Thursday, 20 December 2012

One Two Somm

Assalamualaikum

Flashback. O-somm!!

Actually cemana nak main benda ni eh? Selalu je ChicNa kalah bila main o-som, mmg loser lah. Huhu.. Dulu selalu main, sekarang pun main gak tau dengan geng2 terutama bila nak pegi makan atau lepak2 & sume orang tengah takde idea. So terpaksa o-som. Sape kalah kena bagi cadangan. Kadang2 nasib baik menang jgk tau. Huhu..

O-som ke one two jus?

Confuse sebenarnya nak buat ape & akibat dia. Batu, burung, air, pistol, matahari, errr lagi ape eh? Tu je yg tau. Burung mati dengan pistol & batu. Batu kalah dengan air. Kan? Abis tu kalau batu dengan pistol? Pistol dengan matahari? Sape mati? Err.. susah ok. Tak dapat nak fikir secara logik. Sbb tu selalu kalah. Hekhek..

Sape la cipta permainan tak logik ni. Grrr..


# Mode: Boring. Sejuk. Tak sihat. Tak dapat ikut bff
  jimba2 @ Cameron. 0_o

47 comments:

Si Matatajam said... [Reply]

Akak sebut O som ja..selalu main ngan my hubby..hi hi..

Si Matatajam said... [Reply]

Nak cubit x dak la plak

intanfirdaus247 said... [Reply]

hehe..alahai tingat lak zaman kanak2 dulu..miss sangat2

mama aryan said... [Reply]

akak sebut o-som je..tp kalu main mmg selalu kalah sbb tak paham jugak hehe

Che Rosliza Che Mat said... [Reply]

akak tak pernah main hihihi memang tak reti langsung..

Karukord Jagau's said... [Reply]

cam ni boleh la aku ajak ko main o som ni....ko kan selalu kalah hehehee

Cik Nur said... [Reply]

lama kot tak main o som ni kan..hihihi

Cheq Kaq said... [Reply]

oooo sommmmmm!!!hehehehe..skang main ngn anak2 lak

Deqla manjew said... [Reply]

hihi..dua2 pun boleh sebut.. deqla pun sama mcm cikna..sokmo kalah..ssh2 sgt main tipu jek..curi2 tgk atau lmbt2kan.. hahaha.. :p

Nyue said... [Reply]

hahahahaha....nyue selalu tgk org main tp nyue xpandai nak main o som ni...hehehehe..failed !!

Kesuma Angsana said... [Reply]

he he he feveret dulu2 ni

intanfirdaus247 said... [Reply]

Kan cikna..akak memang malas org mcm ni…hehe

JungRara said... [Reply]

Ada satu lagi game yg main o som laju2. Yg tepuk tangan sambil nyanyi "bum bum cha..bum bum cha cha"

Chic Na said... [Reply]

@Karukord Jagau's
meh la kalo berani. sape kalah belanja shopping kat candylicious. haha..

@JungRara
oh tak tau tu. sy kurang terdedah ngan permainan kanak2 sbb dulu tak pegi tadika sbb tak boleh berpisah ngan mama. hikkk..

ramai jgk yg xreti main osom ni. ada geng rupanya. huhu..

trah zain said... [Reply]

benda ni psycho chic na..haha

izan mama mia said... [Reply]

akak cam cik rose...tak reti main o som nih..hahaha

Cik Aini said... [Reply]

hahahaha
even x logik,benda alah ni lah yg kita guna pakai smp sekarang kan cikna kan...heheehe

psst ! ai main tipu je selalu..buat2 kuar tgn lambat2 sbb nk tgk tgn depa dulu.hihihi

Emma said... [Reply]

da lma x men bnd nih.. hehe... dlu2 j salu men, skg ni.. xdh..

etuza said... [Reply]

ingatkan orang kita ada tu..
...hehehe

MystoryPic said... [Reply]

dah lama tak o-som... last zaman sekolah menengah dulu je

Yana Libra said... [Reply]

bestnye bff chic na dpt g cameron..hehe.. :P

osom , one two jus sama je..sy panggil dua2.hehe..kalau dmasa saya main ada batu, burung ngan air je..baru tak confuse..hehe~

Encik H said... [Reply]

kalau chic na tengok anime Hunter X Hunter, dia ada bagi petua utk menang game ni..

"first is rock"

azizah :) said... [Reply]

jijah selalu sebut oosom je.. selalu kalau ada pilihan buat juga oo-som ni gan suami..hehe

miza yusof said... [Reply]

ahaaa, teringat masa zaman kanak-kanak, selalu sangat main cenggini. takleh lupa. memang kenangan sangat-sangat :)

cikji said... [Reply]

hahaha cikji kalu main gonih gak kaloh semacay

Nadia Elena said... [Reply]

haha lawak lak tengok gambar tu.

cik na nk pi cameron? jomlah, awal bulan 3. nnt boleh jumpa. ngeh2~

Cik Yaya said... [Reply]

yaya sebut one two jussssss...hehe
jus ape?xtau la..haha
ha a kan..yaya pon xtaw sape yg cipte permainan alah tuu.. ^0^

NIA SI DRUMSTICK said... [Reply]

kalu dulu o som kan..skrg zmn da berubah tuka ng one two jus plak..ahaha..skati je..

Shalee Abdul said... [Reply]

12jus kot? hehehe kat sabah la :)

-meeSUPERGIRL- said... [Reply]

hahahhaha . tak pernah terfikir pulok sape cipta . xD

Reiko Masashi said... [Reply]

stu lg prmainan MI-LO..sblum mla main congkak ke apa msti kira MI-LO dlu..huhu

Cinta Misteri said... [Reply]

o0O be juzz...
Pìstol kalah dgn matahari
Matahari kalah dgn air
Air kalah dgn burung
Burung kalah dgn batu
Batu kalah dgn air
Burung pun kalah dgn pistol

Mrs Velentine said... [Reply]

Mv selalu main dgn hubby...dan selalu kalah

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

main jrg2.. tu pun main ngn adik2.. haha..

kinara kinatara said... [Reply]

kina selalu guna batu air dengan burung je baru adil..:)

deq's qienz said... [Reply]

mas kecik² kite pon main 12 som nih..hehee bestnya trigat zaman kecik² kan..hehee

wan nurul hezrina said... [Reply]

kalau tak dapat buat o som nie baling syiling kira kepala bunga jerk.hehe

~didiey~ said... [Reply]

haha!! didiey pown xtau mana kalah mana menang.. samalah kita :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

awat pulak xpenah main..sampai ke la ni dok lawan main dgn en somi hahahaha...sweet x sweet x chic na kihkihkih

aisya said... [Reply]

betul jugak cikna ye.. mana la dtgnye benda ni.. hmmm

aku HaniAsyira said... [Reply]

xpenah main ada matahari ni.. kalau org luar negara panggil batu, gunting, kertas kan

Dayana Bahar said... [Reply]

haha terkenang lak zaman bebudak dulu... selalu main ni.. hehe siapa penciptanya ye?

Chic Na said... [Reply]

maybe org yg cipta game ni nama dia Mr Osom. hikhik..

C'Jai said... [Reply]

permainan zaman bebudak dulu..kekadang menang kekadang akak kalah..ngeee..

dya bunga said... [Reply]

o to som..yeayy dya menang..chic na klh..hahah

Encik H said... [Reply]

One Two Somm

9n0L4 said... [Reply]

som ke zom. haha. tak tahu la. main sebut je. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com