Monday, 18 March 2013

Mistake

Assalamualaikum. Selamat malam kawan-kawan..

Semua orang mesti pernah buat silap kan?
Tapi kalau buat silap benda yang sama banyak2 kali cemana tu? Huhu..

Kalau dah buat silap tu tak perlu padam @ sorok, kot2 lupa pastu buat lagi kan. Ingat lagi zaman sekolah dulu kalau ada salah cikgu suruh buat correction kat tepi pakai pen merah. In future boleh refer & takde la kesalahan tu diulang-ulang. Ye tak?             Belajar lah dari kesilapan. ;)
'Mistakes are often made to learn a lesson. But if you keep making the same mistake, then it wasn't a mistake at all. It was a choice'

Hmm.. Layan lagu ni lagi best..


Mistakes don't mean a thing if you don't regret themSo, pack your tactic toes for the winterChain a waterfall to burned and withered skinNo one else will ever see
Awak dah makan? Hikhikk..

51 comments:

Cik Nur™ said... [Reply]

Nur dah makan, tapi lapar lagi..
mcm mana tu...

:D

Kakak sayang, mmg semua org pernah buat silap, tp kalau ksialapan yg sama tetap berulang, tak tahu nak kata apa melainkan org sekeliling dia kena ingatkan dia selalu....

mgkin lama2 dia sedar kesialapan itu....

izan mama mia said... [Reply]

be positif
kita belajar dr kesilapan,..matang dgn lumrah setiap manusia mesti ada bt silap..tapi kalau sengaja buat2 silap...silap banyak laa tu..tu saja nak cari penyakit..

Mama Vogue said... [Reply]

100% agreed ;-)
If u repeat the same mistake, that means u are not worth forgiven..

the malay male said... [Reply]

hurm...kita tak sempurna

fiQ said... [Reply]

layan lagu je..

Cinta Misteri said... [Reply]

ada kesilapan yg boleh dipadam begitu sj, kesilapan yg tdk akn diingat org, tapi....ada kesilapan yg walau dipadam mcm mana pown pasti diingati sehingga jasad dimamah bumi. membuat silap mmg mudah krn semua org tak lari dari buat kesilapan, membetulkan kesilapan juga mudah, yg susahnya.....mengakui kesilapan.

belajar dari kesilapan utk kebaikan masa depan....

Chipsmore said... [Reply]

kdg2 sy buat kesilapan yg sama.. -__- lepas dh buat baru teringat.. adeshhh

Sally Yatiey said... [Reply]

Setiap manusia tidak terlepas dari melakukan sebarang kesilapan.. Belajarlah dari kesilapan tersebut..

Solehah Shamsuddin said... [Reply]

solehah pn kerap jgk wt kesilapan yg sama. tapi alhamdulillah da yg sudi ingatkan solehah, jgn wt kesilapan yg sama. padahal ni dh bpe kali dy nasihatkan solehah. solehah tau dy mmg sabar bagi nasihat pada solehah.

Cik Aini said... [Reply]

kesialapan la plak Nur?hehe

sekali silap no prob..maybe dia baru.kali kedua silap oh takfer..takfer bg dia peluang kedua.then kalo kali katiga stil ulang kesilapan yg sama? cnpom kena ketuk kepala..asyik silap je,main byk.hahaha

psst ! moga kita x ulang kesilapan yg sama ye Renjong..belajar dr kesilapan dan jdkan ia pengalaman =)

Nastyna said... [Reply]

@Cik Nur™
Kesialapan itu sangat terang kan. hehehe

Cik Nur™ said... [Reply]

Err..ye sangat terang... terima kaseh ye Hakak Nastyna dan hakak Cik Aini susah2 je betulkan.... ;p

Hahahaha

ros_reeza said... [Reply]

ye, setiap manusia berbeza-beza.. kita tak sempurna, pasti melakukan kesilapan. tapi, jangan kerana kesilapan, kita terus mencaci.. seseorang itu boleh berubah ke arah yang positif..
eh, teremosi sikit.. hihi
selamat pagi Cik NA :)

nea lopah said... [Reply]

Blom lagi..chic na nk blanjer ke? hik hik hik...

Deqla Manjew said... [Reply]

betul tu cikna syg...xde sape yg tak penah buat silap... sekali , dua kali, tiga kali mgkn org bole terima lagi.. tp kalo dah lebih tiga kali?? erkk... kasi pelempang je sedas.. lg bgs byk2 das sebagai peringatan..hahahaha ;p

deqla dah makan... menu pg ni nasik goreng kampung..siap bgtau menu..hikhik

Aina Mansor said... [Reply]

Nobody's perfect right? Tp kita boleh sentiasa brusaha prbaiki kelemahan diri :D

Kesuma Angsana said... [Reply]

semua org buat silap & salah even sekecil mana pun.. cubit2 nuff juga ye

are_lin@yu said... [Reply]

sekali mmg kira salah..klu dah byk kli tu mmg sngja..hihi

azizah :) said... [Reply]

tak semua org perfect.. bila buat silap, perbetulkan.. dari situ kita belajar dari lakukan kesilapan berulang kali..

aTieYusof Family said... [Reply]

semua org tak lepas dr melakukan kesilapan.. apa yg penting jadikan kesilapan itu sbg panduan agar jgn melakukan kesilapan yg sama..kan sis? :)

Chic Na said... [Reply]

@Cik Nur™ terserlah kesialapan disitu. kekeke..

the thing is everytime dia buat silap kita yg kena mintak dia betulkan. segan kot nak tegur banyak2 kali. takut ada terkecil hati. tp xnmpk effort dia utk belajar dr situ. ~serbasalah~

Mrs Velentine said... [Reply]

MV tak makan lagi..sentiasa belajar drpd kesilapan././done hi shop

ieda immi said... [Reply]

ye dikk
kadang2 kena terima juga bila org tuu buat kesilapan berulang kali , dah lumrah dia koot ..
kita kena fikir positif utk x sakitkan hati kita pula ..
insyaallahh allah kan maha kaya
dia tahu apa yg kita rasa , mgkin dia nak uji kita , tahap kesabaran kita .. ;)

Cikgu Ma said... [Reply]

silap itu kdg2 jd warna warni..tp hidup bukan utk terus melakukan kesilapan...jom berubah ^_^

aReLaN said... [Reply]

daripada mistake, banyak benda kita leh belajar kan.hehehe

mama aryan said... [Reply]

akak jugak selalu buat silap..

Aine Ainun said... [Reply]

ermmm..kalo org lain buat silap kat kita brulang2 kali mstla kita bosan kan...

tapi kalo kita pulak buat silap ulg kali...erm...same2la kita muhasabah diri..semoha kita tak tergolong dr kalangan tu=)))

Yumida Huda said... [Reply]

makan...dah..banyak kali..hikhik

aah..sokong cikna..blaja dri kesilapan

aisya said... [Reply]

yup.. belajar dr kesilapan.. :)

cikna, lagu fav tu.. hehe

kyo_9 said... [Reply]

lama x dengar lagu Silverchair..

Arina Shamsul said... [Reply]

alhamdulillah,dah makan :)

keilapan2 itulah yang mengajar kita untuk lebih berhati-hati :)

intanfirdaus247 said... [Reply]

belajar dari kesilapan dan jangan cuba ulanginya lagi...kalau sengaja ulang memang nak kena la tu..hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

belajar dr kesilapan hihi

lelamaisara said... [Reply]

semua org ade buat silap kan...

Encik H said... [Reply]

walaupun semua org buat silap, tapi H memang suka tengok kesilapan Nur..

rasa macam terhibur jer gelakkan dia..hahaha

~didiey~ said... [Reply]

manusia yg baik adalah mereka yg mengaku kesalahan mereka,bertaubat dan xkan mengulanginya lg :)

jaakechik said... [Reply]

jaa pagi ni belum makan lagi...hadap blog dahulu, time anak terbongkang tido..hihi... hari ni tak keje..best bw ooo..heee!


p/s : jaa pun sokmo buat mistake...alwez and alwezz... adoiii laa..

Cik Nur™ said... [Reply]

@Chic Na Maaf ye cikna, Nur tak perasan langsung ejaan tu...nak cepat sgt menaipkan...

betul jugak kata cikna, kalau dia sendiri tak effort, buat apa kita susah2 lagi kan....

lepas ni, kita jd pmerhati je eh.. :)

Cik Nur™ said... [Reply]

Encik H Tak puas gelak lagi ke..?

Tggu H typo nanti...!
Tunggu....
Grrrrr...

Mieya Atiera said... [Reply]

setuju. susah nak dapat kepercayaan andai kata kerapkali dibohongi

N.Aima K said... [Reply]

oh minat sangat dngn silverchair

Mimi Azirah said... [Reply]

semua org prnh wat silap...so,kne la balaj dr kslpan

Cheq Kaq said... [Reply]

sifat manusia memang mudah lupa..sebab tu byk buat kesilapan yg sama..:)

nik ros said... [Reply]

btol2. belajar dari kesilapan kan.
so kita takkan ulang kesalahan tu lagi

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

If buat kesalahan sama mmg something wrong ler tu

aku HaniAsyira said... [Reply]

bila subuh2 baca.. rasa lapar pulak.. cmna ni cikna.. nak mkn apa??

mistakes.. mang selalu buat.. hari2.. tp, akan cuba perbaiki kesilapan tuh =)

Si Matatajam said... [Reply]

Semua org buat silap..yg penting jgn ulang kesilapan tu...

9n0L4 said... [Reply]

silap ni bese. tapi kalau dh selalu buat salah same je, naik jemuh jugak ngadap org mcm tu kan. :)

Tinta Lana said... [Reply]

Time sekolah, cikgu punya la tak galakkan guna liquid, suh pangkah/potong bhgn yg kita silap, dan buat pembaharuan diruang yg lain. Tapi nak jugak guna liquid,huhuhu

Bila dah masuk u, baru mcm boleh hadam arahan cikgu tu..sbnrnya ad mksd lain, every mistake tu spptny biar disitu, dan kita buat baru dan tak ulang kesalahan sama.

Etuza Ezawarna said... [Reply]

macam entry terbaru saya..tiada manusia sempurna chic na, terbuat jg kesilapan..

Yana Libra said... [Reply]

semua org takkan lari dr kesilapan..ade ke yg tak pernah buat silap? huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com