecik, sennag nak masuk beg.. ;)

Mrs Velentine said... [Reply]

wah mcm best...nak cari juga lah..

AHMAD AFIQ said... [Reply]

boleh ilang kan parut ker..mcm best jer

Deqla manjew said... [Reply]

x penah cuba.. dan deqla mmg jenis x suka mencuba sebnrnya...hihi.. dah jmpe yg terbaik pun dah puas hati..so, mls nk tukar yg lain...

dya bunga said... [Reply]

dya nk g cri lah..kulit dya berminyak

Emma said... [Reply]

mmg bgs eh? sy x brani r nk cuba bnd2 baru nih.. kulit sy snsitif dh skg.. huhu

Shalee Abdul said... [Reply]

ha kat muka? bkn utk bdn je ke?

miza yusof said... [Reply]

tak pernah cuba lagi. nak kena belilah cemni. macam best je :)

are_lin@yu said... [Reply]

wahh bermnat la...bli kat mana cikna?

kinara kinatara said... [Reply]

kat seven eleven ade x..:)

intanfirdaus247 said... [Reply]

hai cayangggg! hehe..wah cikna ..mesti kulit muka cikna gebus gebas kan ..nak cubit cikit lehhhhh

Cik Nur said... [Reply]

wah..macam menariklah..!
nanti nak try lah...

terima kaseh sebab bagi tahu ye.. :)

Nyue said... [Reply]

wow..cm best je produk ni...nyue xpernah cuba ag...huhuhuuh....nty la nk p cari..heheheh

Cheq Kaq said... [Reply]

dh lame tak jumpe botol ni..dh lame cheqkaq tinggalkan..memang best pon..cheqkaq tinggal bukan sbb ape, kulit dh makin gebu laa katekan..ecececehhhh..;p

Cik Aini said... [Reply]

mmg elok eh Cikna..
kulit jd cantik cam mkn vit c x?hahahaha
nti ai try jugaklah..kot2 la bleh ilang parut2 kat muka yg tembam ni.hahaha

mama aryan said... [Reply]

dulu2 mmg letak lendir yg amik kat pokok tu je..pastu skang takde dah..
hehe..ok ye produk tu

~didiey~ said... [Reply]

mcm menarik je :)

Deq's Qienz said... [Reply]

dq pon tgh mcari losyen yg sesuai juga..aritu ckp gan mama arina ada dia suh pakai beli losyen redwin kt farmasi

lelamaisara said... [Reply]

tak pernah cube ni cikna ...mcm menarik jugak

Reiko Masashi said... [Reply]

nk kna pegi cri jgk la,klit kering :)

Jna marcello said... [Reply]

Na kena dapat kan jugak since kulit Na sgt keringg TQ for this Info Chic Na

wan nurul hezrina said... [Reply]

nak try cariklah cik na..lagipun nurul suka gak try..lagipun murahjerkan..

Chic Na said... [Reply]

boleh pakai kat muka, badan & rambut ok. from top to toe. :)

Miss Zahirah said... [Reply]

haa.. nice sharing..
tgh mncari2 sumthing yg ble kurgkn kering pda kulit..
dah cba mcm2, okey tp skjp jerr

kak nora said... [Reply]

boleh ke pakai kat tangan macam losyen tu?

cikeyrah said... [Reply]

beshnye kalau dpt try, qira x boleh guna sebarang produk kompem t alergic . .huhu

jaakechik said... [Reply]

jaa belom penah cuba lagi produk ni, first time tgk ni..tengkiu share chicna!

aReLaN said... [Reply]

kecik2 dlu selalu pow mak punye.hahaha

izan mama mia said... [Reply]

nnt nak geledah farmasi nak beli jugak....hahaha

NIA SI DRUMSTICK said... [Reply]

wah..ceam best je ni chic na..nnti nak try beli 1..try pkai sebelum tdo..sejak 2 menjak ni jerawat mcam ape ntah..

fieda said... [Reply]

ermm..mcm best ni..

Si Matatajam said... [Reply]

Bagus gak yek product ni...Lagi satu gel aloe Vera Bagus sangat kl disapu pada baby yg demam kuning masa baru lahir..

Cik Yaya said... [Reply]

aloe vera mmg baik..
yaya pon gune aloe vera utk luka dgn jerwat..hehe

9n0L4 said... [Reply]

tak pernah nmpk pulak produk ni. hee. nak cari la nnt. ;)

sal said... [Reply]

oh produk yg baru akak perasan..
aloe vera memang baik..bnyk khasiatnya..

Cinta Misteri said... [Reply]

Good promotion ni. Aloevera mmg trbukti kbrkesanannya. Jarang ada kesan sampingan. Kalau terus gunakan yg diambil dr pokok pun baik, lg baik sbnrnya. Tp bila ada commercial product mcm ni lg lah memudahkn kita sbg pengguna.

N.Aima K said... [Reply]

thnk u info boleh menghilangkan parut jerawat jugaa

Kesuma Angsana said... [Reply]

boleh cubalah

Yana Libra said... [Reply]

nampak mcm menarik, tp kena tgk jenis kulit muka jugak kan..

azizah :) said... [Reply]

jijah tak pernah jumpa.. ada kat guardian yer..nanti nak cari lah.. untuk muka sesuai kan..

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

chic na blh guna kt muka jg ker..ingat kt badan jer..mmg penah tgk kt guardian...kalo bagus harus nk try gak...tq info ni chicna

aisya said... [Reply]

baru je hari tu tnye kosmet ttg aloe vera gel ni.. dia guna yg herbalife tu..

bekas maid sy suka culik aloe vera mak kt depan rumah tu ckit.. tepek kt muka.. macam mana la bleh thn dgn bau tu.. huhu

aku HaniAsyira said... [Reply]

atil ni rajin beli jrg pakai.. hee~`

Dayana Bahar said... [Reply]

cuba jangan tak cuba hehe

C'Jai said... [Reply]

boleh try la chic na...

dya bunga said... [Reply]

dya xpuas hati..dya cri xjumpa2

QasehnyaRania said... [Reply]

cik su pakai gel gamat.keluaran gamat emas :)


*kak chik, ciksu tak pasti la guna jagung tin sbb tak pernah cuba.selalu guna jgg tongkol.lagi sedap sbb rasa manis jgg tu :)

chic na try la pastu gtau k

Izzah Ismail said... [Reply]

nak tanye , gel tu sapu kat muka then basuh ke atau biar dia kering dulu baru basuh?

bella nabila said... [Reply]

wah produk aloe vera memang bagu la...I pulak GUNA ALOE VERA 92% BEST SSANGT MEH LA GUNA UTK MOITURE, PARUT N MCM2 LAGI LA X DIRAGUI KLU GUNA NATURAL PUNYA BARANG ...I BELI NGN KWN MURAH KOT SKLI NGN POSTAGE RM30 JER ..CEPAT DAN SENANG X YAH NK G KEDAI .. JAP KLU SSAPA NK I BG NO DYE WS JER TNYE 01152897268 jenama natural republic terbaikk la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com