Tuesday, 12 March 2013

Tapau & MUET

Assalamualaikum. Happy Tuesday peeps..

Bulan March paling meriah dengan birthday. GSFian saja dah 9 orang.
So sorry kalau birthday wishes tapau2. CikNa tetap sayang korang! (^_^)V


Pastu terbaca kat blog TMM entri everything has expiry date. CikNa baru found out result MUET (Malaysian University English Test) pun ada expiry date. Sian CikNa baru tau. Berkuatkuasa tahun 2009. Those yg ambik MUET sebelum tahun 2009, expiry date adalah July 2013. Yang ambik MUET bermula tahun 2009, expiry date adalah selepas 5 tahun result keluar. Sumber: MPM. CikNa punye expired July 2013 gak. Tak aci betul. Kenapa diorang buat macam tu?

Sekarang result MUET keluar dalam bentuk slip je. Dulu zaman CikNa ada transkrip result, cantik lagi macam sijil. Siap bawak pegi interview. Tapi apa guna simpan transkrip expired. Nak ambik lagi? Memang tak la kot. Kalau dapat band lagi tinggi ok gak. Tapi kalau dapat band lagi rendah? Errr.. Huhu..


# Sijil kursus kawen ada expiry date tak? :p

55 comments:

Mrs Velentine said... [Reply]

huhu..kalau mcm tu MV punya muet dah expired..dapat band 3 jer..kalau nak ambik balik ntahlah dapat berapa

Mama Vogue said... [Reply]

Err.. Sijil kursus kawen takde expiry rasanyer..hihihihi

izan mama mia said... [Reply]

ehe..mujur cikna ingat besday mama mia..kkikiki

CtAyue said... [Reply]

la ye ke? kalau gitu, ayu punye muet pun akan expired gak lah nt..tahun 2004 muet tu..hihik...sijil kursus kawen sekali je amik..tak yah nak renew pun.takde expired... hihik.. :)

Kesuma Angsana said... [Reply]

wah mmg ramai yg sambut birthday mac ni ye

Deqla manjew said... [Reply]

wahhh cikna siap tulis gitu eh...deqla rujuk kat fb je..hihi.. terbaiklah cikna ni...syg cikna! =)

Rara Nasiha said... [Reply]

ada expired-expired ni yang tak best ni. Nak kene amik balik? memang tak la kan. hihi

are_lin@yu said... [Reply]

wahh bru tau ni cikna..ayu xslh amk 2009..adoi ingt xda expired

[PCL] said... [Reply]

nak renew sijil nikah lah !! emmm..sbb yg lama dah koyak..huhu.

aTieYusof Family said... [Reply]

Alah kena ambik lagi ker MUET..oh tidak! hehe..
setahu akak, sijil kursus khawin takde expired:)

ros_reeza said... [Reply]

wah, dah ditanda besday kawan-kawan ye :)

mama aryan said... [Reply]

sijil kursus kawin takde expired rasanya..hehe

MaMa Rey said... [Reply]

tak ada kot hehe..
cian Chic Na..ada rupanya expiry MUET ni

9n0L4 said... [Reply]

waaaaaaaa. ade expired date ke. huhu. mmg expired la jaa punye. 2005 kot amek aritu. huhu.

Cik Nur™ said... [Reply]

Perghh..baru tahu gak ni ade expired date..!

Err..mcm cikna jugak, kalau amik tetiba lagi rendah cane..?

huhuhuh....

nea lopah said... [Reply]

Ada expired yer...baru tau!

noor liyana said... [Reply]

muet,muet,muet..hoho..:-)

sijik kawin pon ada expiry date jugak??

Nastyna said... [Reply]

Kalau gitu saya dah lama sangat la expired MUET tu. Hahaha takper skang dah ada sijil bahasa German, so MUET letak tepi dulu.

Amirul Ramli said... [Reply]

Haah.. ade expired.. Dengar cerita kalau nak kerja kerajaan nanti kena ade MUET ek...

BaNu Syah said... [Reply]

ada expired date..apa kes.penat2 ambik tetiba leh plak ada expired date..nk ambik balik mmg tak laaa hahahaha

Chic Na said... [Reply]

@Mrs Velentine sama cikna kot July nanti expired. tu la pasal. huhu..

@Mama Vogue yeke? nasib baik. ;)

@izan mama mia mestila mama. ;)

@CtAyue bakal expired lah tu. huhu.. takyah pegi kursus kawen banyak2 kali. :)

@Kesuma Angsana aah meriah je. ;)

@Deqla manjew cikna kdg tak alert reminder kat fb tu deqla. sayang deqla jgk! ;)

@Rara Nasiha tu la melainkan kalau terpaksa. :)

@are_lin@yu ayu punya 2014 la expired. cikna pun ingt takde. :(

@[PCL] nikah pun ada sijil ke? baru tau. hihi..

@aTieYusof Family kalo takde kegunaan xyah la amek. mana la tau sijil kawen ada expired jgk. heheh..

@ros_reeza huhu.. senang sket hari2 nampak. ;)

@MaMa Rey yela, sedih chic na kak. hehehe..

@9n0L4 sama la kita. cikna amek mid 2005. ;)

@Cik Nur™ err sorok bawah tilam. hehehe..

@noor liyana menurut kata kakak2 kat atas ni takde wak. :)

@Nastyna untunglaaa ada sijil bahasa German. cikna ada gak, sijil bahasa Swahili. kikiki..

@Amirul Ramli yeke? maybe la kot.

@BaNu Syah saja nak suh kita amek banyak2 kali. pandai sket kot. hikhik..

onie said... [Reply]

ewahhhhh,sijil kawen lak dia ye,hehe

Cinta Misteri said... [Reply]

hahahaha...tau sudaaaa...muet CiM year 2003, masa tu ada speaking test. taktau skang ada lg tak. result ok ok jer....ni pown mmg kena amik muet lg skali. layan jer lahhhh

Aine Ainun said... [Reply]

heheee...

x tau la, rasenye xde expired sijil kawin tu..=)

the malay male said... [Reply]

sijil kursus kahwin tiada expired date :-)

aku HaniAsyira said... [Reply]

bila ei atil amik muet?? hahaha.. lupa lak

takda sijil kawen lg so xpe, xrisau expire date ke tak.. hee~~

Si Matatajam said... [Reply]

Alahai sayangnya thn ni dah expired la yek.. Awat la Ada expired date bagai nih! Mmg tak kuasa la nak amik sekali lagi...rasanya sijil kawen takda expired la Cik Na

Cik Aini said... [Reply]

Cikna..kalo lah sijil kawin tu ada expired date..conpom ai kena ambik lain sbb ms ambik dulu umo 24..konon bajet nk kawin 25 la kan.,last smp skrg x kawin lagi..muahahahaha

ai pun x kuasa kot nk ambik lagi skali MUET tu tp tahu lah akat ada expired date..huhu

lelamaisara said... [Reply]

alamak kalu gitu saya punye pon dah nak expired la..sabar je la..pastu tak laku la ek...nak amik lagi macam bercinta je..hahhahahah

Miss Volvo said... [Reply]

merepek betul la nak ada expire date ish ish

mrs mell said... [Reply]

sy xde sijil muet.. tp sijil nikah ade! laku sepanjang hayat.. hahha..

Cik Nur™ said... [Reply]

@Cik Aini ohh..dah ada sijil dah rupanya... :D

Cik Nur™ said... [Reply]

@Chic Na sorok dalam botol okay gak kan..
hahaha

Chic Na said... [Reply]

@onie mestilah. kita nak kawen dgn anak raja. hakhakhak..

@Cinta Misteri sama kak. ada 4 section kan. huhu.. Good luck ye kak. ;)

@Cik Aini awalnya, advance sungguh. haha.. cikna ambik kurus kawen 2009. bajet nak kawen 10.10.10. hahaha..

@Cik Nur™ sorok je boleh. jgn campak sudah. huhu..

Carlos Santiago said... [Reply]

kursus kawin xder expired.

Che Rosliza Che Mat said... [Reply]

Memang ramai bulan mac...boleh celeb sama2 hihihi

nea lopah said... [Reply]

salam singgah..klik2 tabung nuff. hehe

Chipsmore said... [Reply]

sy baru tau... ad expired eh muet.. adeshh.. dlu sy ingt nk amk balik, tp mls laaa.. hohoh..

Nur Emilya said... [Reply]

Oh baru tau. Ade expired eh? Huhu :D

tenku butang said... [Reply]

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

ieda immi said... [Reply]

hurmm teringat zaman sek lak .. skrg selalu dgr sbb budak2 kat sini akan ambil bila2 masa aje muet nie

inche hlovate said... [Reply]

chic Na!! jom amik muet sama-sama :D

Psstt..untuk buln 4 jgn lupa letak nama tite taw :P

Yumida Huda said... [Reply]

hehe..cikna ambik la kursus kawin..xde expire date nyer

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

Same ler :) hehe

Cik Yaya said... [Reply]

salam..

amik muet ye..yaya xtau bile nak amik muet tu..heeee =D

QasehnyaRania said... [Reply]

band tinggi syok le..band rendah ghasa rugi blk kan..

*cikna, a`aa arwah adik ciksu tentera darat.

bendera malaysia dan uniform je yg ditatap saat rindu..ciksu sebak kalau tgk keranda yg ada bendera malaysia..ciksu anggap semua tu macam mimpi..mimpi indah utk dikenang..ciksu tahu sayang macam mana kita pada mereka tapi percayalah ALLAh lagi sayang mereka
kan

nik ros said... [Reply]

sijil muet nik ntah kemana hilang. tak guna dah pun.interview swasta tak ada org mintak.haha

sebab tu buat tak kisah jea.

Wanieys a.k.a IbuQalief said... [Reply]

bulan 3 sila celebrate secara berjemaah yer yg menyambutnya hahaha

aisya said... [Reply]

kawan2 sy pun ramai yg bulan march ni.. hehe.. baru tau ada expired date jugak.. hmmm

wan nurul hezrina abd halim said... [Reply]

kalau band lebih rendah sah2 rugi.hahahaha..tak suka muet

intanfirdaus247 said... [Reply]

kalau x ada expired kan best mcm amek kursus kawen...kan kan

Cheq Kaq said... [Reply]

Full jaduah cik na..bz ek..kursus kawen xde expired date..org yg p kursus ade!hahahaha

Yana Libra said... [Reply]

sijil kawin xde expiry date ye~~

eh, saya br tau muet ada expiry date??

Cinta Misteri said... [Reply]

dtg jengah Chic Na...

ahak, nak tawen ank raja ehhhh? kena gantung buai bawah pokok beringin ni. sblum tu kena tanam pokok beringin dpn umah, tunggu pokok besar.....huhuhu....berapa lama yu agk2nya erkkk....?

tp kannn Chic Na, klau Chic Na kawen ank raja, confirm CiM gi tengok Chic Na bersanding kt Klantan tauuuu...seriaus ni... Amin!

N.Aima K said... [Reply]

wah saya pn baru tau pasal nii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All right reserved by thecoklatblog.blogspot.com copyright@2012 Designed by supergirlshortstory.blogspot.com