Tuesday, 4 December 2012

Dua Cerita

Assalamualaikum

Err bukan tiru entri dia yg ni, tapi memang ada 2 cerita. Hee.. 

Sombong
Sampai hati kan dia cakap kita sombong. Sob sob.. Ok, tak sentap pun sbb dah biasa kena label 'budak sombong' sejak sekolah sampai la sekarang. ChicNa tak sombong ok, pemalu je. Hekkk.. Admit it! ChicNa mmg susah nak senyum kalau dgn org yg tak kenal & ChicNa jenis tak banyak cakap. Kalau jalan2 ChicNa suka pandang benda2 di sekeliling, dinding ataupun lantai berbanding pandang orang2 sekeliling. Memang tak reti nak start berkawan tp senang nak get along cuma kena orang yg approach dulu. Kawan2 yg dah jd bff skrg pun dulu cakap ChicNa sombong. Tp bila dah rapat baru tau yg ChicNa ni agak giler2 sebenarnya. Huhu.. Belum kawan belum tau. (^_^)V 

Kesimpulannya ChicNa tak sombong. :) Tp kat luar okla nak ckp sombong, ni kat blog. Kenapa Nur? Kenapaaaa?? Hikkk.. Over lak. Sape lg cakap ChicNa sombong cepat ngaku, nak kasi hadiah ni. Grrr..

Nasib baik! Sayang Nur dua kali. ;)

Durian Puff

Sambungan dari entri Crepe vs Puff. Ok, ChicNa dah try mkn durian crepe tp secubit je. Mmg tak leh nak mkn sbb bau telur. Kita sgt sensitif bau telur & allergic dgn telur sbb Sinus. So, bagi ChicNa durian puff lg best. Filling durian puff pun lagi best dr durian crepe. Totally different rasa dia. Pendapat yg boleh digunapakai utk ChicNa sahaja. Lain org lain citarasa kan. Ok, dah teringin durian puff. Hujung bulan p KL cari durian puff. Kawan2 jom try durian puff. :)

# Sila tegur ChicNa dulu kalau jumpa kat luar ye. Kikiki..

59 comments:

Ima Azwan said... [Reply]

kita serupa chic na. Ima pun slalu je d label sombong..hohoh

aisya said... [Reply]

erk.. takut pulak dilabelkan sombong di alam maya ni.. huhu

Cik Nur said... [Reply]

Hah..!
Patutlah tersedak...! ada yang nyebut2 di alam maya...Heee.. :)

Sekali cikna prtscenn shoutbox tu laa..Maluuuuu...!!!

tapikan cikna, rasanya normallah bila kita di label sombong sebelum kenal. Nur pun org kata sombong juga... tapi hakikatnya..tak sombong tahu..hihihi...

Dan..bab senyum ni, dulu nur pun susah nak senyum,.. sekali kena tegur dengan cust. daa... pedih kota ayat makcik tu..huhhu..

dan sekaang nur akan sentiasa senyum bila bhadapan dengan cust. tapi bila kuar opis je, sori la nak senyum tak tentu pasalkan..hihih..

daannnnn....!selalunya org yg payah senyum ni, bila senyum, serius senyumannya mengoda banget tahu..! Nur tahu, senyuman cikna msti sweet sangatkan..!

dan nur pun sayang cikna dua kali..Heee.. :)

eh..terpanjang sudah komen ni..maaf ya cikna..nur conteng2 sini..hihihi... :)

oh ya...tentu cikna pun kata nur sombong waktu mula2 kenal nur dulukan.?

Yana Libra said... [Reply]

hehe..panjang giler komen cik nur..saya rasa chic na peramah je masa mula2 kenal dulu..chic na, cik nur..sama2 perintis untuk GSF kan..huhu~

saya pun kalau kat luar org kata saya sombong kot..jalan tak pandang orang, saya suka pandang bawah je..sebab rabun & tak suka pakai cermin mata..huhu~

pandang pun nanti bukan nampak org pun~ :P

Kasihku Abadi said... [Reply]

hai cik na..salam kenal...biasalah awal2 mmg org akan judge kita smbong...bila kenal lain la...follow kita yer

CikNana said... [Reply]

manada cikna sombong..okey bah kau.hehe

LYAfrina said... [Reply]

hehhee... apa2 pon..chicna peramah orgnyer kan..cuma..xkenal maka x cinta

etuza said... [Reply]

alhamdulillah...terbaik..maaf dan memaafkan amalan yang baik...
Cik Nur ~ Baik hati
Cik Na ~ juga baik hati..

cikeyrah said... [Reply]

heheh samalah , selalu dilebel sebagai sombong . .tapi kalau dah kenal mest x sombong kan . .cik na bila nak dtg pontian hee ;)

Si Matatajam said... [Reply]

Nampak sombong Tp jgn betoi sombong..kan dear..

Rara Nasiha said... [Reply]

selalu kena label muka ketat time sekolah dulu. sebab payah nak senyum katanya. padahal kalau dah kenal, baru dorang tau mcm mana. :)

Encik H said... [Reply]

H pendiam dan pemalu..#_#

Encik H said... [Reply]

aik? kenapa ada 2? muhun chic na delete salah satu..

Cinta Misteri said... [Reply]

aikkk sumbung kerrr? mybe tak penah jumpa lg, kalau jumpa tengok wajah bersua muka akan taulah sumbung ker idak. kalau ChocNa sumbung2 ngan CiM, CiM akan geletek ChicNa smpi semput

Kannnnn....durian crepe tu muak sangat. CiM boleh makan tak boleh mengadap mcm ada sesetengah org tue, asyilahhh nak order saja

cikji said... [Reply]

alohhh sian chicna hihi. tp memey pun,muko chicna napok sedikit smbong padahal chicna pemalu sebenarnya,kihkih

Chic Na said... [Reply]

@Cik Nur
nur, ni dah buat extra entri kat sini. huhu.. aah cikna dah mmg senyum sokmo dh skrg ni tp kdg2 terlupa gak nak senyum. hehe.. jenis muka ketat, kalau tak senyum mmg nampak sombong. nak wat cemana. huhu.. mana ada cikna tak ckp pun nur sombong sbb nur yg follow & komen blog cikna dulu kan. rasa terharu giler time tu. huhu.. maklumla masa tu follower berapa kerat je. hikhik.. tq nur. ;)

Chic Na said... [Reply]

@Yana Libra
yana pun peramah gak. cikna kenal yana dalam gsf. okla ada sebab xnak pandang, kita yg tau knp tp org lain mmg cepat je nak label sombong. ;)

@Si Matatajam
betul tu kak. ;)

@cikeyrah
emm mmg slalu mcm tu. tunggu dpt jemputan keyrah br cikna pegi pontian. huhu..

@Encik H
punye la kan nk tunjuk dia pendiam & pemalu sampai 2 komen. hukhuk..

@Cinta Misteri
jom jumpa kak. hihi.. jgnla geletek cikna tak leh gelak banyak2 sgt nnti cikna pengsan. hikhik..

@cikji
ni memey pengakuan ikhlas ko ni cikji? huhh rasa nk g buat plastic surgery la pulok. huhu..

aku HaniAsyira said... [Reply]

mana cikna?? mana cikna?? tak nampak pun.. mcm mana nak tegir ni?? heee~~

samalah cikna atil tak pandai nak tegur org dulu.. tp depends lah jugak

aku HaniAsyira said... [Reply]

pasal durien crepe vs creme puff tu sampai skrg dua2 tak pernah rasa lagi.. sob2x

izan mama mia said... [Reply]

hai cikna...cikna mana ada sombong...buktinya tgk kotak jerit akak tu...semua nama cikna yg naik...tau...hihihiih...samalah..akak pun kalau kat luar mmg org kata sombong sbb tak suka senyum...simpan dalam beg senyum tuu...hahhaha..dalam blog ok ler...tapi kalau dh mula sembang rasa cam tak nak behenti laa pulak..muhahah..hihier sory over pulak komen yew

Si Matatajam said... [Reply]

Singgah Ikea kat blog Cik Na..

Cik Nur said... [Reply]

@Encik H haip...bagi satu nak tiga..
amboii..melampau nih...!
hahahahhaha

Cik Nur said... [Reply]

@Chic Na terima kaseh juga dekat cikna sebaba sudi jadi sahabat nur.. :)

Karukord Jagau's said... [Reply]

Cik Nur....bkn sebaba...sebab la. hahahaaa

eerr crepe doyan la sedap ^_^

Reiko Masashi said... [Reply]

sma la kta :)
slalu org kta sombong pdhal pemalu je :))
klu time jln mmg xtgk org dah tmbh lg klu jmpa bnda2 yg cute2 ni :)

9n0L4 said... [Reply]

org tgh syok buat coklat, mesti la muke ketat. hihi.

Cik Yaya said... [Reply]

cik naa mmg sombong...

hahahaha xdela..mne de sombong kann..peramah je...^,^ yaya pon same jgk..mula2 biasela owg ckp cmtu tp da kenal bru tau kan kan kan

mama aryan said... [Reply]

itulah kan chic na..tak kenal maka tak cinta...
akak lak org kata garang,sbb payah nak senyum,tp kalu dah kenal..ha akak ni lawak orgnya..hehe ada member tu baru akak bg salam dia dah gelak dulu dgr suara akak ni..kelakar sgt katanya..hahahah

Arina Shamsul said... [Reply]

hehehe..rasanya kalau cikna jumpa mama,mesti banyak cakap jadinya..ngeeee~

pada pandangan sya lak cikna bukan sombong tapi agak berpewatakan serius dan matang..nge~nge~nge~..


mama pun dah coba durian crepe..tapi takut nak makan banyak,sbb bila mkn je teringat krim yang banyak..huhuhu.

Deqla manjew said... [Reply]

haha.. x kenal maka x cinta kan cikna.. dah knl baru jatuh cinta..hihi..dulu aima pun penah ckp deqla nmpk garang.. haha..tang mn garang xtau la.. :p

Shalee Abdul said... [Reply]

ai tak sombong tp ai kurang gemar bsosial hmmmm

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

hehe.. personality chic na almost sama mcm nani. agak2 nye if terserempak kt luar siapa yg tegur siapa dulu... heeee

Jna marcello said... [Reply]

Hi Chic Na yg x sombongggg hahaha bagus jgn makan durian cerepe tu ehhh..mkn benda lain..

yeayyy ade geng hahaa

are_lin@yu said... [Reply]

hehe ap cta ni..gaduh eh..hihi..cikna mmg xsombong suka kwn ngn cikna ;-)

intanfirdaus247 said... [Reply]

Cikna my adik yang baik dan kak intan cayang cikna..hehe..mana der shombong..kih kih

Nyue said... [Reply]

biasa la chicna...xkenal xthu cmnr..hehhe..tp bg nyue chicna xsombong pun...nyue pon kalu sorg2 jalan mmg buat sombong...hahahahaa

Deq's Qienz said... [Reply]

kahkah..tu kn org slalu ckp xkenal maka xcnta..dq plak cikna kalo pulut durian mkn tp.kalo durian djadikan masakan lain xmkn tau..bau tu satu macam je myebabkan tak lalu..huhuu diyan crepe tuh lg xtahan bau dia..huhu

Mrs Velentine said... [Reply]

hehehe..cik na tak sombong bah kan..hehe

Sop said... [Reply]

Sop pun x sombong.. hehehe

jaakechik said... [Reply]

nanti kalo dah beli kirom kat jaa 10 ketul ya..hihi...

~chicna x sombong sbnrnya..cuma terlebih pemalu kot...hihi... malu2 cat gituu...

lelamaisara said... [Reply]

hai cik na....
tak kenal maka tak cinta kan cikna....
saya pon selalu gak org cakap sombong..sebenarnye saya ni pemalu gak mcm cik na..hehehhe

Cik Nur said... [Reply]

@Karukord Jagau's okay2..terima kaseh tolong perbetulkan ye KJ.. :)

~didiey~ said... [Reply]

chic na xsombong pown...baik & peramah :)

Chic Na said... [Reply]

@aku HaniAsyira
tegur kat twitter la. hehehe..

@izan mama mia
haha.. sama la kita kak. mak cikna selalu sound dalam mulut ada emas. kikiki..

@9n0L4
buat coklat muka manis la sbb suka. hihi..

@mama aryan
org kelakar slalu camtu kak, dgr suara diapun dh nak tergelak. nasib baik kat blog xleh dgr suara. hihi..

@Arina Shamsul
betul ke cikna serius & matang? ada org tu ckp cikna byk main & sgt childish so dia dah tinggalkan cikna tau. sobss..

@Shalee Abdul
knp tak suka? sy suka sbb dpt menghappykan diri. ;)

@nanieybarnieylurviey
rasanya dua2 buat2 tak kenal kot. hikhik.. cikna mmg susah sket nk tegur org. huhu..

@are_lin@yu
gaduh2 manja je ayu. huhu.. suka kwn ngn ayu jgk. ;)

Kesuma Angsana said... [Reply]

he he KA pulak mmg x makn doyan ni

9n0L4 said... [Reply]

hihi. rase coklat naik ke muke ehhh jadi manis. :)

Cik Aini said... [Reply]

wawawah...
ni luahan perasaan ke hapa nih ha..
tp cikna mmg ssh snyum kan.ngeeeeee
asyik ai je senyum kat cikna xmo2 ms jumpa ritu..cikna asyik tgk meja ngan air bandung je..mcm la air bandung tu sedap sngat.hahaha eh ai pun luah perasaan gak ke kat sini.muahahha
larikkkkkk....

psst..syg cikna 3 kali.heehhe

chemay said... [Reply]

same lah.
orang kalau terserempak dengan chemay dekat luar.
lepas tu mesti post dkt pesbuk.
"chemay kerek. aku senyum buat tatau je"
padahal chemay tak nampak sebab chemay rabun.
wuuuu
T____T

Cik Aini said... [Reply]

wuarghhh
berani cikna,ai dtg blk sini sbb x puas ati cikna kata meja n air bandung tu lg kiut dr ai..nk kena pelengkung hah??
nerbess la sgt..kahkahkah

eh maybe sbb kita jumpa sat sgt kot..xdan nk mesra alam...next time kena jumpa 3-4 jam mcm ai jumpa kak M,baru ilang nebess cikna tu.muahahaha

C'Jai said... [Reply]

biasa kita yg mempunyai air muka yg masam ni mmg selalu kena label sombong sbelum dorang betul2 kenal kitakan...akak pun mcm tu..

QasehnyaRania said... [Reply]

done milkadeal 4 cikna :D

Encik H said... [Reply]

@Cik Nur: okey la tu 3..mujur bukan 4 tau..lagipun H xnak penuhkan kuota..3 jer dah la..hahaha

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

chic na xsombong la...peramah sgt2 tau hehe

BaNu Syah said... [Reply]

hehe kt blog chic na nmpk peramah jer hehe

Ain Dzaya said... [Reply]

cikna sombong..ceitt lambat lagi lah kan..hehew

dya bunga said... [Reply]

mula2 dya pun ingt cikna sombong..:P
saje nk bg cikna bengang..hahaha

dya bunga said... [Reply]

dya pun ada sinus..haha.tpi mkn semua bedal..smpai doktor suruh buat operation.tpi dya xbua.sbb takut.hahaha

Encik H said... [Reply]

Dua Cerita

Nastyna said... [Reply]

owh kita sedikit lain, saya mmg jenis senyum sentiasa, tapi payah nak rapat ngan orang. bukan bermuka2 tau, just berhati2. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com