Thursday, 28 March 2013

Pengaruh

Assalamualaikum

Moshi moshi..
Err tetiba je kan ChicNa teringat satu citer zaman dolu2 yg banyak kot mempengaruhi fikiran ChicNa masa tu. Tak silap time tu umur 4/5 tahun. Miss Comet! Sesape yang lahir tahun 80an mesti tau citer ni. Citer Jepun alihsuara tapi kiut kot Jepun cakap Melayu. Hihi.. Lagu tema citer ni pun agak kiut2 jugak.  
Camni lah rupa Miss Comet. Miss Comet ni datang dari planet lain & dia ada fairy stick. Fairy stick tu boleh buat macam2. Bila digunakan, kat hujung tu akan pusing2 & terhasillah magic. Hehe.. Punye la terpengaruh sampai ChicNa pun ada fairy stick jugak. Kalau gaduh ngan abang2 mesti ChicNa akan guna stick tu untuk tukar diorang jadi katak ke tikus ke. Kononnya la, tengah marah kan. Hihi.. Nonsense je. Try gak cari citer ni kat youtube tapi takde. Kan best kalau diulang tayang. ;)
Hagemaru
Citer budak nakal & family dia yg agak pelik jugak la tapi lawak. Boleh gelak guling2 tengok kartun ni. Hikhik.. Citer kegemaran Potet. Kuat jugak pengaruh kartun ni sampai potet kalau nak beli pape mesti sebut 10 Yen.. 20 Yen.. Kikiki..
Kawan2 ada tak terpengaruh dengan citer2 camni? ;)

Potet balik cuti seminggu. Semalam demam sket. Moody je bercakap pun taknak. 

47 comments:

Sayidah Nafisah Ruslan said... [Reply]

dulu kita terpengaruh dengan cerita dragon ball.. kalau ada orang nak cari gaduh dengan kita mesti kita keluarkan abugit takpun kuey fo hekong.. hehe

Jee Fairuz Joe said... [Reply]

Terpengaruh dengan Moero Attack jer. Fenomena tu dulu. Hehe.. Ingat tak cerita tu?

Deqla Manjew said... [Reply]

miss comet ?? sumpah! tak ingat la... erk.. kita sebaya kan.. camne deqla x penah tau lak ni..kohkoh... tak rajin tgk tv kot....huhuhu

Cik Nur™ said... [Reply]

Miss comet..?

Rasanya tak pernah tgk..dulu2 tgk power ranges..baja hitam..gaban..

skrang ni Nur suka tgk conan, hagemaru, doremon, shin chan...

pastu lama tak tgk arale...hihih

Cik Nur™ said... [Reply]

haaa...lagi satu kartun yg Nur suka tgk, Chibi Maruko Chan...!

Comeil..!

Etuza Ezawarna said... [Reply]

ala Chic na..saya tumpang sekaki dgn anak tengok kartun, kadang2 bagi mereka seronok darin seharian belajar...tq ke laman pesona ya

Chic Na said... [Reply]

@Sayidah Nafisah Ruslan masa dragonball chic na dah sekolah. suka gak tp dah tak terpengaruh camtu. hikhik..

@Jee Fairuz Joe aah maero attack pun suka. yg main bola tampar tu kan. dia ada kuasa pukulan. hihi..

@Deqla Manjew mungkin la deqla tak tgk tv. cikna sbb mmg terkurung je dlm rumah. so tgk tv jelah kejanya. haha..

@Cik Nur™ aah sezaman la tu ngan citer2 tu semua. lagi satu flash man. hihi..

@Etuza Ezawarna yela, chicna pun skrg tumpang adik2 & anak buah je tgk kartun. hikhik..

Miss Volvo said... [Reply]

miss commet? tatau oh.. kita lahir 90an HAHAHA :P

are_lin@yu said... [Reply]

ayu xsmpt tgk cta ni..hihi.lahir akhir 80 an..hehe

aReLaN said... [Reply]

lebih terpengaruh ngan dragon ball & slamdunk.hehehe

combi said... [Reply]

erk.combi xpnh tgk T.T

nea lopah said... [Reply]

mmg best cite ni... mak dia duk atas langit! Makkk dengarlah!!

the malay male said... [Reply]

hagemaru tu mmg lawak

QasehnyaRania said... [Reply]

tak da pula terpengaruh..hihi
*cikna, thanks ye..maaf juga ciksu byk hari tak jenguk..cikna sihat?

aTieYusof Family said... [Reply]

Haha... suka sgt dengan Miss comet tu..smpai pernah guna nama samaran miss comet tau..hehe..
hagemaru tak minat sgt..nakal kan dia?..anak plak 'hantu ultraman'..:)

ieda immi said... [Reply]

suke juga tgk citer nie dulu .. lama dah nie kan ;)

9n0L4 said... [Reply]

hagemaru tu mmg best. hehehe. lyn jugak kekadang. :)

pet said... [Reply]

oo.. pet xpernah dengar pasal cerita ni :) cian potet demam.. cpt2 potet sembuh.. leh buli akak pasni :P

nik ros said... [Reply]

citer miss comet tak ingat la.kecik2 jarang tgk tv.suka berjln keliling kg..haha

Chipsmore said... [Reply]

sy lahir 90 an.. hehe.. kecik2 dlu, citer thunder cat sy ingat laa.. doremon, power rangers..sailormoon, dragon ball..

MystoryPic said... [Reply]

Amboiii Chic Na.. ni mengimbas kenangan zaman kanak2 ke...

4feet8 said... [Reply]

tak pernah dgr citer tu. tak pernah tgk.. hehe.. kalau citer alihsuara jepun, rasa mcm pernah tgk oshin, tomatoman,ninjaboy

nea lopah said... [Reply]

Lagi satu cite meero attaack. betul ke eja tu? hehe. yg main bola tampar tu. hehe

Nastyna said... [Reply]

Miss comet tu fav kami jugak, rasanya dalam tahun 80-90an kita banyak terpengaruh dengan citer2 ni sbb tak banyak pilihan macam budak2 skang kan. tapi citer2 lama ni mmg best pun hihhii. saya suka gaban jugak. hagemaru tu tak pernah tengok la.

Arina Shamsul said... [Reply]

mama terpengaruh dgn citer ultraman,kalau main2 mesti suka fire! fire! tangan besilang...hahaha.

Cik Yaya said... [Reply]

yg ats tu lupa ade tgok atau x..tp skrng ade jgk tgok hagemaru..hehe fmly yg bjet giler..smua kene bkire..asal bole jimat..haha..

Cinta Misteri said... [Reply]

Hahaha....CiM terpengaruh citer morio attack *summer sop* waaaa, asyik nk tunjuk gaya pukulan berpusing. Lg 1, ksatria baja hitam. Waaaaa.....

Aqil yea, terpengaruh dgn hagemaroo

Cinta Misteri said... [Reply]

Hahaha....CiM terpengaruh citer morio attack *summer sop* waaaa, asyik nk tunjuk gaya pukulan berpusing. Lg 1, ksatria baja hitam. Waaaaa.....

Aqil yea, terpengaruh dgn hagemaroo

N.Aima K said... [Reply]

"saya miss comet datang dari planet bintang"..hahaha lagu miss comet di bahasa melayukan

jaakechik said... [Reply]

jaa x pernah tgk lagi citer ni rasanya... ke dah pernah tgk tp x ingat eh.. ??

Si Matatajam said... [Reply]

Mmg terpengaruh sangat..hi hi... Sian potet..moga cepat sembuh dear

aisya said... [Reply]

tak pernah dgr pun miss comet ni.. rasanya la.. ke kecik lg tak tau apa2 kot.. ehe

Cik Aini said... [Reply]

hehehe mesti tahu lah cikna syg :)
tahu sgt2 cita tu..tu x tmasuk cita bola tampar berpusing lg tu.hehehehe

siannya Potet..cepat sembuh ye syg..

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

miss comet??xpenah tau citer ni rasanya...klu dulu dragon ball power rangers satria baja hitam ninja turtles tu mmg la terpengaruh hihi

Kesuma Angsana said... [Reply]

hehehe, lama x tgk citer tu !

Kesuma Angsana said... [Reply]

done clik2 juga yer

Mrs Velentine said... [Reply]

x ingat lah katun tue..tapi MV minta slam dunk

Aine Ainun said... [Reply]

bdak2 lg cepat terpengaruh...

teringat masa kat taska,
ada bdak tu tak pandai cakap melayu,
gara-gara::::

Mak die selalu kunci tinggalkan anak die dlam bilik, tgk citer disney, sebab nak buat kerja rumah,
akhirnya anak die fasih cakap omputih..tapiiiiiiiii, gaya cakap macam kartun disney....klakar n kesian...

intanfirdaus247 said... [Reply]

miss comet kegemaran kak intan juga..dulu cukup suka citer jepun alih suara///best jer tgkkk...

dya bunga said... [Reply]

kalau dya suka tgk dragon ball n salairmoon.hahah..pgi2 dh standby duk dpn tv.

Merok said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
nanieybarnieylurviey said... [Reply]

Nani tau hagemaru je. ;) best sgt..
Harap ari ni potet da siap. Potet da blik ke? Da start sek da ni.. Mesti rindu kn?

Yana Libra said... [Reply]

tak pernah tgk la citer tu ..huhu~

moga potet cepat2 sihat semula ye~~~ :)

Chic Na said... [Reply]

yg bola tampar tu maero attack la. slam dunk pon best!

@nanieybarnieylurviey notty kan hagemaru. hihi.. aah dah balik. rindu sbb tak puas main ngan potet aritu. ;)

@Yana Libra dah sihat dah yana. ;)

mama aryan said... [Reply]

miss comet tu pun kegemaran akak jugak,satu lg moero attack citer main bola tampar tu,sbbkan citer tu tiap2 ptg main bola tampar ngan kengkawan..

[PCL] said... [Reply]

ingat2 lupa tp .hagemaru tu layan jugak dgn ank2

Encik H said... [Reply]

H terpengaruh dengan Patrick..:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com