Thursday, 27 December 2012

Journey to The Future

Tajuk bukan main lagi kan. Haha.. Masa sekolah rendah dulu selalu je dok berangan ngan kawan2 pasal tahun 2020, time tu rasa cam lambat je nak tunggu. Lebih kurang 8 tahun lagi kot kita nak masuk ke tahun 2020. Agaknya cemana ek kita semua tahun 2020 nanti.

Dua hari lepas baca entri Tahun 2020 kat blog MV. Semalam lak baca entri Apa yang akan terjadi pada anda tahun 2020 nanti? kat blog Aisya. Ada aplikasi menarik yg Aisya kongsikan. Nampaknya Aisya akan jadi datuk bandar pada 2020 nanti. Hihi..

Citizen 2020. Aplikasi yg diperkenalkan oleh ETP (Economic Transformation Programme). Melalui app ni kita boleh figure out siapa kita pada tahun 2020 dengan menjawab beberapa soalan interaktif & menarik berkaitan kehidupan kita sebenar. Then result yg keluar adalah based on kita punya personaliti. Ada 10 karakter yg mungkin sesuai dengan korang.

ChicNa dah try & resultnya.. Tadaaa..

 Early burt. Serius tak pernah dengar. Biasa dengar early bird je. Katanya burt tu lagi awal dari bird dalam idiom 'the early bird catches the worm'. Apepun ChicNa suka kata2 tu. Very inspiring. Yang possible career path tu tak tau nak komen apa. Best gak kan kalo dapat jadi Creator of the next eBay tapi Wall Street ready stock broker & Famous viral video blogger tu macam impossible jek. Huhu..

Dear friends, let's start your journey here >> Citizen 2020.


# Dalam tour tu kita sebenarnya didedahkan sedikit dengan program2
  yg dijalankan oleh ETP utk meningkatkan ekonomi pada tahun 2020.

67 comments:

QasehnyaRania said... [Reply]

menarik dan tertaik i..
ci na ditag..jom selesaikan..semoga ciksu dapat kenal dengan leih rapat lagi, boleh?

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/12/25-random-facts-about-me.html

tenq

Encik H said... [Reply]

Alahai..xdapat 1st..

ieda said... [Reply]

hurmm x dpt bayangkan macam keadaan malaysia 2020 ..
kita masih ada ke dik ?? huhu

Encik H said... [Reply]

Early burt xpernah dengar..early bird pun xpernah dengar..tapi kalau angry bird pernah la..hahaha

Mimie said... [Reply]

sama gak tak pernah dnga early burt...early bird tuh pernah la

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

apa eh early burt tu.. slalu dgr early bird je :) hehe.. skang blogger.. mne tau one day nnti jdi vlogger

are_lin@yu said... [Reply]

oo ada eh..t blh la try..hihi

Rara Nasiha said... [Reply]

nampak menarik je. :)

Mrs Velentine said... [Reply]

nak try lah..hehe

deq's qienz said... [Reply]

nak try jugakk la.

N.Aima K said... [Reply]

dah try and im gonna be "unstpble social bug" T___T nnt akan di up entrinya hu hu

Cik Nur said... [Reply]

@Encik H hahahahaha...sabo jelah..!

Cik Nur said... [Reply]

nanti nak cubalah....

dya bunga said... [Reply]

nk try juga!!!hihih

Cik Kay Jue said... [Reply]

wah... macam menarik jer... nak cuba juga... :)

teratak hati said... [Reply]

Entah la apa akn jadi tahun2020 nnti..teringat wawasan 2020 plk..

Emma said... [Reply]

x sabar nak tgggu 2020.. :D

lelamaisara said... [Reply]

2020..entah ape akan jadi kan...
tapi nak try gak la....

syiela said... [Reply]

apa la akan jadi time tu nanti

Deqla manjew said... [Reply]

2020??? masih bernyawakah deqla nnti? huhu...tp nnti nk try la jugak.. :)

Deqla manjew said... [Reply]

psssttt... nnti deqla p kelate opkos la nk jmpe cikna...hihi..tp seblm tu cikna mai kl dulu jmpe deqla kan nk amek bj GSF? hihi.. cikna dialu2kan dtg kenduri kawen abg deqla nnti k.. lmbt lg daa.. lepas raya tahun dpn insyaAllah.. :)

~didiey~ said... [Reply]

didiey pown xpernah dgr early burt..

Cheq Kaq said... [Reply]

eh eh..ape ke burt????hihihihi...

Cik Yaya said... [Reply]

menarik...
eh cik na pon update yg same dgn cik aisya tu..?^_^
yaya lum try lg ni

Cinta Misteri said... [Reply]

Posible career path tu mmg dashat. Mana tau kannn...coklat chicna dpt d pasarkn ke seluruh dunia, secara tk langsung trsenarai dlm papan bursa d wallstreet. Then, nk jd blogger trkenal tu msti yakin boleh. Skang pun dh ramai kenal chicna.

Nk try la nnti.

aku HaniAsyira said... [Reply]

jadi hebat tu cikna.. kalau dulu2 bayangkan tahun 2020 dah ada kereta terbang.. selalu mcm tu kan vision..

nak try tp malas.. adoi..

kinara kinatara said... [Reply]

kina x boleh nak buka...huhu..law x boleh cube..terbaiklah cik na..:)

Cikgu Fikri said... [Reply]

wah..cam menarik.. nk try lah...tp, nanti2 kottttt.. :)

Yana Libra said... [Reply]

cam menarik je..hehe..nak try gak lah~ :P

Chic Na said... [Reply]

dah try nanti pakat2 share ye. :)

Reiko Masashi said... [Reply]

wahh..tjuk dh mcm cite journey to the center of the earth plak :)
bleh try la lpas ni..
tgk msa dpn @_@

♥ aiNa yaZiD ♥ said... [Reply]

x pernah dgr jugak. huhuhu.. cpt kan masa berlalu. 8 tahun je lagi utk mencapai tahun 2020. =) nnti aina nak try buat la. hehehe..

Cikgu Ma said... [Reply]

nak try jap...

jaakechik said... [Reply]

jaa pon nak try gak la pasni..hihihi...

Karukord Jagau's said... [Reply]

ok nnt kita cuba ^_^

Khairun Solehah said... [Reply]

2020? fuh,mcmana la kan =)

Busyra Bt Takiyudin said... [Reply]

menarik2.. hehe

Aien Alien said... [Reply]

nampak menarik...jap lagi cuba. sekarang komen dulu...hehe. dulu masa sekolah rendah...kalau bayangkan tahun 2020 mesti dok ingat kereta terbang la...apa la. macam2.. haha

4feet8 said... [Reply]

yeay dah try. pandai org design program ni..comel..

Shalee Abdul said... [Reply]

dulu masa skola kite tfkr cmne agaknye klu da msk thn 2010 hehehhehe

aisya said... [Reply]

ooo.. itu maksudnya ye.. vlogger tuuu.. hehe

mama aryan said... [Reply]

xtau la aka jd mcmmana 2020 nanti..dah tahap nenek dah tu hehe..

LYAfrina said... [Reply]

dah ramai y cuba aplikasi ni kan.. 1st aritu lya tgk kt beautiful nara.. tp lya x cuba2 pon lg

-meeSUPERGIRL- said... [Reply]

2020 nt mee dah jd mak org dah kot . hahaha

miza yusof said... [Reply]

menarik dan tertarik.
first time dengan perkaaan early burt.
biasa early bird je :) agaknya apa akan jadi dengan kita semua pada tahun 2020 ? adakah masih berblog ? hehe

wan nurul hezrina said... [Reply]

tahun 2020?semuanya pasang impian mcm2..apapun semoga success dunia dan akhirat=)peace yoo

Teenager Housemaid said... [Reply]

wah macam best je ni..nak cubala nanti..:DDD

Misz Mieza said... [Reply]

Hoho! Cam menarik jer application nih.. Nak try lah.. Ngeeeee~~

kak nora said... [Reply]

mcm menarik jer ni..

pet said... [Reply]

menarik.. nk try la.. hehe :D

nn lylyn said... [Reply]

ape benda tu?

Hans said... [Reply]

nak try usha la :-)

RuMaH TuA said... [Reply]

Berusaha mengisi perjalanan menuju kehidupan yg abadi.

Sama melihat dari sisi positif.
(^__^)y

Moga Allah kasih dirimu sahabatku.

dya bunga said... [Reply]

dya dh cuba dah..sama dgn chic na..hahahaa..kita serupa..kita serupa..kita serupa..lalalala..hahahha

cik nana said... [Reply]

hihi tak tercapai akal lagi nak pikir 2020. haha yang penting bape hari lagi nak 2013. ^^

UniMeOw said... [Reply]

waaahhh...nak wat jugak la...hehe t uni post rzut...:p (kalo rzut bes la..haha)

inche hlovate said... [Reply]

mungkin tahun 2020 nanti sya dah ade 5 org anak kah kah kah

intanfirdaus247 said... [Reply]

salam cikna sayang..lama x jenguk cikna..kak intan ada hal sikit...sorry yea..tahun 2020 x dapat imagine apa akan jadi nanti..hehe

syiela said... [Reply]

tak try lagi.. ramai tengok yg dh try

Cik Gee said... [Reply]

gee dah buat and dpt same mcm cik cokelat.. hehe..

Dayana Bahar said... [Reply]

rajin tul chic na mencuba game2 ni ye.. hehe

BlueiceButterfly said... [Reply]

menarik..hehe papepon semoga yang terbaik untuk cikna :)

izan mama mia said... [Reply]

apa yg pasti waktu tuu kita semua makin tua..makin berkedut..makin tak comel dah...hihiih

Cik Aini said... [Reply]

nk try takut kang xleh terima lak..mn la tau tetiba dia cakap jd menteri lak kan.hahaha

9n0L4 said... [Reply]

kirenye lagi awai dari early bird la ni ehhh. hebattt. ;)

Si Matatajam said... [Reply]

Early Burt tu apa yek?

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

wani xtry g tp nengok ramai yg dh try hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com